Nexus 5. De ce va fi următorul meu smartphone Android?

Nexus 5 nici măcar nu a fost prezentat oficial, deși evenimentul de prezentare bate la ușă în luna septembrie sau octombrie. Oricum, trag speranțe să fie disponibil pe piață până pe 21 noiembrie pentru că atunci va fi ziua mea și trebuie să am parte de un cadou frumos. Și cum cele mai frumoase cadouri ți le faci singur, de pe 10 voi începe să strâng bani pentru Nexus 5. În acest articol voi scrie câteva aspecte despre zvonurile legate de specificațiile Nexus 5 plus câteva argumente pentru care eu îmi voi cumpăra Nexus 5. Recunosc că nici Nexus 4 nu-mi displace, mai ales că a primit de curând o reducere substanțială de preț, dar dacă lansarea Nexus 5 este așa aproape … de ce nu?

Despre Nexus 5 au fost multe zvonuri, însă mă așez un pic și le filtrez. Cel mai probabil, Nexus 5 nu va fi cel mai cel dintre smartphone-uri. Pentru că Google are o strategie de anticanibalizare, ceea ce mi se pare foarte corect. Însă ce-mi place mie la dispozitivele Nexus este ceea ce alte dispozitive cu sistem de operare Android nu au: software curat. Indiferent că vorbim de Nexus 5 sau alte dispozitive Nexus, pe acestea se va regăsi întotdeauna sistemul de operare Android de la mama lui. Fără modificări sau interfețe personalizate. Nimic care să consume puterea dispozitivului aiurea. Iar asta înseamnă că un posesor de Nexus (4, 7 etc.) va primi întotdeauna cele mai noi update-uri software imediat ce au fost lansate. Ei bine, ăsta e un motiv pentru care eu îmi voi lua un smartphone Nexus 5.

Nexus 5
Poza cu acest Nexus 5 s-ar putea să fie cea mai reală, deoarece ea a fost scăpată pe internet la evenimentul de dezvelire a statuii Android KitKat. Deși Google și-a dat seama de greșeală și a scos videoclipul imediat de pe internet, a fost suficient cât alții să facă diverse copii ale acestuia și să le publicie online.

Eu sunt iubitor de produse stock, iar dispozitivele Nexus sunt produse stock. Da, probabil veți zice că primind printre primii cele mai noi update-uri Android, voi destul de expus la bug-uri. I can handle that. Eu sunt un fost fanboy, utilizator înrăit de Apple. Mai aveam puțin și cheltuiam tot ce câștigam ca să-mi umplu casa de produse Apple. Din fericire am fost destul de flexibil și deschis la argumente la momentul potrivit. Așa că acum mă declar un utilizator fericit de Android. Însă iubirea față de produsele stock nu a dispărut. Iar Google îmi poate satisface piticii de pe creier cu dispozitivele Nexus oricât mi-ați zice sus și tare că interfața HTC e bestială.

Specificații tehnice Nexus 5

Și dacă tot vorbim despre Nexus 5, hai să vă spun eu care cred că vor fi specificațiile tehnice. A … și cred că va fi fabricat tot de LG. În momentul de față eu chiar folosesc un LG E975 Optimus G de care sunt foarte mulțumit și de care am scris mai multe aici, deci chiar sunt bucuros că va fi fabricat de LG.

Va avea suport 4G cu microSIM, va cântări în jur de 140 de grame, display-ul va fi unul bestial, Full HD, cu o densitate de pixeli per inchi de peste 400. Însă nu va fi OLED sau AMOLD, ci IPS cu Gorilla Glass 3. Din păcate nu va avea 3GB de RAM, iar memoria internă va fi în varianta de 16 sau 32 GB, nu mai mult pentru că Google încurajează utilizarea serviciilor de cloud. Fără slot de card. Deși ar fi fost suficientă o cameră foto bună de 8 MP, va avea probabil o cameră mediocră de 13 MP care va filma doar Full HD, nu la rezoluții mai mari. Procesorul va fi unul de tip quad core dar sub 2 GHz, însă în apropierea imediată a acestei frecvențe de lucru (poate 1.9). Sistemul de operare va fi din start Android 4.4 KitKat. Și cam asta pot să prezic :), deși nu e foarte greu să-ți dai seama că așa va fi dacă ai urmărit subiectul.

Poate mi-a scăpat ceva legat de Nexus 5. Bagă un comentariu mai jos ca să discutăm.

12 comentarii la „Nexus 5. De ce va fi următorul meu smartphone Android?”

 1. Draga Gabriel eu sunt foarte multumita de Nexusurile pe care le am si cand vorbesc la plural spun asta pt ca pe ambete retele detin acelasi telefon Nexus predecesorul acestuia despre care vorbesti tu si sunt foarte multumita de el.

  Răspunde
 2. Am văzut multe cu android, dar niciunul nu se compară cu originalul. Oricâte artificii ar face Samsung și inovații ar introduce, varianta Android originală, rămâne de departe cea mai bună.

  Răspunde
  • Știu de negare, dar atunci poate că încă nu erau hotărâți, mai ales că la Nexus 4 au avut niște mici probleme la început. Acum e deja o certitudine că va fi fabricat de către LG.

   Răspunde
 3. gabi…nus da sincer mie unul personal imi place mai mult touchwiz-ul decat android stock…eu am s4 de o sapt si vreau sa spun ca este diferenta intre s3 si s4 desi la inceput nu credeam…in alta ordine de idei ai la dispozitie s4 google edition…

  Răspunde
 4. Gabriel , eu am un s4 dar vreau sa-mi pun rom de android stock , dar in acelasi timp ma bate gandul sa imi iau si nexus 5 cand va aparea , oare se merita sa fac trecerea , am vazut pe youtube ca s4 cu android stock practic e acelasi lucru , mai ramane un semn de intrebare daca voi primii updateurile la acel rom

  Răspunde
  • Poți să faci update la acel ROM, dar să-l pui manual. OTA nu cred că va primi update, deși există și o versiune de S4 cu Android stock. În altă ordine de idei, nu cred că va merita trecerea.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.