Știi ce înseamnă Antropocen? Vrei să vezi?

Antropocen (sau Epoca omului) este un termen care descrie actuala eră geologică și care se referă la efectul activității omului asupra ecosistemelor. Termenul a fost introdus la începutul anilor 2000 de către câștigătorul premiului Nobel în chimie, Paul Crutzen și a fost popularizat de către biologul Eugene F. Stoermer.

Cosmin AtanasiuCosmin Atanasiu este artist fotograf de aproape 18 ani. Lucrează ca fotograf profesionist din 2006 și este profesor formator în domeniu de mai bine de 10 ani. Antropocen este prima sa expoziție personală de fotografie în Galați în care și-a propus să aducă în prim plan activitățile omului asupra naturii. Practic, el va atrage atenția printr-un mod artistic asupra faptului că pentru orice acțiune există și o reacțiune sau că orice poveste are cel puțin două versiuni. Cercetarea sa fotografică suprinde aspectul compensator al naturii în urma intervenției umane.

Pentru mine este important ca fotografia să folosească mai multe straturi de percepție. Ea se relevă nu doar vizual, prin dezvăluirea compozițiilor, a simetriilor și/sau prin juxtapunerea lucrărilor, ci și la nivel auditiv. Ecourile și răbdarea naturii par să fie nemărginite. În loc să se împotrivească omului, ea urmează calea mai ușoara și mai lungă. Natura alege să ne încadreze și să se muleze pe lângă noi. Ea va avea întotdeauna ceva în plus de partea ei pentru a-și redobândi locurile și pentru a câștiga ceva care nouă ne va scăpa mereu: timpul.” spune Cosmin Atanasiu.

Cea mai recentă expoziție a fotografiilor sale într-un vernisaj a avut loc în 2009 la Muzeul Țăranului Român, București. De atunci s-a ocupat de cele 20 de expoziții ale studenților săi, absolvenți ai școlii de fotografie pe care Cosmin a fondat-o.

De menționat că la baza formării sale ca artist au stat doi mentori: Florin Constantinescu și Mihai Moiceanu. Florin Constantinescu, artist vizual atât în fotografie cât și în pictură, membru UAP și director imagine al TVR, a fost curatorul lucrărilor sale, realizate pe o perioadă de 7 ani, între 2009-2016. Iar Mihai Moiceanu, nume de marcă al fotografiei românești și Excelență în cadrul Federației Internaționale de Artă Fotografica – EFIAP, ia ofetti fosrte mult sprijin pe partea de print a fotografiilor.

Expoziția de fotografie Antropocen

Antropocen este un vernisaj expoziție personală de fotografie ce se va desfășura în Galați în perioada 31 mai 2018 – 24 iunie 2018 la Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”, cunoscut și ca Grădina Botanică.

Iar dacă vreți să luați în colecția personală vreo operă fotografică de acolo, trebuie să știți că expoziția este și cu vânzare, iar comenzile se pot realiza prin mesaj direct către pagina lui Cosmin Atanasiu.

Ne vedem acolo după 31 mai!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.