5 motive pentru care folosesc GPS-ul de pe telefon chiar dacă știu foarte bine drumul

Folosesc Waze ca GPS pe telefon. Aplicația Waze nu numai că e bună pentru navigare GPS de pe telefon, dar te ajută și la foarte multe alte chestii. Am scris, printre altele, despre Waze aici.

În cele ce urmează voi scrie despre cele 5 motive pentru care folosesc GPS-ul de pe telefon chiar dacă știu prea bine drumul pe care îl parcurg. Atenție, mă refer la Waze, care e mai mult decât un GPS.

Aplicația Waze poate fi instalată de aici (iOS, Android, Windows Phone) și consumă foarte puțin trafic de internet (funcționează și în zonele fără semnal ca GPS, dar fără alerte de trafic sau rerutări). Eu folosec aceastp aplicație mereu pentru că: 1. Obțin informații din trafic. Utilizatorii raportează gropi, radare, drumuri închise temporar sau alte obstacole de pe drum. Informațiile din trafic în timp real sunt bune pentru un șofat mai inteligent și mai prudent. Pe mine mă ajută.

2. Ofer informații din trafic. Mie îmi place să fiu un utilizator activ. Pe lângă faptul că uneori editez locații, raportez tot ce văd în trafic. Radare, gropi, obstacole, drumuri închise, accidente ușoare sau grave etc. Informația postată de mine poate ajuta pe cineva la un moment dat. Mie îmi place să ajut. Și deschid Waze și în oraș. Locuiesc în Galați și chiar dacă sunt puțini utilizatori de Waze pe aici știu că la un moment dat aș putea ajuta pe cineva cu informațiile mele.

3. Obțin ruta cea mai bună. Nu de puține ori Waze mi-a oferit o rută mai rapidă datorită chestiilor menționate la punctul 1. și 2. Eu și ceilalți utilizatori raportăm blocajele de trafic iar acest lucru ajută utilizatorii să obțină o rută bună. Eram în Constanța și m-a salvat de cel puțin 10 minute de blocaj în trafic. Să nu mai zic de câte ori m-a salvat în București.

4. Îmi fac o idee asupra drumului. Când conduci des noaptea și ești obosit ai nevoie de asta. Degeaba se dau unii șoferi că ei noaptea sunt ca pisica, dar noaptea e mai greu de condus. Și să vezi cum e drumul pe GPS te ajută. În depășiri în care nu știi dacă să te bagi sau nu chiar dacă vin faruri din față. Sau când e ceață și te poți bucura de un plus de informație despre drum. Vezi într-un format electronic drumul. E suficient.

5. Aflu pe la cât ajung acasă. Când te pornești din București toată lumea are impresia că ajungi destul de repede în Galați. Dar Waze ia în calcul și traficul care te încetinește la ieșirea din București. Și astfel poți să programezi o ciorbă caldă sau poți să te organizezi cu copilul gen ”culc-o tu până ajung, că mie GPS-ul ăsta îmi arată că ajung pe la 1 noaptea.

Voi ce ați adăuga?

folosesc GPS-ul de pe telefon

Imagine ”GPS masina” via Shutterstock

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „5 motive pentru care folosesc GPS-ul de pe telefon chiar dacă știu foarte bine drumul”

 1. Salut, poti înregistra prin e- mail sau nr. De telefon, dacā faci legātura si prin Facebook, vezi si prieteni apropiati. Parte asta mie place cel mai mult, mai ales când avem rutā similarā. Put vedea si pe colegul meu ( sigur nu în drum dar la linia verticalā pe partea dreaptā a telefonului), distribuirea traseului. Dupā raportāri primesti si punctaje. Atentie aici, sā nu fie rapotrtārile foarte multe dintr-o datā ( goana dupā puncte), cā poti fi eliminat si sters…
  Eu folosesc aproape de 4 ani si sunt multumit cu acest aplicatie, datoritā cā nu trebuie sā folosesti primul rând încā un aparat care consumā bateria de la auto aici vā refer când încarci si un telefon, plin de cabluri.
  Este gratis aplicatia, internetul pe cât consumā nu e mult, deci exemplu pentru ruta M-Ciuc – Rm-Vîlcea a consumat cam 1,4 Mb pentru un jur de 600 km, eventual primest 1950 puncte… cam asa. De regulā la 1 km parcurs primim 3,2 puncte, la raportāri 6 .… etc https://wiki.waze.com/wiki/Your_Rank_and_Points#Waze_Points_Level_.28in_client_app.29

  O mare altā întrebare: cine unde plaseazā dispozitivul telefoni sau tableta pentru a vizualiza, sā nu încālzeascā mult, sā ajungā cablul de alimentare sā nu mai spunem cā când bate soarele de tot pe fatā nu vezi ecranul, bagi luminozitatea pe maxim …. Dintr-o datā va fierbe acumulatorul si dispozitivul, iar la final va opri. Pe telefon am atasat la mijlocul consolului unde nici nu e cald, nici soarele nu ajung. Problem e cā numai orizontal pot atasa, iar la programele de GPS ca si la Waze e mai bine vertical, aici vā refer la raportāri. Poti vedea mai repede fatā de orizontal.

  La urma urmei Waze e mult mai bun fatā de Google Maps unde nu sunt actualizate harta nici acum. Iar la Waze aproape de 3 luni este reînnoitā harta datoritā editorilor.
  La final doresc sā conduceti cât mai sigur folosind Waze oentru a ajute si ceilalti participanti în trafic.

  WAZE sā fie cu noi ?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.