Recomandare robot aspirator Xiaomi

Atunci când cauți o recomandare de robot aspirator Xiaomi trebuie să cauți informații de la cineva care are robot aspirator de înainte ca acesta să fie la modă :) Eu dețin un robot aspirator Xiaomi de la începutul anului 2019.

Apoi, eu fiind și blogger de tehnologie, diverse companii mi-au trimis diverse modele de roboți de aspirare în teste. Am avut în teste și modele mai ieftine de roboți de aspirare și modele mai scumpe.

Robotul aspirator de la parter

Recomandare robot aspirator

În acest moment dețin doi roboți de aspirare Xiaomi. Robotul aspirator de la parter care aspiră livingul, baia de la parter, zona de dining din living, bucătăria și sub scări este același Xiaomi Roborock 2 din 2019.

Funcționează foarte bine și acum, zilnic, de luni până vineri, de două ori pe zi. L-am programat să aspire cu putere mai mică de la ora 10:45, ca până mă întorc cu Sara de la școală să termine și să fie casa proaspăt aspirată.

A doua programare este la 17:30 când l-am setat să pornească cu putere maximă. Ca să aspire cu mai multă forță, iar casa să fie curată înainte de cină, mai ales dacă avem vreo vizită neașteptată.

Acest robot aspirator m-a costat un pic atunci în 2019 și dacă apeși pe linkul de mai sus vei observa că nu este cel mai ieftin model de robot aspirator nici acum. A aspirat aproape zilnic peste 70 m2 și încă rezistă.

Poți citi aici reviewul meu complet din 2020 de pe blog în care recomandam acest robot aspirator Xiaomi. Vei citi acolo mai multe informații care sunt de actualitate, pentru că robotul nu s-a schimbat.

Acest aspirator robot de la parter are și mop, însă folosesc mopul rareori. Voi povesti mai jos despre păreri pro și contra aspirator robot cu mop vs aspirator robot fără mop – plusuri și minusuri.

Robotul aspirator de la etaj

Aspirator robot ieftin Xiaomi

Pentru etaj am vrut inițial să optez pentru un model de robot aspirator mai ieftin. Oricum am optat pentru unul mai ieftin, dar nu la fel de ieftin precum cel pentru care optasem inițial.

Am comandat de pe eMAG un robot aspirator Xiaomi în valoare de 699 lei. Prețul era prea mic ca să mă pot abține. Proastă decizie. Bine totuși că atunci când comanzi de la eMAG retururile sunt foarte simple.

Nu voi lăsa link în acest articol la robotul aspirator ieftin pe care nu îl recomand, dar îți pot spune ce am ales. Am ales inițial un robot aspirator fără senzor laser, adică fără ”tulumbă” din aia deasupra.

Problema cu roboții de aspirare Xiaomi fără tulumbă (o să îi zic robot aspirator cu tulumbă și robot aspirator fără tulumbă ca să fie pe limba și înțelesul oricui :)) este că au senzori mai slabi și explic imediat.

Însă ca să nu pierdem firul epic, am să las aici un link către aspiratorul robot pe care mi l-am cumpărat pentru etaj și care aspiră și el zilnic, o dată pe zi, de luni până vineri, o suprafață de 60 m2. E bun. Îl recomand.

Colector gunoi aspirator robot
Așa arată colectorul de gunoi și scame a aspiratorului robot după câteva zile de aspirat pe suprafețe despre care ai impresia că sunt curate lună

Aspirator robot cu fără tulumbă

Robot aspirator fără tulumba
Robot aspirator fără tulumbă
Robot aspirator cu tulumba
Robot aspirator cu tulumbă

Un aspirator robot fără tulumbă este în general un robot aspirator la care s-a făcut economie de tehnologie astfel încât să poată fi vânduc ca aspirator robot ieftin și bun la toate. Mulți sunt și roboți cu mop.

Problema la acești roboți de aspirare fără tulumbă este că au niște senzori foarte simpli, iar acest lucru duce la două mari dezavantaje. Le-am experimentat pe ambele și de asta am făcut retur la robotul ăla.

Problemă aspirator robot fără senzori buni

Primul dezavantaj este că un robot aspirator fără tulumbă consumă mai multă baterie și are nevoie de mai mult timp ca să facă curățenie. Nu știe să se ghideze la fel de bine ca un robot cu laser sau Lidar.

Circulând relativ haotic la fiecare curățare, consumă baterie aiurea, iar dacă și o suprafață peste 40 m2 de curățat există posibilitatea ca să se tot ducă să se încarce și apoi să continue aspirarea. Nu vrei să dureze atât.

Altă problemă la un aspirator robot fără senzori buni

Apoi, problema numărul doi la roboții aspiratori fără tulumbă este că se strică senzorii cliff (senzori deal) foarte repede. Dacă pui robotul la etaj sau dacă pui robotul în mansardă, există riscul să cadă sau să se blocheze.

Robotul aspirator ieftin pe care l-am cumpărat eu pentru etaj din fericire nu a căzut, dar se bloca atunci când ajungea la scări și îmi dădea mesaj să curăț senzorii (nu erau murdari deloc). Nu am reușit să-l repar. Retur.

Dacă totuși ai un buget redus și vrei un aspirator robot ieftin sau un robot aspirator cu mop ieftin, poți arunca un ochi pe acest review de pe blog pe care l-am făcut la un robot aspirator trimis în teste de Xiaomi.

Recomandare robot aspirator Xiaomi cu tulumbă

Robot aspirator cu tulumba
Robot aspirator cu tulumba

Acum că probabil ai citit despre avantaje și dezavantaje, o să zici ”Recomandă-mi domle` un robot aspirator bun cu tulumbă din aia sau cum zici tu și aleg eu…!” :) Ok, mai jos am făcut o selecție actuală de roboți de aspirare.

Robot aspirator cu mop sau fără mop?

Am promis în acest articol despre roboți de aspirare că vorbesc despre avantajele și dezavantajele roboților de aspirare cu mop vs roboții de aspirare fără mop. Lucrurile sunt foarte simple.

Dacă ai multe covoare în casă, nu-ți lua neapărat aspirator robot cu funcție de mop. Dacă vine cu funcția de mop la pachet, bine. Dacă nu, nu te agita ca să cauți neapărat un robot aspirator cu mop.

Pentru a folosi mopul la un robot aspirator trebuie mereu să îl atașezi manual. Nu se atașează singur automat sau ceva de genul. Dacă ai covoare și uiți să scoți mopul, îți dai seama că mopul e degeaba, nu?

Prin urmare, concentrează-te ca aspiratorul să aibă o putere cât mai mare de aspirare (peste 30W). De exemplu, eu între un robot de 50W putere fără mop și unul de 33W putere cu mop, l-aș alege pe cel de 50W instant.

Un robot aspirator pentru funcția de aspirare are nota 10 dacă are putere mare. Un robot aspirator de 50W aspiră chiar foarte bine. Pe când funcția de mop la un robot aspirator este de nota 5, maxim 6, indiferent cât costă.

Am testat diverși roboți de aspirare cu mop. Dacă ai această funcție este binevenită pentru că dă un luciu foarte bun și frumos gresiei sau parchetului, dacă suprafețele sunt curate. Dacă suprafețele au pete, nu ajută.

Recomandare robot aspirator – Concluzie

Un robot aspirator se pretează la orice casă, apartament sau sediu de firmă, indiferent de dimensiune. Îl cumperi, îl pui la treabă periodic și după aceea nu îți vei mai imagina viața fără el.

Vei regreta chiar că nu ți-ai cumpărat un robot aspirator mai devreme pentru că îți va face viața mult mai ușoară, indiferent că ai animale de companie, o suprafață mare de aspirat sau mult praf care intră de afară.

5 comentarii la „Recomandare robot aspirator Xiaomi”

  1. Acum câtva timp, ți-am urmat sfatul și am cumpărat un robot aspirator Xiaomi (apartament 2 camere, doar parchet și gresie, fără covoare). L-am luat pe cel mai ieftin robot Xiaomi de la eMAG, Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential (786 lei), mi-am zis că să nu dau prea mult pe el dacă va fi o dezamăgire. Eu i-am pus numele „Porcu”. :)
    Soția m-a certat inițial, spunea că arunc banii pe toate prostiile inutile, dar acum Porcu este foarte apreciat. Nu ne mai închipuim viața fără el.
    Nici nu-ți închipui cât păr lasă un cățel mic cu blană scurtă.
    Soacra mea a fost recent operată la coloană. I l-am dus pe Porcu pentru o testare, acum are și ea unul, dar mai modern puțin, Xiaomi Mi Mop PRO. ȘI-a pus și Wifi de la RDS pentru el. După ce mi-au văzut aspiratorul, alte rude și-au luat și ele unul.
    Și toate astea ți se datorează (împarți cu Zoso și Nwradu meritul). :)

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.