Mi-ar plăcea ca cei de la Conectoo să aibă un program de afiliere recurent

Conectoo este un serviciu de email marketing foarte fain, cel puțin din prezentări. Este dezvoltat de Conversion (Marketing), adică cei care se ocupă și de și au legături mai mult sau mai puțin directe cu eMAG. Când am fost în scurta mea vizită la sediul Profitshare am avut ocazia să mă salut în trecere cu Eugen, unul dintre oamenii care se ocupă de Conectoo. Atunci am reușit doar să bâjbâi un pic ceva legat de afiliere. Acum m-am hotărât să povestesc mai multe lucruri legate de viziunea mea asupra acestui lucru.

În primul rând un program de afiliere ce oferă comisioane recurente se pretează doar în câteva tipuri de domenii. Acestea ar fi web hosting, email marketing, cursuri online și, în general, la orice serviciu cu abonament lunar plătit.

Asta înseamnă că afiliatul va câștiga bani atâta vreme cât clientul respectiv își menține serviciul activ. De asemenea, comisioanele afiliatului vor crește atunci când clientul recomandat de el își face upgrade la plan. Eu, de exemplu, sunt afiliat la GetResponse. Astfel, obțin 33% din cât cheltuie un client recomandat de mine într-o lună. Pe viață. Probabil în România marja de profit e mai mică decât afară, dar un program cu un comision recurent de 20% ar fi ceva tangibil.

Totuși, vorbim de România, nu de US, unde utilizatorii sunt mai educați. Sau de limba engleză, care îți aduce mult mai multă expunere.

Dar asta nu înseamnă că în România nu se va folosi din ce în ce mai mult o soluție de email marketing. Iar dacă soluția e atât de faină precum site-ul Conectoo :), ar putea fi primii care să ofere afiliere pe acest subiect. În primul rând cred că s-ar trezi bloggerii și publisherii cu privire la acest aspect, i-ar acorda mai multă atenție, s-ar chinui să-l testeze și apoi îl vor promova.

Email marketingul oricum se va dezvolta mult mai mult în România mai devreme sau mai târziu. Gândiți-vă numai la web developerii care fac site-uri că și-ar putea rotunji veniturile recomandând un serviciu dedicat de email marketing clienților lor, fără să mai aibă bătăi de cap cu suportul sau instalarea unor soluții dedicate pe server care oricum au un delivery rate mic. Așa, ar recomanda un serviciu de email marketing prin contul lor de afiliat și toată lumea câștigă. Cel care recomandă un comision, utilizatorul, care ar avea parte de un serviciu bun și ar observa că email marketigul chiar funcționează și serviciul de email marketing, care ar câștiga un abonat nou.

De fapt, ăsta e și principiul general al marketingului afiliat :).

conectoo email marketing

Un comentariu la „Mi-ar plăcea ca cei de la Conectoo să aibă un program de afiliere recurent”

  1. Promovez și eu firme de hosting prin pf și chiar e aiurea să obișnuiești clientul cu un hosting bun și să iei comision doar la prima plată.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.