Cum a fost la Superland Brașov

Dacă ești turist și ai copii, atunci Superland Brașov este o destinație pe care trebuie să o vizitezi. Totuși, trebuie să te atenționez că nu prea ai ce căuta la Superland Brașov cu buzunarele goale, mai ales dacă ai mai mulți copii sau ai un copil care vrea în toate atracțiile :)

Superland Brasov

Unde se află Superland Brașov

Superland Brașov se află pe Șoseaua Cristianului Nr. 7. Undeva la ieșire din Brașov, lângă un centru comercial. Noi am făcut aproximativ 10 minute cu tot cu trafic moderat din zona Piața Sfatului până acolo, iar taxiul a costat 15 lei, din care vreo 4 au fost bacșiș.

Notă personală: dacă stai la un hotel din centrul Brașovului, așa cum am stat noi, nu ai șanse să ai parcarea asigurată. Iar cu locurile de parcare în centru Brașovului e greu. Recomand să-ți găsești un loc de parcare cu plată bun (2,6 euro/zi) și să iei taxiul prin oraș.

Intrare în Superland

Superland Brașov 1

Intrarea în Superland Brașov este foarte faină. În sensul că vezi o grămadă de personaje din desene sau dragoni, reni și urși care se mișcă. Atât copiii cât și adulții vor fi încântați, pentru că intrarea în locul de joacă te face să intri în atmosfera de joacă.

Noi am fost într-o zi de marți în vacanța din februarie a copilului. Pe la ora 13:30 am ajuns acolo și nu era deloc aglomerat. Recomand să evitați weekend-urile pe cât posibil, iar dacă tot sunteți în concediu, mergeți în prima parte a zilei, ca să fie lejer.

Cât costă Superland Brașov

Intrarea în Superland Brașov nu te costă nimic. Dacă vrei doar să faci o plimbare cu copilul pe acolo poți să faci asta. Dar mă îndoiesc că al tău copil va fi atât de răbdător și va rezista tentațiilor de acolo. Deci, oprește-te la intrare și ia-ți un card Superland.

Ți se emite un card Superland pe care îl atingi la fiecare atracție din parcul de distracții. Dacă vrei un card doar pe o zi, acesta costă 3 lei. Dacă vrei un card nelimitat, acesta costă 10 lei. Diferența dintre cardul de o zi și cardul nelimitat este semnificativă.

Cardurile se încarcă cu puncte. Fiecare punct reprezintă un leu. Dacă îți iei un card de-o zi, toate punctele de pe el expiră la finalul zilei. Dacă îți iei un card nelimitat, toate punctele nefolosite rămân pe el. Plus că dacă ai card nelimitat ai acces și la promoții ocazionale.

Sara are 6 ani, iar din discuțiile cu doamna de la un punct de încărcare am hotărât să încarc pentru început cardul cu 100 de puncte, adică cu 100 lei. Am luat și un card nelimitat plus un vestiar (încape un rucsac mic și o geacă) la 6 lei, iar cheltuiala inițială a fost de 116 lei.

Ce atracții ai la Superland Brașov

Superland Brașov

Ai 28 de atracții de bază. Le poți vedea pe toate aici și poți citi despre fiecare în parte dacă vrei să-ți faci un plan. Eu aș împărți totuși atracțiile în două mari tipuri. Cele care îți dau tichete și cele care nu îți dau tichete. Tichetele sunt o motivație bună să tot joci și să bagi bani.

Mai exact, la anumite jocuri, în funcție de punctaj obții tichete. La final, acele tichete pot fi preschimbate în premii. Eu cu 150 lei am obținut 100 și ceva de tichete. Cea mai ieftină chestie costa 100 de tichete și era un fidget spinner Fanta branded. Valoric nu merită.

Dar pe copii îi atrage tare, așa că stabiliți-vă din start dacă vreți să faceți cât mai multe tichete sau dacă vreți doar să vă simțiți bine. Eu după ce m-am prins că aproape suta de lei se terminase de pe card și aveam doar 60 de tichete, iar fiică-mea voia fidget spinner…

… am mai încărcat cardul cu 50 lei și am băgat rapid 4 ture la un joc arcade cu mașini unde dacă ieșeai pe locul 1 luai câte 10 tichete. În videoul de la finalul acestui articol o să vedeți cum arată jocul respectiv, ca să știți ce trebuie să faceți în caz de urgență :)

Ce ne-a plăcut cel mai mult

Sarei i-a plăcut cel mai mult zona Indiana Jones pentru că a avut de parcurs un traseu cu obstacole cam de 15 minute. Pentru ea la 6 ani a fost destul de provocator, dar a reușit. Totuși, am fost îndrăgostiți de zona cu realitate virtuală, sau zona 9D cum i se zice.

Acolo am experimentat cu Sara decolarea de pe Pământ și aterizarea pe Lună cu o navetă chineză, dar și un roller coaster printr-o cameră. Tipul de acolo era foarte prietenos, iar pe mine și pe Irina ne-a băgat la un ciocan care te întorcea cu stomacul pe dos.

Faza e că nu e numai realitate virtuală, ci și mișcările corelate cu aceasta care fac experiența să pară cât se poate de reală. După vreo 2 ore de Superland ieși de acolo și tu adult, dar și copilul, ca și cum v-ați petrecut o zi întreagă într-un parc de distracții real.

Spuneam la începutul articolului că trebuie să fii pregătit financiar dacă ai un copil care le vrea pe toate. Unele atracții costă 5 puncte, alte atracții costă 7 puncte și altele chiar 15 puncte. Așa că 100 lei se pot duce și în mai puțin de o oră dacă te miști cu talent.

Unde mănânci la Superland

Au food court, deci poți sta toată ziua acolo. Din păcate oferta nu mi s-a părut foarte variată. De exemplu, când am fost noi, toată lumea era la coadă la shaormerie, iar la celelalte locații nu era nimeni – părea că e safe să mănânci doar de la shaormerie.

Așa că ne-am luat două porții de crispy cu cartofi prăjiți și salată de varză (carnea de shaorma mai dura vreo 2 ore să se facă). Nu a fost nimic deosebit. Mai ai variante de mâncare chinzească din câte am văzut, dar și pizza sau produse de patiserie.

Video Superland Brașov

Am apucat să trag câteva cadre și apoi le-am pus cap la cap pe vlogul Sarei. Dacă acest articol v-a ajutat cu ceva, abonați-vă vă rog la canalul fiicei mele (m-a bătut la cap să-i fac vlog :)) și dați-i un like la video. De asemenea, aveți mai jos butoane de share la acest articol.

https://www.youtube.com/watch?v=Ke1t5HRiAlQ

Distracție plăcută la Superland Brașov!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Cum a fost la Superland Brașov”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.