Pârtia Clăbucet, Predeal: Totul ok, mai puțin scările de acces pe pârtie

Astăzi a fost prima zi oficială din concediul de iarnă. Am sosit ieri pe la 17:00 în Predeal, așa că ziua de ieri nu se pune, pentru că în afară de niște vin fiert și bun, nu am avut alte activități.

În afara faptului că nervii noștri sunt întinși la maxim de copil (care e răcit și mai face febră și nu vrea să mănânce și nu vrea să ia tratamentul decât cu forța și nu vrea aia și nu vrea ailaltă), totul e super ok :).

Am fost pe pârtia Clăbucet din Predeal că să ne dăm cu sania. Poate pe luni pun și schiurile în picioare, dar momentan nu se poate pune problema, din cauza copilului. Deși aglomerat, atmosfera pe pârtie era ok. Am fost surprins cât de flexibili sunt lăutarii, aceștia fiind prezenți din plin pe pârtie cu acordeoane, mai-mai să agațe vreun cocalar care să le dea un ban de o cântare. În rest, singura parte nasoală sunt scările de acces. Pline de gheață, necurățate. La urcat mai simplu, la coborât mai greu.

Echipamentul corespunzător de iarnă (aici incluzând și o perecehe corespunzătoare de ghete cu talpă antialunecare) nu te protejează cum trebuie de gheața aia pe care o mai numim și ”sticlă” în termeni populari. O să pun câteva poze la finalul articolului.

În rest, nu vă recomand să mergeți cu mașina. E full. Accesul în zona pârtiei costă 20 lei dacă ești cu mașina. Mai bine dai banii ăștia la taxi. E mai simplu și mai comod. Iar taxiuri sunt în Predeal. Și vin repede.

După ce chemi taxiul de la hotel prima dată, dacă ți-a plăcut cum s-a comportat taximetristul, cere-i cartea de vizită ca să-l suni când pleci de pe pârtie. Pe pârtie nu trebuie să vii cu sania de acasă. Găsești de închiriat sănii și la 10 lei în vreo două locuri (în rest găsești cu 20 lei). Însă ca să închiriezi o sanie sau orice altceva, îți trebuie buletin. Fără buletin nu prea se lasă înduplecați oamenii ca să închirieze sănii și îi înțeleg și de ce. Nu știu prețuri pentru închiriat schiuri sau placă și nici pentru instructori de schi. Iată și pozele cu gheața de la scări. Pentru noi nu a fost problemă, dar alții se chinuiau.

Scari gheata partie Clabucet 1
Această familie se pregătea sufletește să urce cu căruțul acele scări
Scari gheata partie Clabucet 2
Imediat după ce coborai scările, era un ghețuș de toată frumusețea acolo
Scari gheata partie Clabucet 3
Ăsta e un stil eficient de coborât pe niște scări cu gheață.
Scari gheata partie Clabucet 4
Nu știu cât de bine se înțelege din poză, dar crede-mă că îți rupi fundul dacă nu ești atent.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Pârtia Clăbucet, Predeal: Totul ok, mai puțin scările de acces pe pârtie”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.