Instalează-ți TED pe TV sau tabletă. Vei fi mai deștept!

De la o vreme încoace am început să urmăresc mai multe videoclipuri pe TED.com. Numai că nu o fac prin intermediul laptopului. Pentru că acolo mă distrag tot felul de chestii. Ba mai apare o postare pe Facebook, ba un mail, ba o idee nouă pe care aș vrea să o aplic.

Așa că mi-am instalat aplicația TED pe TV. De fapt, pe Apple TV care e conectat la televizorul meu din sufragerie. Dar aplicația merge instalată pe aproape orice tip de Smart TV și da, are și subtitrări în limba română la destul de multe videoclipuri.

În mod normal, aplicația ar trebui să detecteze automat țara în care o folosești și să-ți livreze automat subtitrările în limba română. Vei avea subtitrări în limba română cam pentru toate videoclipurile mai vechi de 2013 sau chiar unele din 2014. Pentru prezentările din 2014, 2015 și 2016 nu garantez. Însă vei putea alege pentru marea majoritate măcar o subtitrare în limba engleză. Pe mine mă ajută.

Adică, înțeleg limba engleză, dar uneori îmi e destul de greu să o urmăresc dacă doar este vorbită. Așa că și o subtitrare în engleză mă ajută să înțeleg mai bine.

În plus, e o foarte bună oportunitate de a-ți devolta cunoștințele de limbă engleză. Ascultând în engleză, forțându-te să citești în engleză, nici nu-ți vei da seama când intră noi abilități de comunicare în tine. revenind la aplicația TED, spuneam că aceasta merită instalată pe TV.

Dacă îți iei în fiecare seară măcar 2 porții mici de TED vei fi mai câștigat. Și nici măcar nu trebuie să cauți un videoclip anume. Pur și simplu selectezi categoria pe care o preferi în seara respectivă. Uneori vei dori să asculți o poveste motivațională, alteori ceva din zona științei și tot așa. Ai de unde alege. Important e să adaugi TED în obiceiurile tale zilnice. Iar pe TV e mai ok pentru că nu vei fi așa distras de alte chestii.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.