SEM, SEO sau dependența reciprocă?

După standardele multor oameni, internetul este încă foarte tânăr. Noile tehnologii și evoluțiile existente în domeniul tehnologiilor, apar într-un ritm extraordinar de rapid. Același lucru este valabil și pentru optimizarea motorului de căutare. Pentru mulți oameni, termenul este unul destul de nou și nu au nici o idee despre ceea ce este sau ce face un SEO. Pentru alții, SEO este sinonim cu SEM – marketingul motorului de căutare. Cu toate acestea, între cele două există o mare diferență.

Acesta este un guest post scris de un membru al echipei SEO România și țin să mulțumesc pentru contribuția adusă pe blogul www.GabrielUrsan.ro. De asemenea, vă recomand călduros să citiți blogul SEO România pentru că veți găsi acolo multe resurse utile scrise scurt și la obiect, astfel încât să poată fi înțelese de absolut oricine, indiferent de gradul de cunoștințe SEO pe care le deține.

SEM (Search Engine Marketing)

SEM este un termen destul de larg. Este tot ceea ce poate fi făcut pentru a utiliza tehnologia motoarelor de căutare, cu scopul de a promova un site web, creșterea traficului sau și în cazul în care site-ul promovează o afacere (sau este o afacere), creșterea profitului. SEM „cuprinde”, de fapt, includerea plății, anunțurile tradiționale și pay-per-click pentru publicitate.

Avantajele acestor practici

Spre deosebire de SEO, aceste practici SEM oferă avantajul rapidității. Dacă ai nevoie de a creste traficul și vizibilitatea site-ului imediat și nu ai o problemă cu cheltuirea unei sume mai mari de bani, acest lucru poate fi o soluție.

Dezavantaje

Ai petrecut timp și bani pentru a aduce vizitatori pe site-ul tău. Ce vor vedea atunci când ajung acolo? I-ai convins, cel puțin pentru moment, că site-ul tău merită vizitat, așadar, se așteaptă să găsească informațiile pe care le caută. Sunt ușor de găsit? Sunt toate acolo? Ai doar câteva secunde pentru a-i convinge că site-ul tău poate oferi ceea ce își doresc. Însă, dacă nu au găsit ce caută, vor apăsa butonul „back” și se vor întoarce la căutarea altor pagini.

Site-ul tău trebuie să fie gata pentru vizitatori. Acesta trebuie sa fie scris, structurat și codificat în așa fel încât informația să fie clară și ușor de găsit. Dacă asta nu se întâmplă, site-ul tău va fi uitat imediat sau, mai rău, va fi etichetat ca fiind unul care nu merită recomandat. Și-aici intervine SEO.

SEO Primul

SEO SEM

Nicio campanie SEM nu este completă fără SEO. Mai mult decât atât, deoarece scopul SEO este de a face site-ul cât mai bun, atât pentru motoare de căutare cât și pentru utilizatori, la un moment dat vei descoperi că poate funcționa la fel de bine și de unul singur. În orice caz, avantajele SEO față de celelalte aspecte ale SEM vizează lipsa de investiție în reclame și anunțuri publicitare, plasate strategic. Cu toate astea, ai nevoie de SEO ca prim pas în promovarea site-ului, implicit a afacerii tale. În concluzie, degeaba apelezi la SEM, dacă nu beneficiezi de SEO înainte. De aceea este necesară o informare cât mai bună în privința acestui proces, prin citirea de site-uri de specialitate, cum ar fi: www.seoromania.ro.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.