12 cărți de vânzări pe care merită să le citești

Dacă ești în căutarea inspirației în vânzări, fie că ești om de vânzări, om de marketing, om de publicitate, antreprenor sau CEO, merită să arunci un ochi pe aceste cărți.

Sunt scrise de oameni de care probabil ai auzit deja sau sunt cărți pe care le-ai citit deja. Însă e genul de colecție de cărți pe care orice om care are tangență cu vânzările ar merita să o aibă.

Recomandări cărți de vânzări

Oren Klaff

Vinde orice, de Oren Klaff Un om de vânzări cu 12 ani de experiență ca bancher și investitor, Oren Klaff are un palmares de vânzări extensive pentru mai multe companii și este specializat pe închiderea vânzărilor complexe. Oren este Managing Director la Intersection Capital din Beverly Hills, California și autorul best sellerului Pitch Anything (Vinde/prezintă orice), o carte din care înveți să câștigi atât în vânzări cât și în viață.

Tom Hopkins

Cand cumparatorul spune nu – Tom Hopkins, Ben Katt Tom Hopkins este fondatorul Tom Hopkins Internațional și este trainerul de vânzări numărul 1 al S.U.A. Cariera s-a timpurie a implicat mult efort. Nu are studii superioare. A eșuat ca agent imobiliar. Însă nu s-a lăsat niciodată, a investit în educația sa și a devenit numărul 1 în domeniul vânzărilor. Tom Hopkins este deja un mare brand în domeniul vânzărilor și un om care inspiră.

Jordan Belfort

Lupul De Pe Wall Street – Jordan Belfort Jordan Belfort este binecunoscut după porecla Lupul de pe Wall Street care dă și titlul filmului în care joacă Leonardo DiCaprio. L-am cunoscut personal și am asistat la o prezentarea de-a sa. Omul este foarte carismatic și inspirațional. Dacă aveți ocazia să-i mai găsiți cartea pe stoc, merită să o cumpărați ca să citiți toată povestea și ce făcea el ca să vândă așa bine.

Keith Rosen

Coaching Salespeople into Sales Champions Keith Rosen este o autoritate recunoscută global pe vânzări și este pionerul vânzărilor realizate cu ajutorul coachingului. Keith este CEO la Profit Builders, una dintre cele mai bune companii de coaching și training de vânzări din lume. Nu numai că este cunoscut în S.U.A. după abilitățile sale de fi un bun coach pe vânzări, ci și pe alte continente din lume unde a ajutat oameni.

Jill Konrath

Cum sa vinzi marilor companii – Jill Konrath Este autoarea a două cărți bestseller despre vânzări. Jill este un speaker popular care ajută oamenii de vânzări să pătrundă la clienți noi și să îmbunătățească ciclurile de vânzare făcându-le mai rapide. Jill Konrath a fost manager regional de vânzări la Xerox Corporation unde a fost mereu recunoscuta pentru rezultatele sale superioare și a fost avansată ulterior către alte posturi de conducere.

Michael Norton

Happy Money – Michael Norton, Elizabeth Dunn Michael Norton este vicepreședinte executiv la Global Accounts Sandler Systems. Este un profesionist în vânzări cu peste 20 de experiență în afaceri precum Ziglar inc., SIEMENS sau WebMD. Este un trainer cu niște competențe de bază în vânzări, fiind cunoscut ca un speaker pragmatic capabil să motiveze foarte bine audiența, mai ales datorită lucrurilor logice pe care le spune.

Brian Tracy

Schimband gandirea, iti schimbi viata. Editia a III-a revizuita – Brian Tracy Brian Tracy este un ”guru” în vânzări și un autor cunoscut. A condus workshop-uri și seminarii în 61 de țări și este proprietarul Brian Tracy International, o companie specializată pe traininguri și seminarii de vânzări și dezvoltare profesională. Este autorul a 55 de cărți traduse deja în 42 de limbi și disponibile în 60 de țări.

Geoffrey James

Business Without the Bullshit – Geoffrey James Geoffrey James este un expert în vânzări mai ales prin intermediul bloggingului și al scrisului, în general. Blogul său Sales Source de pe Inc.com este foarte popular în acest domeniu al vânzărilor. De asemenea el a publicat sute de articole in reviste și ziare naționale de succes. Are mai multe cărți scrise, iar cea recomandată în acest articol e cea tradusă în română.

Jeffrey Gitomer

Biblia vanzarilor – Jeffrey Gitomer Jeffrey Gitomer este un autor american, un speaker profesionist și un trainer de business care scrie și prezintă internațional tot felul de lucruri despre vânzări. Este cunoscut ca un guru în vânzări în State însă cel mai probabil este cunoscut după o carte de referință în vânzări și anume Biblia vânzărilor, carte care conține toate conceptele și pașii importanți din procesul vânzărilor.

Dan Seidman

10 The Ultimate Guide to Sales Training – Dan Seidman Dan Seidman a fost premiat ca trainerul de vânzări al anului în 2013 pentru munca sa în crearea și recrearea trainingurilor de vânzări pentru a crește semnificativ performanța în vânzări a fiecărei echipe. O copie a muncii sale poate fi regăsită în cartea recomandată în acest articol, o enciclopedie de 544 de pagini cu bune practici pentru fiecare piesă din puzzle-ul numit vânzări.

Blair Singer

11 Puterea Gandului Sau Stapanirea Vocii Interioare – Blair Singer Blair Singer este CEO și cofondator la SalesPartners Worldwide, o franciză și o rețea globală de mentori și business builders specializați pe vânzări. A stabilit și realizat Little Voice Mastery Institute, un centru virtual de învățare care îi ajută pe oameni să meargă mai departe și să treacă de ce le spune vocea interioară, astfel încât să devină oameni mai puternici.

Joe Girard

12 Cele 13 reguli esentiale in vanzari – Joe Girard Joseph Samuel Gerard cunoscut mai degrabă ca Joe Girard este un om de vânzări american care a fost recunoscut în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bun om de vânzări din lume pentru că a vândut singur 13.001 mașini la un dealer Chevrolet între anul 1963 și 1978 (15 ani). Înseamna o medie de 866 de mașini vândute pe an doar de el singur. Eu zic că e impresionant.

Tu ce alte cărți de vânzări recomanzi? Nu ezita să lași un comentariu la acest articol cu sugestiile tale, mai ales că există foarte multe cărți de vânzări bune…

Concurs: Câștigă o super carte participând la concursul meu de aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „12 cărți de vânzări pe care merită să le citești”

  1. Buna Gabriel !Recomandarile tale sunt excelente,multumesc!Eu am doar o recomandare de carte de vanzari Spin Selling-Rackham .O zi productiva!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.