Omleta Sunday Morning Bomb

Rețeta omletei „Sunday Morning Bomb”

Văd că poza omletei mele speciale de Duminică a fost destul de apreciată, mai ales că am primit într-un timp destul de scurt şi câteva comentarii offline de la persoane la care nu mă aşteptam. Poza despre care vorbim este aceasta.

Omleta Sunday Morning Bomb

Omleta „Sunday Morning Bomb”

Denumirea acestei omlete a fost inventată de mine chiar azi :), iar numele de Sunday Morning Bomb are următoarea însemnătate:

  • Bomb, pentru că e o bombă calorică :)
  • Morning, pentru că bombele calorice nu merită mâncate decât dimineaţa, ca să ai timp să consumi caloriile acumulate pe tot parcursului zilei
  • Sunday, pentru că nu este indicat să mănânci o astfel de mâncare decât odată pe săptămână, ca să nu ai probleme de greutate sau de colesterol

În cele ce urmează am să vă prezint şi reţeta acestei delicioase omlete. Menţionez că toate ingredientele sunt pentru două porţii.

Ingrediente

  • 6 ouă de găină medii sau mari
  • 12 felii de gosime medie de salam ardelenesc (e salamul ăla uscat şi uşor picant de la Reinert)
  • 200 g de caşcaval (eu am folosit caşcaval simplu, Sofia de la Delaco)
  • 1 ardei gras roşu (sau gogoşar, cum i se mai spune)
  • 1 cutie mică de cremă de brânză cu verdeaţă (eu am folosit Cevafin, de la Delaco)
  • 1 legătură de pătrunjel (chiar şi mai puţin, că nu o veţi folosi pe toată)
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 4 felii de gorosime medie de pâine integrală sau graham

Mod de preparare

Cele 6 ouă se sparg într-un bol de dimensiuni medii, iar albuşul şi gălbenuşul se bat împreună la mână vreo 2 – 3 minute până când vedem că obţinem un aspect omogen.

Caşcavalul şi salamul se taie cubuleţe cât mai mici şi se adaugă în bol, peste ouăle bătute. Gogoşarul se taie în două. O jumătate din el se taie cubuleţe care se adaugă peste ouăle bătute, alături de cubuleţele mici de salam şi de caşcaval. Cealaltă jumătate de gogoşar se taie în 6 felii lungi şi înguste şi se păstrează pentru ornare.

Într-o tigaie uşor adâncă se pune puţin ulei (50 – 70 ml) şi se aşează la foc mic. După circa 2 minute, cu ajutorul unui polonic se pune în tigaie jumătate din cantitatea de compoziţie formată din oule bătute şi cubuleţele de caşcaval, salam şi gogoşar. Se lasă 2 – 3 minute la foc mic şi apoi se încearcă împachetarea (ca să arate ca în fotografie) omletei în tigaie cu ajutorul unei spatule şi a unei furculiţe. Nu va fi foarte uşor, dar veţi reuşi cu siguranţă.

După ce aţi reuşit să împachetaţi omleta, încercaţi să o întoarceţi pe partea unde s-a realizat îmbinarea din urma împachetării şi să o lăsaţi la prăjit circa 1 minut. După aceea, închideţi focul şi puneţi două prosoape de hârtie pe o farfurie mare, întinsă. Scoateţi omleta împachetată din tigaie şi lăsaţi-o 1 minut pe prosoapele de hârtie ca să se absoarbă o mare parte din ulei şi grăsimi.

Cât stă omleta pe prosoapele de hârtie, puteţi unge 2 felii de pâine cu crema de brânză cu verdeaţă. Peste fiecare felie de pâine unsă, puneţi o felie de gogoşar. Tamponaţi omleta cu prosoapele de hârtie de pe farfurie şi în cele din urmă scoateţi prosoapele de hârtie de pe farfurie şi implict de pe omletă.

Aşezaţi omleta pe farfurie astfel încât să aibă loc şi cele două felii de pâine unse cu cremă de brânză. Ornaţi omleta cu câteva frunzuliţe de pătrunjel şi puneţi deasupra acesteia o felie subţire şi lungă de gogoşar, aşa cum aţi pus şi pe feliile de pâine.

Serviţi omleta cât este caldă, astfel încât să vă bucuraţi de gustul şi forma caşcavalului proaspăt topit. Repetaţi procedura pentru a realiza şi a doua porţie (nu uitaţi că ingredientele descrise de mine sunt pentru două porţii).

E drept că nu e tocmai uşor de făcut, dar în ciuda celor descrise de mine, nu durează foarte mult. În 10 minute te poţi bucura de o porţie. Cea mai grea parte pentru mine e „jonglatul” omletei în tigaie, dar dacă mi-a ieşit mie care sunt destul de neîndemânatic de fel, e clar că poate ieşi la toată lumea.

Vă doresc poftă bună!

P.S.: Omleta „Sunday Morning Bomb®” este marcă înregistrată Gabriel Ursan şi GabrielUrsan.ro. Not :).

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

5 Comments

  • d-petre

    Reply Reply 02/09/2012

    De aratat arata exceklent iar daca e la fel de buna si la gust nu-mi ramane decat sa zic : S’avem pofta!

  • MATYAS DENES

    Reply Reply 03/09/2012

    Prietene,bravo!
    un mic dejun copios impreuna cu sotia e binevenita.Chiar esti un barbat demn de admiratie si respect,care stie sa-si rasfete jumatatea.LA MULTI ANI IMPREUNA!!!!!!!!

  • MATYAS DENES

    Reply Reply 03/09/2012

    p.s.: sper ca nu ai uitat cafeaua sa i-o duci la pat…

  • vlad

    Reply Reply 03/09/2012

    observ ca esti bun la toate.. de gatit gatesti.. de muncit presupun ca muncesti ca acum ai o familie de intretinut…gata te iau la mine macar sa imi gatesti ca altceva nu vreau :))

Leave A Response

* Denotes Required Field