Pe 12 octombrie sustin la Semimaratonul din Galati proiectul ”Sunt diferit, dar fericit”

În acest articol vă rugam să votați pentru ce cauză să alerg la semimaratonul care se va desfășura în Galați pentru strângerea de fonduri care va sprijini dezvoltarea de diverse proiecte sociale. Cu o majoritate impresionantă, cele mai multe comentarii au fost pentru susținerea proiectului ”Sunt diferit, dar fericit”.

Povesteam aici că voi alerga până la urmă la cross (3 Km), iar banii pe care aBeauty clinique îi oferă pentru sponsorizare vor merge către cauza pentru care voi, cititorii blogului meu, ați ales să alerg. Plus taxa mea de participare, bineînțeles.

Ca să participi la semimaraton (21 Km) taxa este de 70 lei, la ștafetă este 50 lei x participant (sunt 3 participanți care aleargă câte 7 Km fiecare), iar la cross este 30 lei (3Km).

Și tu poți să alergi pentru o cauză și să convingi oamenii de bine din jurul tău să îți sponsorizeze alergarea. Tu alegi cauza către care vor merge banii. Mai sunt doar câteva zile pentru înregistrare. Poți să vezi toate cauzele aici și să te înregistrezi completând formularul de aici.

Haideți să facem un ultim efort comun și să dăm share la acest articol astfel încât să aducem cât mai multe înscrieri pe ultima sută de metri. Este genul ăla de acțiune civică care trebuie să se întâmple mai des. Dar pentru asta e nevoie de un start bun. Fă parte din acest start bun și promovează evenimentul de pe 12 octombrie care cel mai probabil va ajuta și la nașterea Fundației Comunitare Galați.

Pagina de Facebook a evenimentului de unde puteți afla mai multe detalii și unde puteți pune mai multe întrebări se află aici. Accesați linkul, vizualizați informațiile de acolo și apăsați Join (Particip). Cât despre cauza pentru care alerg eu, recunosc că voi, cititorii blogului meu, ați făcut o alegere despre care vă invit să citiți mai multe în rândurile de mai jos. Să ne vedem cu bine la semimaraton! Până atunci, vă invit să luați parte și voi la eveniment, să vă implicați și să vă atrageți și prietenii în treaba asta frumoasă. Butoanele de share sunt la finalul articolului ;)

Având un număr de 11 440 locuitori, comuna Lieşti este situată la 30 km de municipiul Tecuci şi la 50 km de municipiul Galaţi. Aceasta făcea, practic, imposibil pentru copiii cu handicap din localitate să fie cuprinşi în sistemele de servicii sociale şi de recuperare, atât pentru distanţa ce trebuia parcursă şi timpul pierdut, cât şi sub aspect financiar pentru părinţi. Astfel, singura soluţie era înfiinţarea unui centru de acest fel chiar în comună.

Fundaţia Inimă de Copil a înfiinţat un astfel de Centru de zi pentru copii cu dizabilităţi în anul 2010. Scopul centrului este să ofere copiilor cu dizabilităţi din comuna Lieşti, dar şi din alte comune apropiate, şansa de a avea acces la servicii sociale şi de recuperare, la o forma de educaţie, integrare şi socializare alături de ceilalţi. De la deschiderea centrului 18 copii cu deficienţe fizice, mentale sau asociate au beneficiat de serviciile oferite, 13 dintre aceştia continuând să vină zilnic la activităţile desfăşurate.

Relevanţa centrului este evidentă, în condiţiile în care, pe lângă copiii cu dizabilităţi care şi-au îmbunătăţit viaţa, considerăm că toată comunitatea locală în ansamblul ei beneficiază de acest centru şi de ceea ce am reuşit să schimbăm. Nu credeau că e de vreun folos un astfel de loc pentru copii, iar acum, atât pentru ei cât şi pentru autorităţile locale a devenit o mândrie faptul că este al doilea centru pentru copii cu dizabilităţi într-o comună din judeţ şi ar vrea să vină aici şi copii din alte comune.

Citește în continuare detaliile despre proiect…

2 comentarii la „Pe 12 octombrie sustin la Semimaratonul din Galati proiectul ”Sunt diferit, dar fericit””

  1. Multumim pentru implicare, Gabriel! Ne bucuram sa te avem ca sustinator al proiectului de la Liesti al Fundatiei Inima de copil!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.