În ziua de azi toată lumea are acces la internet într-un fel sau altul, fie prin laptop, un PC acasă sau chiar prin intermediul telefonului mobil. De fapt, conform ultimelor statistici aproximativ 2,5 miliarde de utilizatori din întreaga lume folosesc acum internetul mobil iar acest număr crește continuu.
(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
A scoate telefonul din buzunar și a accesa site-urile de socializare sau pentru a căuta informații pe Google în timp ce așteptăm autobuzul nu mai este ieșit din comun. De fapt, în prezent, există zeci de mii de site-uri valabile în variantă mobilă. La un ultim calcul, mai mult de 400 de site-uri bingo sunt accesibile acum, multe având aplicația lor proprie sau un site optimizat pentru telefon.
Toate acestea sunt posibile datorită gadget-urilor noi cu care ne putem conecta la internet în câteva secunde și cu orașe care încep să creeze zone gratis cu Wi-Fi, nu va dura mult până vom fi cu toții conectați permanent la Wi-Fi oriunde ne-am duce. Toate acestea ar suna ciudat considerând că în urmă cu doar 15 ani internetul abia exista, sau cel puțin sub forma în care îl știm noi acum. În 1994 internetul a fost introdus de către guvern drept metodă pentru industrii, universități și laboratoare să stea conectate.
Nu era folosit pentru a căuta poze cu pisici pe Google; era o conexiune foarte strict controlată, utilizată doar pentru chestiuni serioase. Doar 16 milioane de oameni îl foloseau și chiar dacă acest număr nu este mic, el reprezintă doar 0,4% din populația globului, accesul la Internet fiind restrâns în acea perioadă doar la SUA și Australia, restul țărilor neadoptând noua tehnologie.
Facem un salt în anul 2000 iar acel număr a sărit la 361 de milioane de utilizatori. Cei destul de bătrâni să-și amintească îți vor povesti cum școlile și doar o familie sau două din cartier aveau acces la acest ”fabulosul lucru numit Internet”. Înainte acesta era încet și necesita o linie telefonică pentru a funcționa iar pe deasupra, internetul venea cu un sunet asurzitor și extrem de enervant de fiecare dată când îl activai.
De la linii telefonice am ajuns la broadband iar apoi conectivitate wireless astfel încât nu mai suntem sclavii routerelor plasate în spații ciudate. Apoi, cu introducerea rețelelor 3G și acum 4G pentru telefoane, internetul a atins o audiență și mai extinsă, audiență care a început să-l folosească în alte scopuri, permițând oamenilor să acceseze internetul prin diverse metode. Noua audiență globalizată a început să utilizeze servicii precum Facebook (care are peste 100 de milioane de utilizatori activi) pentru a interacționa cu prietenii lor sau să acceseze forumuri și alte website-uri pentru muncă sau doar pentru distracție. Nu a durat mult până când oamenii au început sâ-și creeze propriile website-uri care acoperă o arie mare de subiecte sau chiar pentru a vinde lucruri. În prezent, este destul de greu să ne imaginăm internetul fără comerțul online.
A fost acea mișcare de customizare a internetului, abilitatea de a crea un spațiu nou pentru noi cea care a dus la creșterea imensă a popularității acestei noi-găsite ”bandwidth”.
Cu un număr de utilizatori atingând în prezent 2,9 miliarde, număr ce crește cu fiecare secundă, internetul începe să joace un rol mult mai important în viața noastră decât până acum.
Informații și statistici din sursele de aici:
- http://www.internetlivestats.com/internet-users/
- http://blog.himediagroup.com/mobile-internet-users-will-overtake-fixed-users-in-2013/
- http://www.bingosweets.com/new-bingo-sites/
- http://www.internetworldstats.com/emarketing.htm
- http://royal.pingdom.com/2010/10/22/incredible-growth-of-the-internet-since-2000