Microsoft SkyDrive

Până acum am tot testat şi folosit serviciul DropBox care e super tare, însă SkyDrive de la Microsoft mi-a întrecut aşteptările, cu toate că e Microsoft :). Presupun că cei care intră să citească acest articol ştiu şi ce e DropBox şi ce e SkyDrive. Dacă nu, am să spun pe scurt că ambele servicii permit stocarea de fişiere în cloud.

Skydrive

Am să încerc ssă fiu scurt, însă vreau să vă transmit de la bun început că am ales (cel puţin pentru un an) SkyDrive. Şi DropBox e super bun, nu mă înţelegeţi greşit, însă Microsoft SkyDrive mi se pare mai potrivit nevoilor mele.

Avantaje SkyDrive

 • Achiziţia de spaţiu suplimentar e mai ieftină: am cumpărat 100 GB plus 7 GB gratis cu 163 lei pe 1 an, adică aproximativ 13 lei pe lună.
 • Am Word, Excell şi PowerPoint nativ atunci când vreau sa modific anumite fişiere, indiferent pe ce computer sau device mobil m-aş afla.
 • Suport pentru dispozitive mobile: am SkyDrive pe iPhone fără probleme şi pare să se mişte foarte bine.

Dezavantaje SkyDrive

 • Pe iPhone nu face upload automat la fotografiile realizate şi stocate pe telefon.
 • Nu pot lucra în echipă alte fişiere în afară de cele Word, Excell sau PowerPoint. Mi-ar fi plăcut să pot lucra Microsoft Project, de exemplu.
 • Nu suportă încărcarea de fișiere mai mari de 2 GB.

Avantaje DropBox

 • Lucrul în echipă e mult mai facil. Ai un plan de achiziţie (nu e gratis) special pentru asta. În plus, aplicaţia pentru smartphones pare mai bună şi mai stabilă decât concurenţa.
 • Ţi se oferă spaţiu gratis pentru imaginile încărcate de pe smartphone, iar imaginile ţi se încarcă automat de pe smartphone în folderul special destinat acestui aspect. }n plus, suport[ ]nc[rcarea fi;ierelor mai mari de 2 GB.
 • Poţi să obţii mult spaţiu de stocare gratuit prin referinţe, conectare Twitter, ş.a.m.d.

Dezavantaje DropBox

 • Spaţiul suplimentar de stocare costă mai mult decât la concurenţă. Plăteam aproximativ 9 dolari pe lună pentru 100 GB.
 • Nu este parte integrantă din nici un ecosistem.

Alte variante

Există variante multiple de stocare a fişierelor în cloud, însă cred că în acest moment SkyDrive şi DropBox sunt cele mai răspândide. Cu toate că am un iPhone cu iCloud activat pe el, nu mă pot apropia nici de preţurile de stocare suplimentară şi nici de funcţionalităţi, având în vedere că folosesc şi voi folosi mulă vreme de acum înainte un computer cu sistem de operare Microsoft, indiferent de versiune.

De asemeni, pentru mine contează mult integrarea cu dispozitivele mobile şi aplicaţiile pentru acestea. Da, Dacă Nokia se mişacă mai repde, recunosc că aş încerca un Lumia 920.

7 comentarii la „Microsoft SkyDrive”

 1. Fişierele încărcate sunt accesibile din orice web browser, sau folosind aplicţiile dedicate pentru PC-uri Windows şi dispozitive Android. În prezent este în lucru şi o aplicaţie client pentru dispozitive Apple iOS, însă aceasta nu este finalizată.

  Răspunde
 2. Eu personal folosesc iCloud in tandem cu Google Drive, tot pe un iPhone 4S si mi se pare cea mai ok alternativa. iCloud fiind de la Apple il folosesc doar standard, pentru backup-uri in special, iar Drive-ul pentru restul „documentelor”. Chiar daca spatiul de stocare in plus la Drive costa ceva, adica 22€ / an pentru doar 25Gb in plus, dupa parerea mea ramane cel mai ok sistem fiind foarte rapid si stabil.

  Off: Buna Gabriel, nu ne-am mai scris de ceva vreme, dar ma bucur ca reincep sa o fac chiar de pe blog-ul tau. Sper ca iti merge bine si ca totul este ok in familia ta :) eu ma mai invart pe aici sa vad cum sta treaba si …

  Răspunde
  • iCloud folosesc si eu pe iPhone 4S, dar dupa cum ziceai si tu, doar pentru backup. Mai rau, cei 5GB din iCloud nu-mi mai ajung acum nici pentru backup. Ma bucur ca ai mai trecut pe aici. Spor in toate!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.