Reţetă Crispy Strips

Ador Crispry Strips de la KFC, iar Dumnica asta mi-am propus să încerc să fac şi eu acasă. Am căutat pe net tot felul de reţete şi m-am inspirat din toate, deci nu pot spune că a fost o anumită reţetă după care m-am ghidat 100%.

Din păcate, tura asta nu am să mai pun poze cu tot procesul de fabricaţie pentru că în urma pregătirilor şi a preparării, bucătăria mea nu mai arată atât de bine. Tot ce pot spune e că nu au ieşit chiar ca la KFC, dar sunt foarte pe aproape. Poate cele mai asemănătoare Crispy Strips făcute în casă pe care le-am mâncat până acum. Normal, le-am gătit eu şi aşa cum orice cioară îşi laudă puii …

Reţetă Crispy Strips
Aşa arată Crispy Strips în varianta originală.

Să trecem la subiect şi să vă spun ingredientele. Menţionez că am făcut mai multe porţii şi de aceea am să specific nişte cantităţi mai mari, dar dacă e să folosiţi un singur piept de pui, în loc de două bucăţi, cum am folosit eu, atunci puteţi reduce cantităţile la jumătate.

  • 2 x piept de pui dezsosat
  • 2 x pungi de fulgi de porumb (eu am cumpărat Forza)
  • 4 x ouă
  • 1 x farfurie adâncă plină cu făină
  • 4 x “căţei” de usturoi
  • jumătate de plic de boia de ardei iute – praf
  • jumătate de plic de chilli – praf
  • 1 x lingură mare de piper
  • 1 x lingură mare de sare mare (nu sare fină)

Mod de preparare

Usturoiul se taie bucăţi foarte mici şi se amestecă cu sare, piper, boia de ardei iute şi chilli într-un bol mare până când totul arată ca un amestec relativ omogen. Cele două bucăţi de piept de pui se spală şi se curăţă foarte bine. Apoi, se taie tot pieptul de pui în fâşii subţiri (asemănătoare cu grosimea fâşiilor de Crispy Strips, exact cum le vedeţi la KFC). În urma tăierii, vor rezulta mai multe astfel de fâşii care trebuie date prin amestecul de condimente pe care l-am descris anterior. Nu trebuie să le daţi prea tare prin amestec – o secundă pe o parte şi o secundă pe cealaltă parte este suficient.

Fiecare fâşie de piept de pui condimentată se pune într-o pungă mare şi rezistentă. După ce aţi terminat de condimentat toate fâşiile de piept de pui şi după ce le-aţi pus în pungă, turnaţi în punga respectivă restul amestecului de condimente care v-a rămas. Legaţi punga şi agitaţi-o bine astfel încât toate condimentele din interior să se amestece cu fâşiile de piept de pui. Apoi, lăsaţi punga la frigider pentru macerare timp de 2 – 4 ore (de preferat 4 ore, dar vă iese bun şi dacă aveţi doar 2 ore la dispoziţie).

După ce fâşiile de piept de pui au stat suficient timp la macerat, pregătiţi frontul de lucru chiar înainte de a începe prepararea. Vă trebuie un ceaun sau o oală în care să puneţi destul ulei încât fâşiile să fiarbă efectiv în ulei şi să nu fie nevoie să le întoarceţi pe o parte sau pe alta ca într-o cratiţă. Bateţi cele 4 ouă într-o farfurie mare şi adâncă până obţineţi un aspect omogen.

Încingeţi bine uleiul din ceaun înainte să puneţi ceva la prăjit şi cât timp se întâmplă asta, scoateţi fâşiile din pungă, îndepărtând bucăţile de usturoi cu mâna. Scoateţi fulgii de porumb pe o suprafaţă mare, de preferat chiar lângă aragaz, şi pisaţi-i bine cu ajutorul unui sucitor sau a unui pahar dacă nu aveţi un sucitor în casă. Acum totul e pregătit!

Luaţi cu atenţie fiecare fâşie de piept de pui şi daţi-o prin făină. Apoi, înmuiaţi-o în amestecul de ouă, după care tăvăliţi-o bine prin fulgii de porumb pisaţi astfel încât să fie acoperită de fulgi pe fiecare parte. Puneţi fâşia în ceaunul cu ulei încins şi lăsaţi să fiarbă în ulei circa 6 – 7 minute. În funcţie de mărimea ceaunului, vă vor încape câte 4 – 5 fâşii pe tura de prăjit.

Pentru a nu exista exces de ulei, vă recomand să puneţi vreo 3 – 4 prosoape de hârtie pe tava unde urmează să scoateţi Crispy Strips. Lăsaţi vreo 10 minute să se răcească înainte de a consuma şi cam asta e tot.

Chiar dacă pare greu, e o reţetă care merită încercată, mai ales dacă aşteptaţi prieteni în vizită la o bere şi vreţi să-i surprindeţi cu ceva plăcut.

Aşa ar putea arata Mortu şi acasă acum că a aflat despre reţeta asta :). Poate l-am inspirat şi se apucă de gătit dacă citirea acestui articol îl prinde cu laptopul în bucătărie.

Mortu la KFC

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Reţetă Crispy Strips”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.