Instalează sau fă update la mai multe aplicații simultan

Ați auzit de Ninite? Dacă nu, ar trebui neapărat să aflați mai multe, pentru că Ninite oferă gratuit niște servicii extraordinare.

Aplicatii Ninite

Cum funcționează Ninite?

 1. Intri pe Ninite.com.
 2. Bifezi aplicațiile pe care dorești să le instalezi pe computer.
 3. Apeși butonul Get Installer și aștepți.

Practic, după ce ai instalat Windows-ul pe calculator, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să te întinzi pe spate și să observi cum Ninite instalează toate aplicațiile software pe calculatorul tău. Imaginează-ți că nu mai trebuie să instalezi aplicație după aplicație manual, pentru că Ninite face toată treaba în locul tău.

Asta e o unealtă extraordinară pentru oamenii de IT care trebuie să administreze mai multe computere și să le pună la punct mult mai rapid după instalarea sistemului de operare, dar și o unealtă pentru utilizatorul obișnuit.

Ce e special la Ninite?

 1. Nu trebuie să mai dai click pe butonul next de atât de multe ori. După ce ai selectat aplicațiile, doar aștepți cât installer-ul rulează în background.
 2. Nu ți se instalează toolbar-uri sau alte mizerii care vin la pachet de obicei cu soft-urile free.
 3. Installer-ul Ninite îți instalează cele mai noi versiuni ale aplicațiilor dorite.
 4. Ninite face update automat la cele mai recente versiuni ale aplicațiilor instalate. Trebuie doar să rulezi installer-ul.
 5. Nu este necesar să-ți faci cont la ei, nu ți se cer adrese de email sau alte date de contact.
 6. Installer-ul Ninite sesizează automat versiunea sistemului tău de operare și instalează varianta potrivită a aplicației (pe 32 sau 64 de biți).
 7. Ninite va instala automat fiecare aplicație direct în limba sistemului tău de operare.

Ce aplicații îmi instalează Ninite?

Poți alege dintr-o listă semnificativă de aplicații, majoritatea gratuite și structurate pe categorii gen browsere de internet, servicii de mesagerie, media, runtimes, editare/vizualizare foto, office, securitate, file sharing, stocare online, utilitare, arhivare și unelte pentru dezvoltatori. Cel mai simplu este să intri direct la ei pe site și să vezi ce aplicații au disponibile.

Ninite

Dacă aș face un reinstall de Windows în acest moment, probabil aș bifa ca Ninite să-mi instaleze următoarele aplicații:

 • Google Chrome
 • Skype
 • Yahoo! Messenger
 • iTunes
 • VLC Player
 • Winamp
 • QuickTime
 • Java
 • .NET
 • Microsoft Silverlight
 • Adobe Air
 • Adobe Shockwave Player
 • Paint.NET
 • Adobe Acrobat Reader
 • Microsoft Essentials (dacă așa avea Win 7 – în cazul Win 8 las Defender)
 • Microsoft SkyDrive
 • Evernote
 • TeamViewer
 • ImgBurn (dacă aș avea unitate optică la ultrabook)
 • 7-Zip
 • FileZilla
 • Notepad++

Bine, acum fiecare instalează ce are nevoie și ce îi place. Lista de mai sus e doar un exemplu personal, la care vă invit să mai adăugați variante comentând acest articol.

Mulțumesc prietenului meu Ciprian F. pentru că mi-a recomandat Ninite.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

17 comentarii la „Instalează sau fă update la mai multe aplicații simultan”

 1. cred ca l-am recomandat si eu acum ceva timp, daca nu, sigur ceva asemanator.
  eu nu sunt fanul acestor programe, imi place sa imi bag nasul eu prin ele si sa setez ce si cum vreau :d

  Răspunde
 2. Frate Gabriel Avast! Free Antivirus de care scriam aici http://blog.alter-ego.ro/programe-utile/gratuit-avast-internet-security/ iti face update la absolut toate programele instalate pe calculator.

  Default vine setat doar pe avertizarea ca ai un nou update si poti alege daca face update sau nu. Dar poti seta sa faca automat update-uri la programe cand apar noi release-uri.

  Iar daca folosesti FileHippo (site-ul) pentru a descarca aplicatii au un utilitar Update Checker care-ti scaneaza periodic calculatorul pentru cele mai noi update-uri. Dezavantajul insa apare daca ai programe care nu se regasesc in lista lor.

  Q.E.D

  Răspunde
 3. Aaa si inca ceva, mai aveam eu un installer care-ti instala toate runtime-urile, de la java x86 la visual++ 2011 x64 :) avea cel putin 20 de astfel de runtime-uri in el. Daca-mi aduc aminte cum se numea o sa-ti spun.

  Răspunde
   • Pentru mine da, multe programe au nevoie de .net framework, sau de Java, altele au nevoie de Visual++ nu stiu care versiune (ca sunt o gramada) :)
    Cel putin asa se intampla la jocuri (in fine, cele cumparate de pe Steam si le instaleaza automat, cele luate din alte parti, mai putin uneori si mai apar probleme, spun asta pentru ca la multi prieteni nu se instalau niste jocuri din cauza ca nu aveau runtime-urile alea).

    Răspunde
 4. Misto, mi-ar fi placut daca avea optiune sa-ti bagi si tu alte aplicatii in installer, ceva gen un tool in care intri si dai browse si iti cauti alte kitturi si installer-uri, iar daca le-ai cumparat sa ai si o optiune sa scrii tu asa frumos serialul si sa-l bage automat.. ar fi tare.. ca mai am inca vreo 10 programe care-mi trebuie.. :))

  Răspunde
  • Păi nu, că oamenii nu-și asumă responsabilitatea pentru altceva din afara installer-ului Ninite. Mie mi se pare corect ca să-și asume că-mi vor instala doar soft-urile testate de ei și înglobate în platformă, care oricum vor deveni din ce în ce mai multe, din punctul meu de vedere.

   Ca soluție la ce zici, știu că există posibilitatea să-ți faci un DVD bootabil cu Windows și să-ți pui ce programe vrei să se instaleze din start odată cu Windows-ul. Singurul dezavantaj este că nu ți le instalează cu ultima versiune, ci cu versiunea disponibilă în momentul creării DVD-ului. Bine, poți să faci update manual la fiecare aplicație în parte după, dar unde mai e beneficiul economisirii de timp :)?

   Răspunde
 5. Fain articolul o sa incerc si eu programelul … totusi am o intrebare oare nu-ti instaleaza si altceva pe langa cele bifate :)
  asta e o intrebare mai mult de sceptic

  Răspunde
  • Păi nu, că tocmai de asta îl recomand :). Așa cum scriam și în articol, nu instalează toolbar-urile sau soft-urile care vin la pachet cu aplicațiile gratuite.

   Singurele chestii instalate sunt aplicațiile selectate și, bineințeles, installer-ul Ninite.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.