Nu mai cumpărați iPhone-uri furate, că sunt greu tare de decodat

O informație pentru cei care fură iPhone-uri sau pentru cei care cumpără iPhone-uri furate. Orice utilizator de iPhone trebuie să aibă un cont de iCloud ca să-și folosească telefonul.

Utilizatorul ăla poate să-și blocheze contul de la distanță și după 3 ani dacă se trezește că poate. Și rezultă un iPhone blocat. Un iPhone blocat în urma pierderii sau furtului nu prea poate fi valorificat decât ca piese de schimb.

Adică iei pe el cât nu face (la riscul de a fura un iPhone mă refer). Merge deblocat un iPhone furat, dar durează până la o lună și costă cât nu face. Mergeți pe mâna unui blogger de tehnologie care primește aproape zilnic mesaje despre cum poate fi decodat un iPhone furat. M-am interesat la diverse service-uri GSM despre cum poți debloca un iPhone blocat prin iCloud. Greu, vă spun eu. Și poate costa toată șmechiria și până la 1.000 lei.

Dacă vrei să afli cum se poate debloca un iPhone codat în iCloud, îți zic eu.

Băiatul de la service caută niște indieni pe forumuri, îi plătește în avans și poate peste o lună de zile obține informațiile necesare deblocării. Majoritatea service-urilor GSM se feresc de asta. Pentru că un client cu un iPhone blocat în iCloud nu este dispus să aștepte aproape o lună pentru deblocare. Și pentru că un client cu un iPhone blocat în iCloud nu este dispus să plătească o sumă așa mare pentru deblocare.

Să fim serioși, dacă ai luat țeapa de a cumpăra un iPhone blocat în iCloud cu siguranță l-ai luat la o sumă mică pentru că te-a prostit ăla de ți l-a vândut că îl poți decoda la o sumă modică. Nu e chiar așa. De fapt, nu lua de bune tot ce zic eu aici. Mergi la un service GSM și cere o deblocare iPhone din iCloud și vei afla că am dreptate. Din păcate suntem prea săraci pentru lucruri prea ieftine. Dacă îți cumperi un iPhone la mâna a doua asigură-te că a fost al utilizatorului, că acesta a dat un hard reset înainte și că tu poți să configurezi telefonul ca pe un iPhone nou. Altfel, riști să-ți iei un iPhone blocat în iCloud și să nu faci mare lucru cu el.

Deblocare iPhone iCloud

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Nu mai cumpărați iPhone-uri furate, că sunt greu tare de decodat”

 1. Personal nu-mi vine să cred că există oameni care cumpără așa ceva, cel puțin nu în România pentru că noi românii nu prea cumpărăm la mâna a doua tehnologie IT&C ci preferăm noutățile.

  Și nici nu sunt convins că se mai fură în România telefoane mobile ca acum 10 – 15 ani în urmă când era o adevărată panică să nu rămâi fără telefonul pe care ai dat un salariu întreg.

  Iar în altă ordine de idei cred că mai bine de jumătate dintre utilizatorii de iPhone habar n-au că-și pot bloca telefonul din iCloud.

  Răspunde
  • Se fura si chiar mai rau ca atunci ;)
   Cum te vede unu ca ai in mana un iphone,samsung,htc sau ceva mai maricel la dimensiune (asociaza marimea ecranului cu pretul..deh…n-ai nevoie de iq peste medie ca sa furi) cum devin mai interesati de tine..

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.