Logo Popcorn Time

Popcorn Time a revenit în forță

Popcorn Time este un client cu ajutorul căruia poți descărca torrente. La fel ca și uTorrent. Numai că spre deosebire de uTorrent, Popcorn Time redă filmul în timp ce îl trage de pe net. Da, și uTorrent Pro face treaba asta și costă cam 5 dolari pe an (deci e aprope gratis), dar Popcorn Time are două avantaje majore dacă nu mă înșel (dacă oferă și uTorrent asta vă rog să-mi spuneți că eu n-am reușit să-mi dau seama de nicăieri).

Un avantaj al Popcorn Time este că nu mai trebuie să cauți tu un torrent bun și sigur. Cauți doar filmul ca și cum ai fi în aplicația de Netflix sau de HBO Go și apeși redare, iar Popcorn Time va căuta automat cel mai bun torrent disponibil în lume (cea mai bună calitate, fără întreruperi, cel mai votat, fără viruși etc.) și îl va reda pe ăla. Ăsta mi se pare un avantaj major pentru că nu mai trebuie să cauți tu pe alte site-uri cu torrente cea mai bună versiune disponibilă.

Al doilea avantaj ar fi subtitrarea. Îți caută singur subtitrarea la filmul respectiv (da, în română) și o pune acolo. La majoritatea filmelor noi au subtitrări bune și sincronizate perfect cu filmul (da, în română). La unele filme mai vechi sau la anumite seriale va trebui să cauți tu subtitrarea și să o pui manual. De exemplu, primul episod din sezonul 1 din Friends nu are subtitrare automată în română. Dar cu o căutare pe Google găsești imediat subtitrarea necesară și o pui.

În concluzie, Popcorn Time este un client cu care se descarcă torrente, dar îți oferă gratuit și player de filme și alegerea automată a celui mai bun torrent (+ subtitrări).

E de menționat și faptul că filmul nu începe imediat ce îi dai play. Ar fi culmea. Selectezi filmul, apeși play, aștepți maximum 2 minute dacă există mulți donatori sau 5 minute dacă există mai puțini donatori și ai net mai slab și abia apoi începe filmul. Iar în timp ce tu te uți la film acesta se descarcă la fel ca orice torrent.

Adică, nu trebuie să aștepți să se descarce tot torrentul că să poți vedea filmul, ca să fiu mai explicit. Ai inclusiv opțiunea de clear cache la ieșire. Adică după ce ai văzut filmul, când ieși din aplicație, acesta se va șterge automat din folderul special destinat descărcărilor, ca să nu-ți consume spațiu suplimentar. Totuși, pe final trebuie să vă zic asta: Popcorn Time este un serviciu care descarcă și redă torrente. Iar asta nu e tocmai legal. Este vorba despre piraterie în ecuația asta. Oricum vreți s-o dați. Că vezi un film tras de pe un torrent prin intermediul uTorrent într-un media player sau că îl vezi prin Popcorn Time este exact același lucru. Nu promovez pirateria și de asta nici nu am pus link către Popcorn Time, deși, să fim serioși, nu cred că asta ar opri pe cineva să-l caute și să-l descarce. Da, faptul că am scris despre Popcorn Time nu înseamnă că promovez pirateria. Doar explic cum funcționează ceva. Așa cum aș explica despre cum se fac filmele de groază, chiar dacă nu-mi plac și nici nu le promovez. Nu înseamnă că tot ce scrii pe blog este o recomandare, un sfat sau un îndemn. Dar, bineînțeles, oamenii normali la cap înțeleg și știu asta.

De ce zic că Popcorn Time a revenit în forță? Nu e tocmai un serviciu nou. Lumea îl știe de multă vreme. Numai că au avut niște probleme cu legea prin Canada băieții (mi se pare că acolo a pornit proiectul). Era de așteptat. Și proiectul a fost închis la începutul anului 2015 sau sfârșitul anului 2014 – nu mai știu exact și oricum nu contează. Ideea e că prin noiembrie 2015 i-au dat drumul din nou cu promisiunea că nu va mai cădea niciodată. Și-au făcut mai multe mirror-uri și s-au mai asigurat. Plus că la el lucrează o echipă semnificativă de oameni din toate colțurile lumii. Observați doar că aplicația lor este realizată să meargă pe aproape orice platformă (sunt case mai mari și mai legale care abia au o apicație târâită de iOS sau Android care le reprezintă serviciul, de exemplu).

Popcorn Time

Popcorn Time (sursă imagine: Wikipedia)

Din ce câștigă Popcorn Time? Da, serviciul e gratuit, dar ca să fii în deplină siguranță ei îți recomandă un cont VPN. Asta ca să nu fii identificat ca și consumator de filme piratate și ca, implicit, seeder de filme piratate. Bine, riscul e identic și când tragi filme de pe uTorrent. Dar nu cred că se încurcă momentan poliția cu puștani care se mai uită și ei la un serial. Momentan. Și oricum cred că organele de anchetă se concentrează mai degrabă pe surse și platforme, nu pe consumatorul care face parte implicit din sursă (când faci seed ești parte din sursa conținutului torrentului, dar bănuiesc că știați asta). Ideea e că băieții de la Popcorn Time sunt afiliați cu anonymousvpn.org și de acolo câștigă, adică din vânzarea de conturi VPN. Un cost lunar ar fi de 12 dolari ca să stai liniștit, deci e cum ai plăti un abonament la un serviciu gen Netflix sau HBO Go. Oarecum chestia asta e opțională, dar necesară pentru cei cărora ”le dă cu panică” și vor să se uite ”în siguranță” la filme piratate.

Dacă vreți să vă uitați la filme în liniște pe mai multe tipuri de dispozitive, eu vă recomand HBO Go. Contul de HBO Go se activează automat prin intermediul operatorilor de cablu atunci când achiziționezi pachetul HBO pentru TV. Eu am făcut asta prin UPC. Pentru genul de om ca mine care se uită maximum la un film pe săptămână, în weekend, oferta HBO Go de filme mi se pare îndestulătoare. Ca să nu mai zic că urmează Game of Thrones și Silicon Valley (un serial care îmi place mie în mod special). Bine, mai e și Netflix, dar deocamdată nu are subtitrări în Română și nici prea multe titluri care se regăsesc și peste ocean (din cauza drepturilor de autor, cel mai probabil).

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

18 Comentarii

 • alinleonard

  Reply Reply 11/01/2016

  .io sau .se , pentru ca .se nu a fost inchis niciodata

 • Ovidiu Crăciun

  Reply Reply 12/01/2016

  Nu se poate instala pe Ubuntu.

 • Andrei Daniel

  Reply Reply 12/01/2016

  Intentionez ca luna asta sa imi cumpar un tv mai relevant, acum am un full hd, samsung de care m-am cam saturat si as vrea un 4k. Oare PopcornTime se gaseste si sub forma de aplicatie pe google play? Daca exista atunci e „rupere”.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 12/01/2016

   Dacă e Full HD e suficient. În acest moment transmisiuni online în format 4K emite doar Netflix (și doar câteva filme și seriale specifice), care spre desoebire de Popcorn Time este un serviciu legal :)

   Popcorn Time are suport în acest moment pentru: Android, Mac, Windows, iOS și Linux (32 si 64 bit users). Deci da, sub formă de aplicație pe Google Play se găsește, dar nu e garantat că se va găsi și sub formă de aplicație pe Google Android for TV. Pe site-ul lor scrie ”for Android 4.0 and above” și fac referire doar la dispozitive mobile precum smartphone-uri sau tablete. Dar sunt connvins că poți face mirroring pe TV. Spre exemplu, de pe Mac poți face mirroring pe Apple TV.

 • Bucur

  Reply Reply 14/01/2016

  Intrebare: e legal sa folosesti Popcorn Time? pare o intrebare stupida dar eu nu stiu raspunsul la ea.

  • Sa-l folosesti, nu. Problema este, pentru ce il folosesti? :)

   • Gabriel Ursan

    Reply Reply 14/01/2016

    De ce nu pui adresa ta de blog când lași comentarii? Doar ai blog? :) Dacă nu merge, vezi că trebuie să setezi asta din profilul de WordPress.com ca să-ți apară adresa blogului când comentezi prin intermediul profilului de Gravatar. A, și scrie odată despre Maria aia din Slobozia.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 14/01/2016

   Nu prea.

  • Bucur

   Reply Reply 15/01/2016

   Il folosesc doar sa vizionez filmele respective si atat…

 • Gabriel, imi cer scuze pentru comportamentul haotic de care am dat dovada. Am sa remediez imediat problema. Cat despre Maria, curista din Slobozia, vei auzi curand, foarte curand… :)

 • mucr0z

  Reply Reply 15/01/2016

  mai exista?

 • Adi

  Reply Reply 09/09/2016

  Popcorn ….l-am folosit o vreme pentru filme si seriale. E foarte ok.

 • adi4x

  Reply Reply 16/10/2016

  Sunt foarte multe versiuni cu malware. De unde recomandati o versiune curata ?

  • calin

   Reply Reply 08/12/2016

   primele 2 rezultate din google. nu dau situl din respect. dar merge si pe linux pe orice platforma. eu am manjaro si merge uns. doar ca nu mereu gasesti totate filemele care le cauti. da pt asta scri nume film online subtitrat si ai o gramada. pirateria nu poate fi oprita si autoritatile stiu. e o cauza pierduta. si sa folosesti filme pirtatate sau programe dupa cazz in scop personal nu comecrial nu incalca legea. si daca dai la altii fara sa ceri bani

Leave A Response

* Denotes Required Field