Dacă ai căutat o metodă de instalare iGO pe Android în care sa ți se explice clar totul, ai ajuns bine. În acest articol mi-am propus să scriu toți pașii procesului de instalare iGO pe Android, astfel încât sa fie ușor pentru oricine să aibă navigare GPS pe Android complet gratuit, fără costuri suplimentare din partea operatorului de telefonie mobilă care te poate taxa pentru traficul de date pe care alte aplicații Android de navigare GPS îl pot consuma.

E drept că pe toate telefoanele cu sistem de operare Android există deja o soluție de navigare GPS gratuită oferită de Google Maps. Navigarea GPS prin Google Maps s-a dovedit a fi o soluție utilă pentru mine și se pare că funcționează foarte bine și în România, nu numai în alte țări. Totuși, navigarea GPS pe Android cu ajutorul Google Maps solicită trafic de date, așa că trebuie să ai internet pe telefon ca să o folosești, iar internetul pe mobil reprezintă un cost suplimentar pe care nu toți și-l permit și nu toți vor să-l facă. De aceea, există și alte aplicații de navigare GPS pe Android care să-ți ofere posibilitatea să folosești smartphone-ul tău Android pe post de GPS.

iGO pentru Android este una din acele aplicații de navigare GPS pe Android care nu necesită o conexiune la internet pentru a funcționa și, prin urmare, nu generează costuri suplimentare indiferent în ce țară vei merge. În mod normal, iGO nu este o aplicație care se găsește în magazinul de aplicații Google Play, dar niște băieți deștepți au reușit să o optimizeze astfel încât să avem parte de navigare GPS pe Android gratis.

Înainte de a instala iGO pe Android trebuie să te asiguri de câteva aspecte ca totul să decurgă bine și navigarea GPS pe Android să funcționeze din prima.

În primul rând, îți trebuie un card de memorie de 2 GB, deși eu recomand unul de 4 GB. Dacă nu ai încă un card de memorie microSD pe care să-l introduci în telefonul tău cu Android, poți comanda unul rapid de aici. În al doilea rand, îți trebuie un cablu de date pentru a conecta smartphone-ul tău cu Android la calculator. Dacă nu ai cablu de date, poți folosi și un cititor de carduri. În al treilea rând, merită să-ți verifici telefonul să nu aibă diverse programe instalate aiurea. De cele mai multe ori, instalarea iGO pe Android poate să nu funcționeze dacă telefonul tău este instabil și îți creează de obicei probleme. Deci, dacă ai probleme cu telefonul, salvează tot ce ai pe el și nu vrei să pierzi și dă-i un hard reset (resetare generală) folosind una dintre cele 3 metode simple și ușoare descrise aici.

Instalare iGO pe Android

Acum că ești pregătit de o instalare iGO pe Android ca să beneficiezi de navigare GPS pe Android gratuit, hai să vedem care ar fi pașii.

Disclaimer: iGO este o aplicație aflată în proprietatea NNG care nu este disponibilă în mod oficial pentru dispozitive Android decât în cazul clienților business. Instalarea iGO fără licență nu este indicată și încurajată, iar toți utilizatorii care urmăresc și aplică tutorialul de instalare iGO pe Android aflat mai jos, își asumă acest lucru. Toate linkurile disponibile pe www.gabrielursan.ro duc către resurse externe, care nu se află în proprietatea www.gabrielursan.ro și nu au nici o legătură cu siteul sau proprietarul siteului www.gabrielursan.ro. În cazul în care acest material încalcă vreo politică legislativă, administratorul www.gabrielursan.ro nu își poate asuma nici un fel de responsabilitate în acest sens, însă este dispus să coopereze pentru rezolvarea situației pe cale amiabilă și pentru a rezolva orice neplăcere în cel mai scurt timp. Pentru orice problemă accesați secțiunea de contact.

Navigare GPS pe Android, instalare iGO pe Android.

 1. Asigură-te că ai măcar 50% baterie la telefon sau pune telefonul la încărcat.
 2. Verifică să ai cardul de memorie microSD introdus în telefon, iar pe el să fie măcar 2.5 GB de spațiu liber.
 3. Descarcă kitul de instalare iGO pe Android la tine pe computer de la acest link (acest kit funcționează doar pe device-urile cu rezoluție HD, nu Full HD). Urmează update-uri cu fișiere pentru alte rezoluții.
 4. Bea o bere cât se descarcă kitul de instalare, că s-ar putea să dureze un pic :). Dacă folosești internetul de la conexiunea ta wireless de acasă, cât aștepți, poate e un moment prielnic să te uiți pe această ofertă de routere wireless ca să-ți planifici achiziția unui router wireless nou ce îți poate îmbunătăți viteza internetului. Poți să dai click pe link fără probleme, că se va deschide într-o pagină separată și nu vei pierde acest articol :) pe care tu ai intrat de fapt ca să înveți cum să ai navigare GPS pe Android, realizând o instalare iGO pe Android.
 5. După ce ai copiat pe computer folderul cu kit-ul de instalare, pune-l undeva la tine pe computer într-un loc de unde să știi să îl copiezi pe telefon.
 6. Conectează telefonul la computer prin cablul de date și copiază întreg folderul iGO (întreg folderul iGO așa cum este) în rădăcina cardului de memorie sau în memoria telefonului. Este nevoie de aproape 2.5 GB de spațiu liber.
 7. După ce s-a copiat totul, accesează managerul de fișiere (dacă ai o versiune de smartphone sau o versiune de Android care nu are manager de fișiere încorporat, descarcă din Google Play aplicația Total Commander). Prin intermediul managerului de fișiere mergi unde ai salvat folderul iGO pe telefon (pe card sau în memoria telefonului). Accesează folderul iGO și rulează fișierul iGO.apk.
 8. Dacă sunt probleme cu rularea fișierului, înseamnă că nu ai bifată din telefon opțiunea de rulare a aplicațiilor necunoscute. Mergi la setări – Securitate – Surse necunoscute (bifați). Apoi, reluații pasul 7 și ar trebui să funcționeze.
 9. După ce ați rulat fișierul iGO.apk și ați urmărit instrucțiunile de instalare veți observa în meniul telefonului aplicația iGO. O puteți accesa și o puteți folosi după bunul plac. Menționez că această versiune de GPS pe Android nu are nevoie de conexiune la internet ca să funcționeze, dar este nevoie să o folosiți afară, în câmp deschis pentru că în casă nu va funcționa din cauza zidurilor.
 10. Kit-ul de instalare iGO pe Android pe care vi l-am pus la dispoziție este valabil doar pentru telefoanele mobile Android cu ecran cu rezoluție HD (@720p). Pe ecrane cu o altă rezoluție s-ar putea să nu meargă sau să se vadă ca naiba. Dacă nu ești sigur ce rezoluție are ecranul telefonului tău, spune-mi numele complet al telefonului într-un comentariu la acest articol și îți voi spune dacă e o rezoluție ok pentru acest kit sau nu.

UPDATE IMPORTANT!!! Avem un set de aplicații noi AICI – CLICK pe link-ul ăsta: iGO Primo 2.0.1 ( 9.6.7.281004) Explay Infinity II (07 Feb 2013)-FiLELiST.torrent  E mult de descărcat (e un torrent verificat de mine – dezarhivați-l și apoi rulați-l cu uTorrent), dar în arhiva respectivă există kit pentru aproape toate rezoluțiile posibile (inclusiv Full HD). 1. Download torrent. 2. Dezarhivați. 3. Selectați folderul cu rezoluția de care aveți nevoie. 4. Intrați în folder și copiați cu totul folderul iGO de pe computer pe smartphone (ori direct pe card, ori direct în memoria telefonului – nu contează – important e să fie descărcat direct, nu pus prin alte subfoldere). 5. Intrați pe fișierul cu extensia .apk direct de pe telefon (dintr-un manager de fișiere. Dacă sunt neclarități citiți oricum pașii de mai sus, că sunt aceeași.

Suport: din păcate nu putem răspunde chiar la toate comentariile primite la acest articol. Este foarte important să citiți comentariile anterioare la care s-au răspuns altor cititori. Există posibilitatea ca răspunsul vostru să se afle deja acolo și să nu mai fie nevoie să așteptați un răspuns din partea lui Florin sau să vă supărați că acesta nu vine.

De asemenea, înainte de a întreba dacă aplicația iGO pentru Android funcționează ok sau nu pe dispozitivul vostru Android, verificați pe www.gsmarena.com sau pe Google rezoluția telefonului sau tabletei. Dacă nu este conformă cu rezoluțiile de la punctul 3., sunt slabe șanse ca softul să se vadă cum trebuie (se va vedea mai mic sau mai mare – oricum, nu se va vedea cum trebuie).

Iată și niște imagini ajutătoare pentru tutorialul de instalare iGO pe Android.

Dacă ți-a fost util acest articol de instalare iGO pe Android, cumpără prin linkul meu de afiliat când ai nevoie de ceva de pe internet, dă-mi un like pe Facebook, urmărește pagina blogului www.GabrielUrsan.ro de pe Google Plus și nu în ultimul rând :), abonează-te la newsletter cu un click aici. Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună tuturor!

Pe această cale doresc să-i mulțumesc unui om deosebit pe nume Florin Chiper, care m-a ajutat să realizez acest tutorial de instalare iGO pe Android.

Iată și un pic de ajutor oferit de Florin în ceea ce privește rezoluțiile. Să ne spuneți dacă funcționează. Mulțumim Florin!

Legat de mesajul de mai jos. Există posibilitatea să funcționeze sau nu cele indicate de Florin. E doar o variantă cu 50% șanse de reușită. Rezoluțiile suportate sunt cele menționate la punctul 3 din fiecare kit. Mai mult de atât nu garantează nimeni că merge.

Daca tot am fost mentionat de Gabi, cred ca e de datoria mea sa va ajut cu rezolutiile. In principiu rezolutia se poate modifica destul de simplu prin editarea fisierului sys.txt din folderul iGo.

in sectiunea “rawdisplay”, acolo unde este definita rezolutia trebuiesc operate modificarile necesare pentru fiecare telefon in parte dupa cm urmeaza:

Acum sectiunea rawdisplay arata asa:

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy=”auto”
screen_x=1280
screen_y=720
screen_x2=720
screen_y2=1280
screen_xy=”1280_720:1280×720/720×1280:fullscreen”
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0

Ceea ce inseamna ca rezolutia este 1280×720 respectiv 720×1280 in modul landscape.

Pentru galaxy s4 rezolutiile sunt:
screen_xy=”1280_720:1920×1008/1080×1848:fullscreen”

In principiu ar trebui sa mearga doar prin inlocuirea liniei screen_xy.

In mod similar se face si pentru alte rezolutii ale displayului.

Mult succes.

Sper ca pe viitor sa va mai ajut si cu alte tutoriale, bineinteles daca voi fi solicitat.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  1.369 replies to "Instalare iGO pe Android: GPS gratis fără internet"

  • Eduard

   Salut!Nu pot baga un Igo Primo Nextgen pe un samsung galaxy mini 2 deoarece nu merge instalat apk-ul,si apare urmatorul mesaj: a aparut o eroare la pachet,am schimbat alt apk si la fel si am dat restart la telefon si tot nimic,ma puteti ajuta?

   • Paul

    Pentru ajutor ma gasesti pe skype id: gpmarian20051

  • marius

   alut, am un alcatel idol 3 de 4,7 inch, imi apare resolution in not suported [720×1134], or not compatible

   • Paul

    Pentru ajutor ma gasesti pe skype id: gpmarian20051

  • ionel

   Salut am cumparat un tel samsung galaxy core prime si nu pot instala igo ma poti ajuta?

   • Paul

    Da mai multe detalii, ce nu merge.

  • marius

   am dat mesaj pe skype,multumesc.

  • Bogdan Florin

   Am copiat kitul, l-am dezarhivat, am copiat directorul pe cardul SD. Am rulat apk pt instalare. pina aici toate bune.
   Am HTC One Mini 2 are fix rezolutia de 720/1280 de care spui tu in documentatie.
   Pornesc programul si imi da eroarea:
   „Missing or incomplete folder:
   /data/data/com.nng.primoansnonav/sys.txt open failed: EACCESS (Permission denied)”
   oare … ce-i de facut ?

   • Paul

    Muta folderul iGO in memoria telefonului.

  • Pascu Dan

   Am un Lenovo vibe z2 pro cu rezolutie de 1440 x 2560 pixels, crezi ca merge sa instalez kitul.
   Merci anticipat.

  • Constantin

   De unde pot descarca IGO pentru Samsung Galaxy Grand Prime?

  • IRAIDA

   Ciao ,eu am un telefon LG-E460,pot sa instalez iGOpe Android?Multumesc

  • Alexandra

   Buna ziua! Ma lovesc de aceasi problema a dlui Bogdan Florin….
   Am copiat kitul, l-am dezarhivat, am copiat directorul pe cardul SD. Am rulat apk pt instalare. pina aici toate bune.
   Am HTC One Mini 2 are fix rezolutia de 720/1280 de care spui tu in documentatie.
   Pornesc programul si imi da eroarea:
   „Missing or incomplete folder:
   /data/data/com.nng.primoansnonav/sys.txt open failed: EACCESS (Permission denied)”
   Am mutat folderul in memoria int. a telefonului, dar dupa ce fac instalarea ma lovesc de alta problema:
   Ma puteti ajuta ?
   Va multumesc anticipat

   • alexandru

    mentionez ca am un samsung galaxy s4

  • DJ.Star

   Salut Gabi am instalat aplicatia IGO postata de tine pe un hTC Desire 510 si daca deschid aplicatia in apare „Missing or incomplete folder:
   /data/data/com.nng.primoansnonav/sys.txt open failed: EACCESS (Permission denied)” poti sa ma ajuti cumva?

   • Alexandra

    Buna, aceasi problema ama avut-o si eu. Am mutat folderul in mem int a telefonului si a mers

  • alexandru

   Am copiat kitul, l-am dezarhivat, am copiat directorul pe cardul SD. Am rulat apk pt instalare. pina aici toate bune.Pornesc programul si imi da eroarea:
   „Missing or incomplete folder:
   /data/data/com.nng.primoansnonav/sys.txt open failed: EACCESS (Permission denied)”
   Am mutat folderul in memoria int. a telefonului, dar dupa ce fac instalarea ma lovesc de alta problema: global_cfg not found.
   acum ce e de facut ?

  • DJ.Star

   tot folderul in memoria interna ? adica 2.81 GB?

   • Paul

    La multi ani!
    Da, tot folderul.

  • Alexandra

   Buna ziua! Ma lovesc de aceasi problema a dlui Bogdan Florin….
   Am copiat kitul, l-am dezarhivat, am copiat directorul pe cardul SD. Am rulat apk pt instalare. pina aici toate bune.
   Am HTC One Mini 2 are fix rezolutia de 720/1280 de care spui tu in documentatie.
   Pornesc programul si imi da eroarea:
   „Missing or incomplete folder:
   /data/data/com.nng.primoansnonav/sys.txt open failed: EACCESS (Permission denied)”
   Am mutat folderul in memoria int. a telefonului, dar dupa ce fac instalarea ma lovesc de alta problema:
   Ma puteti ajuta ?
   Va multumesc anticipat

  • costy

   buna ziua v as fi foarte recunoscator daca m ati putea ajuta,, am o navigatie pe masina ceva chnezarie cu un procesor samsung 1ghz 512 ram si o rezolutie de 800×480 , am instalat igo si merge de fiecare data 3 sau 4 accesari dupa care imi da.mising or incomplete folder=/data/data/com.navgo.io.javaclient/liciente. si reinstalez dinou aplicatia merge citeva accesari si dinou aceiasi problema mentionez ca navigatia are android 4.0. multumesc mult.

  • Alex

   Salutare ! folosesc igo de mult timp. am schimbat telefonul vechi cu un asus zenfone 2 500kl, am descarcat arhiva de mai sus (1280/780–sper ca am downloadat bine), am instalat in telefon, ruleaza, ajung sa configurez setarile si la ultimul punct cand dau finalizare, se inchide aplicatia…. cunoasteti vreo rezolvare ?

   • Paul

    Cred ca trebuie să verifici setarile rezoluţiei şi eventual să setezi corect rezoluţia.

  • gabriel

   Salut, Detin un smartphone cu rezolutia 1280/720 si as dori daca sunteti amabil un link cu kit-ul care mi s-ar potrivi pt telefonul meu.Ms!

  • tivo

   salut, am un vodafone smart 4.pot sa folosesc igo pe acest smatphone

   • Paul

    Da, poţi folosi igo.

  • Petre

   Salut, am instalat aplicatia, dar are o eroare: merge bine la deschidere, dar dupa ce ruleaza putin tableta mi se închide. Acest lucru se întampla doar cu aplicatia iGO. Ce ar trebui sa fac?

   • Paul

    Dă mai multe detalii, unde ai instalat kit-ul, ce versiune de android rulează pe tabletă, ce eroare apare la inchidere etcetera.

  • bokdan24

   Salut Paul poti urca din nou linkuri pentru igo primo 2.4 9.13.6.267029 win ce 6.multumesc mult

   • Paul

    Am refacut link-ul

  • Mircea

   Salut, ai putea sa ma ajuti cu un link sa pot copia si instala harti mai noi. Acestea pe care le am instalate eu sunt din 2013.Multumesc.

  • predrag

   Buna am nevoie de ajutor legat de rezolutia. Am tel Samsung s 6. User interface resolution 1440×2460 is not supported or compatible skin can not be found. Exiting application. Va multumesc anticipat.

  • Novicic Predrag

   buna am nevoie de ajutor. am instalat navigatia dar imi spune ca nu e buna rezolutia. detin tel samsung s6 si imi spunea urmator mesaj „user interface resolution 1440×2460 is not supported or compatible skin can not be found. xiting application. Va multumesc anticipat.

  • isti

   salut am instalat si eu igo primo am rezolutia de 720. am un xperia m4 aqua dar imi da eroare cand deschid app. Missing or incomplet folder: empty zip archive not supported.
   oare imi trebe alta versiune? sau ce trebuie sa fac, am incercat sa copiez si in memoria interna si pe card, si am spatiu destul!

  • alina

   un link cu harti noi, te rog

  • DEXIM

   Un link IGO pt tableta LENOVO 6000H 9 1280 x 800).? Multumesc

  • Dacian

   Am instalat Igo primo pe un HTC m9 ,iar după ce am făcut upgrade la versiunea noua de android 6.0 îmi dă eroarea „missing or incomplet folder:/data/data/com.neg.igoprimoisr.javaclient/license”. Ai idee ce pot sa fac?

   • Paul

    Dezinstaleaza igo, apoi reinstaleaza-l

  • Liviu

   D-le Gabriel. Am incercat sa intru pe site-ul recomandat pentru descarcare si mi-a aparut urmatorul mesaj: „This file does not exist, the access to the following file is limited or it has been removed due to infringement of copyright.” Ce pot sa mai fac? Cu respect, Liviu.

  • Andrei

   Salut. Am cumpărat o tableta Lenovo 2A7 7 de 8 GB. Am instalat Igo dar nu merge îmi spune „please insert a Igo sd card” am incertat si în memoria lui dar și în card.nu în același timp,separat sa vad unde va funcționa,dar degeaba. Ma poți ajuta te rog

   • Paul

    Folderul igo nu este gasit de aplicatie, verifica locatia si numele folderului igo. Acesta trebuie pus in memoria tabletei, iar numele trebuie sa fie igo.

  • Andrei

   Salut. AM cumpărat o tableta Lenovo 2A 7 7 de 8 GB și nu am putut sa instalez Igo pentru ca îmi spune „plese insert a Igo sd card „.am incertat si în memoria lui dar nu am reușit

  • Călin

   Pe htc merge exceptional. Am folosit si sygic premium dar este foarte slab in comparatie cu igo. Cu sygic m-am „pirdut ” in Sighetu Marmatiei si Cluj Napoca. Norocul meu ca stiu orasele. Acest program l-am folosit si-n exterior si a fost ok.
   Cu respect calin Hosu

  • Daniel

   Salut, la mine totul merge absolut perfect … fara probleme.. numai ca nu sunt toate tarile din Europa. Danemarca, Suedia si Norvegia lipsesc. Momentan de astea m-am lovit. Ma poti ajuta cu o Europa completa ?? Multumesc

  • ovidiu

   salut dupa ce am instalat hatile cu toata europa cum fac sa mi le activez in igo???te rog ajuta ma dak poti

  • claurekinu

   pt un samsung galaxy s4 gt-i9505 se poate folosi igo un link daca se poate de unde descarc cum il instalez va multumesc anticipat

  • tibi

   Am instalat igo pe un LG G3 porneste dar cand ma pun in miscare se inchide interfata cu harta si imi apare un ecran negru pe care imi arata viteza cu care ma deplasez

  • victor bold

   Descarca Igo pentru Android 5.0 si 6.0 ,nu iti trebuie card SD

   https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZYwusZIjdGFc2KBn7s1bU3n50JV4GbDcGX

   Parola pentru aceasta arhiva este : clipe.biz

   1. Dezinstaleaza complet orice alta versiune, din dispozitiv (sterge fisierul “device.nng“).
   2. Copiaza folderul “Android” si fisierul “iGO.apk“, pe telefon in main.
   3. Ruleaza fisierul “iGO.apk“.
   4. Deschide aplicatia si fa setarile de baza.

   Succes!

  • Paul

   Salutare! Am incercat sa descarc IGO pentru Galaxy s6 2560 / 1440 dar nu reusesc sa descarc de unde recomandati aici… Ma poate ajuta cineva? Multumesc!

  • Paul
  • band

   Linkul pe care il dai pentru descarcare nu duce nicaieri.

  • florins2000

   Salut, as dori un link pentru android 6. Am incercat variante mai vechi si nu merg. Multumesc.

  • floreastefansib

   Buna seara. Ma chinui de ceva timp sa instalez IGO My Way pe o Tableta Google Nexus 7 cu Android 4.1 Jelly Bean, rezolutie 1280/800. Merge totul foarte bine. Rulez prima data aplicatia, functioneaza perfect. Ies din aplicatie si cand sa intru din nou, nu ma vrea! Trebuie sa dezinstalez IGO(fara sa sterg din memoria interna fisierele) si apoi sa-l reinstalez ruland fisierul iGO_9.6.29.483387.apk! Si tot asa…A mai patit-o careva?

   • Paul

    Ce eroare iti da?

    • floreastefansib

     Iese din program si nu mai vrea sa intre, doar daca fac uninstall igo si il instalez din nou. Apoi merge perfect, ies din igo si cand sa intru nu mai vrea si gata.Atat. :)

   • floreastefansib

    Am aflat de ce nu functiona IGo-ul instalat. Era mai simplu decat imi imaginam sau va imaginati. Daca tineam tableta in pozitia „portret” functiona odata si atat(dupa copierea in memoria interna si instalarea programului cu aplicatia .apk). Si ca sa functioneze Igo-ul trebuia sa instalez programul din nou, dupa cum v-am scris. Din intamplare am tinut tableta in pozitia „landscape” si am pornit programul IGO. Minune mare! Doar asa functioneaza de nenumarate ori. Asa ca tineti minte detaliul asta.Este important daca rezolutia este 1280/800 sau 800/1280!

   • Paul

    Dezinstaleaza asa cum scrie in acest tutorial: http://hotzon.tk/index/dazinstalare_corecta_aplicatie_igo/0-19
    Apoi instaleaza kitul care a functionat.

    • floreastefansib

     Multumesc! O sa fac si treaba asta sa vad cum se comporta. Cele bune si weekend prelungit frumos!

  • adrian

   Am o tableta Lenovo Tab3, am instalat Igo dar nu ma atentiona cand depaseam viteza legala si atunci am incercat alte versiuni. Acum nu mai functioneaza nici versiunea anterioara, imi scrie Missinf oriucompletefolder:/mnt/sdcard2/iGO/license.zip:/mnt/sdcard2/iGO/license.zip: openfailed:EACCES (Permission denied) . Ce pot face sa imi mearga si mie iGO? sa resetez tableta?

  • cornel

   buna ziua .cum sami inst igo primo my wey pe un a5 2016

  • DAN CARSTEA

   Buna ziua

   Ma poate ajuta cineva cu un SKIN si SYS ptr un IGO android -telefon LG Q6 cu rezolutie 2160×1080 ?

  • Razvan

   Ptr un samsung galaxia j7 2017 unde trebuie sa descarc igo?Ms

  • popa viorel

   am un samsung mini 5

Comentează la acest articol