Botox

Nu mai confundati Botox cu marirea buzelor

Botox este o denumire comercială din S.U.A. pentru toxina botulinică, dar s-a împământenit așa cum și Adidas a făcut-o pentru pantofii sport sau Xerox pentru copiatoare. Ăsta e avantajul de a fi primul și de a profita de asta. Însă, o mare eroare pe care o întâlnesc este: ”Fată, ți-ai pus Botox în buze?” sau ”Uite la tipa respectivă ce buze mari și pline de Botox are!”. Fraților, Botox nu se pune în buze pentru simplul fapt că ne duce cu gândul la ”bot. Botox este toxină botulinică. Toxina botulinică paralizează temporar zona injectată și se folosește pentru tratamentul ridurilor profunde (îți ”îngheață” fruntea, de exemplu), nu pentru mărirea buzelor sau conturul buzelor. Pentru mărirea buzelor sau conturul buzelor se folosește acid hialuronic, care cu totul și cu totul altă substanță pentru că acidul hialuronic nu e toxină (aspect evident în denumire). Detalii despre toxina botulinică (Botox) citiți aici. Botox se folosește pe zonele de mai jos.Botox

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

2 Comments

  • v@syle

    Reply Reply 17/09/2014

    Interesant. :) Mai este folosită denumirea Dero pentru detergent de rufe, chiar dacă detergentul e Bonux sau Ariel.

  • Sorin

    Reply Reply 17/09/2014

    În mod asemănător este folosit Velux pentru ferestre de mansardă, Velux fiind unul din producători. Se foloseşte incorect „pereţi din rigips”, corect fiind „pereţi din gips-carton” (Rigips este marcă înregistrată). Posibil cea mai folosită expresie este „copie xerox”, sau şi mai simplu copie, dar tot copie xerox se înţelege! Xerox este denumirea unei firme (care face printre altele şi copiatoare), corect ar fi „xerocopie” (de la grecescul xeros – soare). Se spune „copie xerox” de parcă „copie minolta” sau „copie canon” nu ar fi bune, doar xerox !

Leave A Response

* Denotes Required Field