Waze e viitorul

La început au fost flash-urile. Apoi au fost flash-urile însoțite de semne (gen ”pune centura”, ”las-o ușor”, ”radar mobil” etc.). În paralel s-au folosit detectoarele de radar.

După care n-au mai fost nici alea bune și a început era stațiilor. Mai întâi la TIR-iși și apoi la ”coleguți”. Flash-urile au pierdut teren. Deși un bun samaritean dă flash-uri în continuare chiar dacă are stație, detector sau/și Waze.

Însă Waze consider că e viitorul. De curând, zice Cristi, că Waze e folosit de polițiști. De stații deja se știe că sunt folosite de polițiști, dar de Waze nu știam. Ok, și ce? Nu pot ei folosi Waze cât Wazeri putem să fim pe drum. Deja încep să fac statsistici de când foloseasc Waze (apropo, am trecut la rang de ”săbiuță”). La un drum de 300-400 Km, 2 din 4 MCV-uri cu radar sunt marcate pe Waze de utilizatori. Nu puteți să spuneți că nu e o rată ok de raportare. Nimic nu e 100% sigur.

Evoluăm. Scriam aici că sunt un pic supărat pe cum folosește lumea Waze la noi. Însă am ținut cont de sfaturile primite și am continuat să-l folosesc. Și nu-mi pare rău.

Pentru că Waze se conturează a fi viitorul. Începe să fie din ce în ce mai folosit. Inclusiv de TIR-iști care raportează ISCTR-ul. Văzând asta, am început s-o fac și eu, chiar dacă sunt cu mașină mică. Chiar scriu acolo că e vorba despre ISCTR. E vorba de ”social traffic”, nu doar să ne vedem interesul.

Concluzia? Folosiți Waze. Recomandați la cât mai mulți prieteni să folosească Waze. Aplicația poate fi descărcată de aici. Sau, mai simplu, de aici pentru iOS, de aici pentru Android, de aici pentru Windows Phone. Pentru că Waze e viitorul. Plus că prin intermediul Waze afli și despre condițiile de trafic, nu numai despre poliție. Gropi, obstacole, ambuteiaje etc. Acuma nu începeți cu chestii gen ”încurajezi la nerespectarea legii”. Nu e vorba despre asta. Dacă era vorba despre asta, aplicații precum Waze, stații și alte metode erau scoase în afara legii. Și mă conformam.Navigare GPS Waze

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Waze e viitorul”

  1. Salut, deja folosesc mai mult de un an…şi am avut câteori senzaţia cum ai scris şi tu că poliţia foloseşte aplicaţia de genul la radare .. nu mai este acolo… şi bifează ca să ne prindă pe noi. Totuşi aplicaţia cea mai bună în momentul de faţă, faţă de Google Maps…mai ales că şi harta se poate Edita, iar în versiunile noi (update), apare harta corectă. La Google Maps e foarte bună a vizualizării la străzi…pentru excursie Maps, pentru drum Waze …pentru mine.
    O zi bună :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.