Păreri și sfaturi despre Disneyland Paris

Săptămâna trecută am fost cu familia la Disneyland Paris și cred că am de împărtășit pe blog câteva păreri și sfaturi despre o astfel de călătorie. Sunt convins că unele sfaturi și impresii pot fi de ajutor pentru cei care planifică o călătorie la Disney Paris. Consider că este important să planifici bine un drum la Disney și sper ca acest articol să fie de ajutor pentru părinții care vor să-și ducă copii pe tărâmul basmelor, prințeselor și personajelor din desenele animate.

Voi sublinia aspectele importante ce țin de o călătorie la Disneyland Paris: drumul, cazarea, transportul, biletele, masa (mâncarea) și atracțiile.

Drumul către Disneyland Paris

Cel mai ok drum din România către Disneyland Paris este cu avionul, oriunde te-ai afla în țară. Noi locuim în Galați. Am luat mașina până la aeroportul din București Otopeni și de acolo am luat avionul până în Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle.

Noi am avut unde să lasăm mașinile în București la cineva și apoi am luat un taxi, dar există și varianta Park and Fly despre care am înțeles că va costa undeva peste 230 lei pentru 5-6 zile de lăsat mașina în preajma aeroportului. Aici nu vă pot spune prea multe pentru că diferă de la situație la situație.

Aeroport Paris

Cert este că trebuie să ajungeți la aeroportul București Otopeni cu aproximativ două ore înaine de zbor pentru check-in, bagaje și alte alea. Noi am cumpărat bilete folosind aplicația Skyscanner. Vă recomand să vă aranjați transportul dus-întors din timp și să nu lăsați biletele pe ultima sută de metri (deși pe ultima sută de metri pot fi oferte mai bune, dar cu copiii după tine nu te riști să cumperi bilete de pe-o zi pe alta).

După ce ai ajuns pe Charles de Gaulle

Sunt mai multe variante să ajungi la cazare. Depinde, bineînțeles, și unde e cazarea. Dar dacă faceți excursia în Paris în mare parte doar pentru Disney, recomand o cazare cât mai aproape de Disneyland Paris (vă spun imediat unde ne-am cazat noi și cum a fost). Revenind la transport, pot să spun că noi am căutat pe Google și am găsit firma BT Transfer.

Eram 5 adulți și 2 copii. Ne-a costat 80 euro până la hotel, în apropiere de Disney (aproximativ 40 de kilometri făcuți în 35-40 de minute). Exista și varianta cu TGV, dar era un pic mai scumpă și nu ne lăsa chiar în fața hotelului. Recomand serviciul de transport menționat anterior pentru că a fost super ok. Tipul ne-a așteptat în aeroport cu o tabletă pe care avea numele meu. Ne-a ajutat la bagaje și ne-a luat cu o dubiță de tip Mercedes Vito pentru că eram 7 persoane în total.

Dacă sunteți mai puțini, vă ajunge mai ieftin.

Cazarea la Disneyland Paris

Noi am căutat îndelung pe Booking.com o cazare bună pentru Disneyland Paris. Aveam în total 5 zile de concediu așa că am plănuit să vedem și Turnul Eiffel. Nu știam ce să alegem. O cazare cât mai aproape de Disney sau o cazare în Paris. Obiectivul principal era Disneyland, așa că am ales o cazare cât mai aproape de parcuri. A fost o decizie foarte bună.

Pentru că nu vrei să te cari cu copil, cu cățel și cu purcel din inima Parisului către Disney. Pentru că durează mult, e aglomerat în metrouri și schimbi mai multe mijloace de transport în comun. Iar dacă ai tăi copii sunt mici (gen sub 6-7 ani) e cu un pic de stress (ține-l, urcă, hai, lasă jucăria, nu mai linge balustrada, hai acum etc. – părinții știu cum e). Așa că vrei cazarea cât mai aproape de Disney, crede-mă.

Am ales o cazare foarte aproape de Disneyland Paris. Nu am vrut direct în hotelurile Disney (deși e probabil o bună opțiune și acolo) pentru că citisem recenzii pe internet și am aflat că te costă mai mult decât face. Așa că am ales un hotel care se afla la o stație de Disney Paris. Hotelul pe care l-am ales se numește Residhome Val d`Europe. Noi am fost super mulțumiți. Curățenie, liniște, mic dejun bun, stația de RER (transport) foarte aproape, restaurante cu prețuri decente în jur.

Transportul către Disneyland Paris

Aici e subiectiv. Depinde de unde ai cazarea. Noi am luat RER o stație. RER este sistemul lor de trenuri din Franța care deservește periferia Parisului. Un bilet de adult e aproape 2 euro, iar un bilet de copil e aproape 1 euro. Asta la dus. La întors e la fel. Dacă circulați din mai multe stații puteți cumpăra oferte. Se cumpără de la terminale, direct din stații. Musai să aveți card de credit sau de debit la voi ca să le cumpărați. E mai simplu decât cu cash. Ideea de bază este să aveți și card și cash când călătoriți.

Biletele la Disneyland Paris

În nici un caz nu cumpărați bilete de la ghișeu când ajungeți acolo. Pe lângă faptul că sunt mult mai scumpe, stați la coadă o grămadă (apropo, obișnuiți-vă cu cozile). Intrați pe site-ul oficial Disneyland Paris și cumpărați bilete de acolo. Foarte important: cumpărați biletele înainte cu câteva zile, cel puțin. Niciodată nu cumpărați bilete în ziua respectivă pentru ziua respectivă pentru că nu vor fi valabile.

Sfat important: nu veți reuși să faceți două parcuri în aceeași zi. Adică nu veți reuși să intrați și la Disneyland Paris (parcul principal) și la Disneylans Studios. Să zicem că vreți 3 zile de Disney. Cumpărați zi cu zi separat biletele online înainte cu o săptămână (sau mai mult) de ajunge la parcuri. Un bilet pentru un adult cumpărat online costă 53 euro pentru un parc. Pentru un copil sub 11 ani costă 48 de euro. Nu vă aruncați la oferte de 2-3-4 zile de Disney pentru că veți plăti mai mult degeaba.

Ca să vă faceți o idee, dacă veți cumpăra un bilet direct acolo, pe lângă faptul că veți sta la coadă, veți plăti 78 de euro de adult, în loc de 53 euro (online). Intrați aici, selectați 1 Day și cumpărați zi cu zi bilete pentru voi și copii. Adică dacă vreți 3 zile de Disney (2 zile în parcul principal Disney și 1 zi în Studio), nu selectați că vreți Multy-day tickets. Selectați 1 Day Ticket și repetați procedura de 3 ori. Cu același bilet puteți intra și la un parc și la altul (sunt două parcuri). Numai că o veți face pe rând (nu aveți timp să vizitați ambele parcuri în aceeași zi – este fizic imposibil).

Hai să vă explic mai bine.

Parcurile Disneyland Paris

Sunt două parcuri în Disneyland Paris.

 1. Parcul Disneyland Paris. Este ăla mare cu multe chestii. În două zile îl faci cam pe tot.
 2. Disneyland Studios. Studiourile Disney unde îți arată cum se fac efecte speciale și alte chestii.

Când cumperi bilete, ei îți recomandă să cumperi bilete pentru ambele parcuri în aceeași zi. Numai că tu nu vei avea timp să vizitezi ambele parcuri menționate anterior în aceeași zi. Și vei plăti pentru ambele parcuri când la sfârșitul zilei îți vei da seama că ai avut timp să vizitezi doar unul singur.

De asta tot spuneam mai sus să cumperi bilet de zi cu zi și parc cu parc. Pentru că te ajunge mai ieftin și este mai realist. Să zicem că vrei să aloci 3 zile pentru Disney (3 zile sunt suficiente ca să te bucuri de întreaga experiență Disney).

 • Faci 2 zile parcul mare Disney (cel cu castel :))
 • Și o zi Disney Studios

Vei cumpăra câte 3 bilete a X adulți și Y copii pentru câte un singur parc, zilnic. Pentru că te ajunge mai ieftin, este mai realist și îmi vei mulțumi mai târziu printr-un share și un comentariu la acest articol :).

Eventual mergi în timpul săptămânii la Disney, evită vineri, sâmbătă și Duminică.

Dacă tot nu înțelegi la ce mă refer, lasă-mi un comentariu jos de tot la acest articol și îți explic personal cât de repede pot.

Masa la Disneyland Paris

Vei vedea restaurante pe acolo. Merg doar cu rezervare (nu știu să-ți zic cum și unde se face, dar dacă ai în plan un restaurant la ei, informează-te suplimentar). Uneori rezervarea trebuie făcută chiar și cu 2 luni înainte. Noi nu am știut. După ce am fost refuzați peste tot, am mers în zonele de fast-food. Acolo găsești burgeri și cartofi prăjiți. Degețelele de pui sunt în formă de stea (trebuie să vezi dacă copilul tău le acceptă așa). Stai la rând și în maxim 15-20 de minute primești mâncare pentru copii (plătești separat în funcție de ce vrei – mâncarea nu este inclusă în biletul de acces la Disney).

Te costă cam 35 de euro o masă de prânz la Disney dacă ești ca noi. Familie cu 2 adulți și un copil de aproape 6 ani. Masa de seară sper să o iei altundeva, de unde poți comanda măcar niște paste pentru copil (în Disney Paris nu găsești paste la fast-food). În rest, fast-food-ereală și acadele :)

Atracțiile Disneyland Paris

Sunt multe atracții pe acolo. Însă după ce le faci pe aproape toate le vei zice copiilor: ”Dragii mei copii, veți mai vedea Disneyland Paris încă odată cu copiii voștri sau cu noii voștri frățiori”. Pentru că veți sta la cozi mari. Și nu vă plac cozile. La unele atracții veți sta 10 minute. La alte atracții veți sta și 30-40-50 sau chiar 75 de minute dacă vreți ca fetița sau băiețelul vostru să înâlnească o prințesă sau pe Mickey.

Pregătiți-vă cu răbdare! Însă, să știți că timpul la cozi trece relativ repede. Cei de la Disneyland Paris sunt conștienți că stați la cozi și prin designul locațiilor fac acest timp mai plăcut.

Aplicația Disneyland Paris poate fi de ajutor, deoarece îți arată timpul estimativ de stat la cozi. Asta în momentele în care nu există congestie de semnal și îți funcționează bine.

Noi nu am făcut toate atracțiile, dar vă spun ce am făcut și ce/cum merită. Dacă ceva nu se regăsește mai jos, înseamnă că nu le-am făcut:

Parcul Disneyland

Disneyland Paris

 • Advendure Isle – mișto ca plimbare
 • Alice`s Curios Labyrinth – mișto pentru copii mici
 • Blanche-Neighe et les Sept Nains – merită, unii copii o pot considera înfricoșătoare
 • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque – o plimbare faină
 • Dumbo the Flying Elephant – mișto, dar stai mult la coadă pentru 2 minute
 • ‘it’s a small world’ – piticii vor fi încântați
 • La Cabane des Robinson – interesant mai mult pentru părinți
 • La Tanière du Dragon – unii pitici se pot speria, dar e scurt și ok
 • Le Passage Enchanté d’Aladdin – slăbuț :)
 • Le Pays des Contes de Fées – mișto tare pentru copii
 • Les Voyages de Pinocchio – merge pentru copii mici
 • Orbitron ® – faină experiența, dar tot 2 minute
 • Pirates’ Beach – plimbare ok
 • Pirates of the Caribbean – cea mai tare, chiar dacă pe unii pitici îi poate speria
 • Sleeping Beauty Castle – overrated, slăbuț
 • Star Wars Hyperspace Mountain – cea mai tare, dar nu e deloc pentru copii mici

Parcul Walt Disney Studios

Disney Studios Paris

 • Armageddon : les Effets Spéciaux – când te bagă în navă e tare
 • Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah ® – stai mult la coadă pentru 2 minute
 • Ratatouille: The Adventure – mă, cât de tare e asta!
 • Slinky ® Dog Zigzag Spin – ne-am dat de 5 ori la rând, e fain
 • Studio Tram Tour ®: Behind the Magic – obligatoriu de făcut!
 • Și aici mai e spectacolul de la 14:15 cu mașini, motociclete și alte alea – obligatoriu de făcut!

Concluzii Disneyland Paris

Merită făcut pentru copii. Înarmează-te cu răbdare. Dă mai departe acest articol celor despre care știi că își plănuiesc o vacanță în Disney.

close

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

22 de comentarii la „Păreri și sfaturi despre Disneyland Paris”

 1. Buna, preturile nu sunt deloc corect scrise. Nu e ca variaza putin fata de anul trecut cand e scris articolul, dar gasesti brosurile Disney si vezi ca ele sunt in functie de sezon, high, low, middle.
  De exemplu cand merg eu, in octombrie, preturile sunt circa 100 de euro de adult, fata de 53 scris aici. Un parc, o zi. Cam mare diferenta ca sa fie de ajutor articolul.
  Iar biletele cumparate pentru o zi un parc nu ajuta fata de 2 zile un parc deloc. Sau de 2 zile, doua parcuri.
  A se risca nu este verb reflexiv, deci este a risca. Celalalt e o inventie si nu exista in limba romana.

  Răspunde
 2. Salut! Fetele noastre au 4 si 9 ani. Studiourile Disney sunt atractive si pentru 4 ani? Avem disponibile 2 zile si jumatate, cum e mai practic sa le folosim intre cele doua parcuri?

  Răspunde
  • Salut, Florin! Pentru fata de 4 ani sunt șanse mari ca studiourile sa nu fie atractive. In schimb, pentru fata de 9 ani studiourile sigur vor fi atractive. Biletul se plătește pe zi, adică din ce știu nu merge cu același bilet sa intri jumătate de zi la Disney și jumătate la Studio. O zi de Disneyland merita sigura. Acum voi decideți dacă a doua zi mergeți cu toții la Studio sau tu rămâi cu cea mică la Parc încă o zi, iar soția cu fata mai mare la Studio. Distracție plăcută!

   Răspunde
 3. buna! mergem in septembrie la Disney, un grup de 4 adulti si 3 copii…am rezervat un apartament cu doua dormitoare (pentru 6 persoane) tot la Residhome Val d`Europe…credeti ca am putea avea probleme de grup, fiind 7 in loc de 6?! copiii au cam 10 ani fiecare…multumesc!

  Răspunde
  • Buna! Veti avea probleme doar la micul dejun unde va trebui sa platiti un meniu in plus (asta daca ati luat cazarea cu mic dejun inclus). In rest, nu cred ca le pasa cum stati in camere atat vreme cat incapeti. Vacanta placuta!

   Răspunde
 4. Foarte interesant articolul. Baietelul meu implineste 4 ani in mai si as fi vrut sa il duc la Disneyland. Sunt potrivite pentru aceasta varsta atractiile descrise in articol?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna Violeta! Depinde cum sta cu rabdarea. Din ce imi aduc eu aminte, Sara nu era foarte rabdatoare la 4 ani, cum nu este nici la 6 ani :) Eu daca as fi in locul tau as mai astepta 1 an si eventual as merge cu cineva de aceeasi varsta cu copilul, ca sa aiba companie cand stati la cozi.

   Răspunde
 5. Ca si comparatie recomand Efteling. Copiii mei s-au distrat mult mai bine acolo, chiar si noi, iar cozile sunt mult mai mici. In Disney nu stiu daca vom mai merge dar in Efteling cu sigurata plus ca e mai ieftin.

  Răspunde
 6. Sunt parcari private la noi. Undeva la 10-15 lei ziua. Noi mereu programam si ne lasa acolo. Cred ca mai mult de 6-70 de lei n-am platit pentru 5-6 zile.

  Despre Paris… cu transportul in comun era destul de ieftin. Stiu ca erau cartele de 10 calatorii in Franta si ieseai cu mai putin de 1 euro de caciula.

  Din ce am citit in articol ma bucur ca n-am laut bilet acolo. N-aveam copii cu noi :) Si da, orice cumperi in Franta, cred ca si in Spania, e bine sa le iei online. Pretul este mai mic. Chiar si la TGV-uri sau BUS-urile de noapte.

  Răspunde
 7. Salll….eu am vizitat prima data Parisul in care prima duminica din luna poti vizita gratuit multe locatii iar apoi parcul luni cand era mai liber.Pana la 3 terminasem cu toate dar a trebuit sa stau pana seara la 22 cand incep focurile de artificii ….senzatie…face toti banii

  Răspunde
  • Salut Andrei! Ăla a fost un pic mai complicat, că a fost din două bucăți. Dar nu foarte tare. De exemplu, noi stăteam în Residhome Val d`Europe. Din stația aia la care ajungeam într-un minut am luat un tren RER către direcția Paris pe care nu l-am așteptat mai mult de 5 minute. Am mers 38 de minute (câteva stații bune) până la Nation. De acolo am coborât și am luat metroul până la Trocadéro (maxim 30 de minute cu totul), unde ajungi și la turn.

   Depinde mult unde stai. Uite o hartă cu trasee ca să vezi stațiile: http://www.paris-metro-map.info/rer-map/

   Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.