Păreri LG E975 Optimus G

LG E975 Optimus G este un smartphone pe care îl folosesc de suficient timp încât să pot emite niște păreri despre el. Modelul pe care îl dețin reprezintă varianta comercializată de către Orange România, deși nu cred că varianta liberă de rețea este diferită. În cele ce urmează am să-mi dau cu părerea despre LG E975 Optimus G la capitolul display, performanță, design, foto video și autonomie. De multe ori veți observa că voi face comparație intre LG E975 Optimus G și Samsung Galaxy S3, vechiul meu smartphone.

Display LG E975 Optimus G: telefonul are un display destul de luminos și o densitate de pixeli per inchi destul de bună încât să-ți dai seama că ții în mână totuși un telefon performant. Aș putea spune cu ușurință cu display-ul lui Samsung Galaxy S3 este mai bun, dar n-am să fac acest lucru deoarece merită să facem o mică diferență. Samsung Galaxy S3 are un display bazat pe tehnologie AMOLED, pe când LG E975 Optimus G are un display de tip IPS. Eu apreciez foarte mult display-urile AMOLED, însă trebuie să fim conștienți că acestea ne pot păcăli foarte ușor datorită culorilor nenatural de vii pe care le afișează. Unii oameni se lasă păcăliți și la capitolul cameră foto atunci când privesc o poză pe un ecran AMOLED. În concluzie, tehnic vorbind, ecranul de la S3 e mai bun decât ecranul de la LG E975, însă nu se pot observa diferențe semnificative, importante, cu ochiul liber. Aș putea zice că LG E975 Optimus G are un ecran normal și corect. Singura chestie cu adevărat negativă este că ecranul are niște mici zgârieturi aproape insesizabile pe care nu știu când le-am făcut. Probabil la un Gorilla Glass de generație mai nouă nu aș fi pățit așa ceva.

LG E975 Optimus G

Design LG E975 Optimus G: trebuie să recunosc că telefonul arată mult mai bine în realitate decât în poze. Chiar dacă e realizat din materiale plastice, acestea sunt bine finisate și oferă o senzație plăcută la atingere. Ca design mi se pare mult peste S3 și că formă și ca senzație. L-aș asemăna cu o combinație modernă între Samsung Galaxy S2 și iPhone 4. Oricum, trebuie să puneți mâna pe un astfel de telefon ca să vă dați seama cu adevărat de cât de simplu și finuț e realizat. Carcasa e una de tip unibody, bateria nu se detașează, nu există slot pentru card de memorie, iar cartela microSIM se introduce în partea laterală, ca la iPhone.

Performanțe LG E975 Optimus G: acest telefon se mișcă excelent. Spre deosebire de Samsung Galaxy S3 care îmi mai dădea rateuri, LG E975 Optimus G merge ca uns. Cei 2GB de RAM se simt cu vârf și îndesat, iar procesorul un pic mai bun față de S3 este probabil responsabil într-o anumită măsură de performanța totală oferită de acest telefon. Am mai apreciat și faptul că din managerul de aplicații poți dezinstala complet și unele aplicații stock de la LG sau de la Orange, lucru pe care la S3 nu îl puteam face. Nu zic că se pot dezinstala chiar toate, dar o bună parte din ele merg șterse. Nu e un review pentru LG E975 Optimus G, așa că n-am făcut teste prin benchmark-uri, dar din experiența de folosire pot spune cu mana pe inimă ca LG E975 Optimus G este un smartphone cu Android care se mișcă foarte bine, oferind în același timp un raport foarte bun între calitate și preț.

Foto video LG E975 Optimus G: camera foto are 13 MP, lucru destul de impresionant la prima vedere. Totuși, nu e una dintre cele mai bune camere foto existente pe piață. Comparativ cu Samsung Galaxy S3, LG E975 Optimus G stă mai slăbuț pe partea de foto video. În pozele de exterior cu mai multe elemente apare destul de mult zgomot în imagine. În pozele cu lumină bună și detalii puține totul e ok. Nu zic că nu te poți folosi de acest telefon într-un concediu pentru a face poze (lucru pe care tocmai l-am făcut), dar merită să faci mai multe cadre ca să fii sigur că cel puțin o poză va ieși excelent. Pe partea de filmare nu m-a dat pe spate deloc. În concluzie, îți faci treaba cu camera foto a unui LG E975 Optimus G, dar nu te aștepta la opere de artă.

Autonomie LG E975 Optimus G: eu nu mai dau de multă vreme așa mare importanță autonomiei unui smartphone. Am avut HTC Desire, Samsung Galaxy Mini, iPhone 4S, iPhone 5, Samsung Galaxy S3 și LG E975 Optimus G. Pe toate le puneam seara la încărcat, indiferent câtă energie mai era în acumulator. Cert este că la fel ca orice smartphone, LG E975 Optimus G te ține o zi fără probleme dacă ai plecat de acasă cu 100%. Eu în concediu i-am tăiat net, GPS, Wi-Fi și mă ținea lejer 2 zile, în condițiile în care scriam pe el offline cam un articol pe zi, făceam cam 20 de poze și un videoclip scurt. Deci, depinde foarte mult cum îl folosești. Dacă îl folosești mai mult ca telefon, te va tine bateria mai mult. Dacă îl folosești mai multe ca smartphone, te va ține bateria mai puțin. Logic.

Specificațiile tehnice complete și prețul actualizat pentru LG E975 Optimus G se regăsesc cu un click aici. De asemenea, acest telefon se află și în oferta Orange. Indiferent de unde și cum îl achiziționați, LG E975 Optimus G este o afacere bună din perspectiva calitate vs preț și îl recomand oricui dorește un telefon frumos și performant fără să plătească o avere pe el. Probabil, LG E975 Optimus G va rămâne telefonul meu principal pentru ceva vreme de acum încolo.

2 comentarii la „Păreri LG E975 Optimus G”

  1. De cand mi am cumparat acest telefon nu mi-a facut absolut nici o problema.Merge impecabil de bine fara lag spre surprinderea mea ca l -am cam umplut de aplicatii si jocuri.Bateria tine foarte mult si pot spune ca depaseste samsung sau iphone la acest capitol.Sunt dezamagit doar de camera care seara nu face pozele asa cum ma asteptam dar pe timpul zilei le face foarte bine !!

    Răspunde
  2. LG-ul se misca mai bine decat Samsungul din cauza ca interfata TouchWiz de pe S3 ingreuneaza sistemul..
    Am avut telefonul in mana si pot spune ca mi-a placut. Am avut si un S3 in mana, mi-a placut si el, dar mai putin.. decat acel ecran (nu pe bune uneori te poate pacali : )
    Acum am un l7, e single core, dar are ecranul mare si se misca acceptabil :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.