Păreri Hobbitul

The Hobbit: An Unexpected Journey a fost un film pe care l-am vazut astăzi şi pot spune că mi-a plăcut.

Mulţi au spus că e un film plictisitor şi că nu e cine ştie ce. E drept că la prima vedere storylineul nu e la fel de profund şi puternic ca cel din Lord Of The Rings, însă nu cred că putem oferi o părere decisivă până nu vedem finalul trilogiei Hobbitul, pe la finele lui 2014, cred. Sunt convins că vor mai apărea surprize interesante (n-am citit cartea şi nici n-am timp de gând).

Păreri Hobbitul

Legat de factorul plictiseală şi poveste lipsită de acţiune, pot spune că în The Lord Of The Rings partea întai, acţiunea a fost mult mai plictisitoare în prima oră de film. La fel şi în partea a doua din Lord Of The Rings. Tot a fost o oră aproape moartă pe la mijlocului filmului. Spun asta pentru că tocmai am terminat de revăzut trilogia Stăpânul Inelelor ca să mă pregatesc de văzut The Hobbit :), iar amintirile imi stau destul de proaspete în minte.

În ceea ce priveşte filmul The Hobbit, pot spune că acţiunea a fost pe măsură. Destul de multe momente de suspans şi destul de multe confruntări cu orci, troli, goblini şi alte lighioane. Asta şi vroiam. Pentru asta am şi venit la film: sa văd cafteli semi-epice :) şi alergătura prin munţi, dealuri, văi, păduri, etc.

Efectele 3D au fost sub aşteptari. Puţine şi slabe. Mai degrabă rulau filmul exclusiv 2D că sa nu-ţi obosesti ochii aiurea (The Hobbit poate fi vizionat şi în variantă exclusiv 2D, dar nu m-am obosit să aflu unde). Nici treaba cu cele 48 de cadre pe secundă nu m-a surprins cu nimic. Unii ziceau de bine, alţii de rău. Eu nu zic nimic. Mi s-a părut un film normal, nimic diferit. Poate şi pentru simplul fapt că am uitat de acest aspect înainte să inceapă filmul, iar mintea nu mi-a stat concentrată la asta (= lipsa efectului Placebo :)).

Concluzie The Hobbit

Concluzia mea este ca Hobbitul merită văzut. Dacă vii cu o stare de spirit bună nu sunt deloc 3 ore pierdute aiurea aşa cum mai spuneau unii. Iar dacă eşti fan al genului, s-ar putea să priveşti cu un ochi critic totul în loc să te bucuri de film. Deci, mergeţi la The Hobbit şi enjoy it!

Eu astept partea a doua care sper să fie lansată la finalul acestui an. Pană atunci cu siguranţa vor mai exista şi alte filme interesante de urmărit.

9 comentarii la „Păreri Hobbitul”

 1. Am vazut Lord of the Rings dar cu toate ca am apreciat realizarea filmul/trilogia a fost mult prea lunga … poate era mai bine sa-l faca serial
  Daca si The Hobbit-ul e trilogie cred ca renunt cu toate ca imi place genul.

  Răspunde
 2. Am vazut toata serie Lord of the Rings care mi-a placut foarte mult Sunt fan filme de astea Fantasy / SF urmeaza sa vizionez si The Hobbit insa 3 ore mi se pare cam mult. Tine minte ca acum ceva vreme am vazut Alexandru cel Mare, un film excelent insa a durat aprox 3 ore si la un moment dat ma plictiseam de moarte.

  Iti recomand un film foarte bun pe care l-am vazut aseara Sarah’s Key sau titlul original: Elle s’appelait Sarah este un film despre drama evreilor din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.

  Răspunde
  • Multumesc pentru recomandare. Totusi, legat de The Hobbit pot spune ca cele 3 ore (ma rog, 180 de minute) trec fara sa iti dai seama. Gandeste-te numai ca Lord of the Rings, partea a treia, a durat peste 4 ore in extended edition si nu a fost plictisitor deloc.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.