De ce mulți oameni pierd la pariuri sportive

Auzim deseori vorbindu-se despre parior buni, tipsteri de succes și așa mai departe, însă câți dintre noi cunoaștem un parior iscusit? A, că știm un prieten, care știe un prieten, care iese pe plus din auzite, asta da, toată lumea are astfel de exemple bazate pe vorbe, însă când vine vorba ca respectivul parior de top să-ți arate istoricul contului, treaba se complică, în sensul că încep să apară scuzele și minciuna iese la iveală.

NY Basketball

Numărul celor care reușesc să obțină profit pe termen lung la pariuri sportive este extrem de mic, iar acest lucru se datorează în primul rând faptului că este mult mai greu să câștigi la pariuri sportive decât pare. Dacă nu ar fi așa, casele de pariuri nu ar exista. Tocmai de aceea, mulți dintre cei care ajung să acumuleze suficiente informații și experiență pentru a putea ieși pe plus, își dau seama că efortul nu merită și că mai bine fac altceva cu timpul respectiv, pentru că aceasta este o muncă grea și nu o distracție de tip James Bond

Nu-și pun problema de a se educa și de a progresa. Autosuficiența este inamicul multor pariori români. Aceștia cred că le știu pe toate și se urcă pe un piedestal atunci când vine vorba de pariuri, asta deși rezultatele lor sunt cât se poate de modeste.

Doar pentru că pariezi de 10 ani, nu înseamnă că trebuie să fii și bun la acel lucru. Ca regulă de principiu, trebuie să învățăm de la cei mai buni decât noi pentru a putea progresa și să nu ne lăsăm ghidați de alți pierzători notorii. Așa că fă bine și cercetează mult pentru a afla cât mai multe lucruri de la pariorii de top.

Serena Williams

Nu profită de cotele și ofertele oferite de casele de pariuri online. Pariurile online oferă o grămadă de avantaje, însă nu vom vorbi despre toate aceste aspecte acum. Ceea ce este absolut important pentru orice parior care are aspirații înalte este să profite de cotele mari din piața de pariuri online, precum și de ofertele care sunt cu adevărat avantajoase (aici ne referim la bonusuri de bun venit, la ofertele semi-permanente, precum și la ofertele de realimentare de după).

Ideea de bază este să ai conturi deschise la mai multe agenții și să pariezi acolo unde găsești cea mai bună cotă sau acolo unde poți fi ajutat de o anumită facilitate sau promoție. Aruncă un ochi peste topul caselor de pariuri online recomandate de profesioniști și deschide-ți cont la măcar 4-5 agenții.

Pariază ghidându-se după nume și după cote. Profilul pariorului pierzător din România este acesta: joacă 10-20 de selecții pe bilet, include pe bilet toate favoritele zilei (Barcelona, Bayern, Manchester City, Juventus, PSG etc.), nu pariază niciodată pe echipele care au cote mari la victorie și se descurajează de orice cotă mai mare de 1.80.

Biletele acestor parior urmează acest șablon fără succes de mulți ani de zile, însă respectivii nici nu-și propun să schimbe ceva la abordarea lor, blamând arbitrul, fundașii, ghinionul și orice altceva, mai puțin propria metodă. Dacă vrei să te delimitezi de această categorie de pariori trebuie să analizezi cu seriozitate partidele și să-ți conturezi un model de analiză cât se poate de serios.

Lloris

Nu sunt organizați deloc cu privire la mizele investite. „Degeaba ai fler în a alege ponturile, degeaba muncești să analizezi și să-ți bați capul cu totul felul de informații pe care apoi să le cântărești în mod cât mai obiectiv, dacă nu urmezi o strategie bună de money management”. Această idee este deseori folosită de către specialiști, care depistează această problemă deseori.

Money management-ul sănătos este piatra de temelie a succesului în pariuri sportive. Metoda cea mai simplă și cea mai des folosită de specialiști este cea a mizei fixe, care nu depășește 3% din banca lor inițială. Această miză rămâne constantă pe tot parcursul sezonului sau anului, putând fi schimbată numai în cazul în care se depun/retrag fonduri substanțiale din bugetul de pariuri.

Vor să dea lovitura peste noapte și să se îmbogățească rapid. Mulți pariori confundă pariurile sportive cu loteria. În dorința de îmbogățire rapidă, aceștia joacă bilete de câțiva lei pe care adaugă zeci de selecții, ajungând la o cotă totală astronomică. Unii dintre aceștia chiar recurg la cumpărarea ponturilor așa-zis „sigure”, căzând astfel pradă escrocilor care falsifică tot felul de „dovezi” pentru a-i păcăli pe cei mai naivi.

Soluția pentru a combate această problemă este să consideri pariurile ca pe o investiție de lungă durată, acolo unde roadele se culeg după ce ai depus multă muncă organizată și după ce te-ai zbătut să-ți perfecționezi metoda. Pariorii profesioniști se mulțumesc cu un profit de 5% per rulajul întreg al băncii, așa că dacă speri și tu să ieși pe plus, trebuie să-ți stabilești obiective realiste și să joci ca atare. Pariorii de top joacă numai pariuri individuale și nu bilete, pentru că marja de câștig a agenției se mărește la adăugarea fiecărei selecții suplimentare pe bilet, lucru care este extrem de nefavorabil pentru jucător.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „De ce mulți oameni pierd la pariuri sportive”

  1. Cotațiile casei de pariuri se pot modifica atât sub influența numărului și dimensiunii pariurilor făcute la acest eveniment, cât și datorită scăderii / creșterii probabilității acestuia. Jucătorii cu experiență numesc, de asemenea, coeficientul „prețul” evenimentului propus: toată lumea poate alege un pariu la prețul propus sau poate refuza dacă consideră că este incorect. Desigur, puteți câștiga la pariuri sportive. Pentru a ne asigura de acest lucru, merită să ne uităm, de exemplu, la evaluarea prognozatorilor care oferă succesul sau eșecul previziunilor fiecărui expert și handicap pe o distanță lungă.

    Răspunde
  2. Jocul corect la pariuri sportive implică o analiză aprofundată a situației de pe piața sporturilor și a caselor de pariuri. Trebuie să știi pe cine să pariezi, cum și când să faci un pariu, să ai o idee despre strategiile și casele de pariuri existente.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.