Aseară m-a sunat un prieten să-mi ceară nişte sfaturi legate de telefonul său mobil Samsung Galaxy S2 cu care avea nişte probleme. După câteva întrebări, mi-am dat seama că cel mai uşor pentru el ar fi să dea un hard reset telefonului, deoarece restul lucrurilor pe care le putea face erau preau greu de explicat prin telefon. I-am dat un link către o pagină cu instrucţiuni în engleză, dar mi-a zis că n-are răbdare să citească şi să descifreze. Da :).

Aşa că m-am hotărât să scriu acest articol în care să descriu pas cu pas nişte proceduri de hard reset care să-l ajute şi pe el şi pe alţi vizitatori care caută cum să facă un hard reset la Samsung Galaxy S2.

Hard reset Samsung Galaxy S2
Tutorial hard reset Samsung Galaxy S2

Înainte de orice hard reset

 1. Să vă asiguraţi că aveţi telefonul încărcat peste 70%.
 2. E recomandat să scoateţi cartela SIM şi cardul de memorie din telefon.
 3. Trebuie să ştiţi că există posibilitatea să pierdeţi toate datele importante din telefon, aşa că merită să vă faceţi un back-up, să vă sincronizaţi agenda telefonică cu contul de Google şi să copiaţi pozele, muzica şi filmele pe card (pe care îl scoateţi din telefon apoi). Nu uitaţi nici de notiţe, dacă aveţi.

Pentru orice hard reset de Samsung Galaxy S2 nu aveţi nevoie decât de telefon şi atât. Nu aveţi nevoie de computer sau de internet pentru hard resetul în sine. Nu trebuie să descărcaţi nici un sistem de operare de pe internet. Practic, telefonul are sistemul de operare în memoria internă, iar procedura de hard reset presupune şergerea completă a datelor de pe el şi reinstalarea sistemul de operare aducând telefonul în starea în care a ieşit din fabrică (păstrând totuşi updateurile sistemului de operare).

Metode hard reset Samsung Galaxy S2

Metoda 1: Hard reset SGS2 din butoanele fizice.

 1. Apăsaţi simultan butonul de volum+ (mai tare) şi butonul de home.
 2. În timp ce ţineţi apăsat simultan butonul de volum+ şi butonul de home, apăsaţi timp de 2-3 secunde şi butonul de pornire/oprire.
 3. Ţineţi în continuare apăsat simultan butonul de volum+ şi butonul de home şi luaţi degetul de pe butonul de pornit/oprit.
 4. Din butonul de volum- (mai încet) selectaţi a treia opţiune (wipe data/factory reset) şi apăsaţi odată butonul de pornire/oprire.
 5. Aşteptaţi.

Metoda 2: Hard reset SGS2 din setările sistemului de operare.

În cazul în care telefonul nu este complet blocat şi încă merge folosit, puteţi realiza un data factory reset urmând aceşti paşi.

 1. Întraţi în meniul telefonului (lista de aplicaţii).
 2. Selectaţi Settings.
 3. Apoi accesaţi meniul Privacy.
 4. Din meniul Privacy selectaţi Factory data reset.
 5. Ultimul pas e să selectaţi Reset phone şi apoi Erase everything.

Metoda 3: Hard reset SGS2 cu ajutorul unui cod.

Daca telefonul nu are probleme atât de mari încât să nu-ţi permită să formezi un număr de telefon, atunci poţi efectua un hard reset folosit următorul cod care trebuie format exact cum ai forma un număr de telefon:

*2767*3855#

Disclaimer procedură hard reset

 1. În cazul în care aveţi o problemă mult mai gravă cu sistemul de operare, metodele de hard reset prezentate mai sus nu garantează rezolvarea acesteia.
 2. Folosirea metodelor prezentate a mai sus se face pe propria voastră răspundere. Chiar dacă în majoritatea cazurilor nici un utilizator de Samsung Galaxy S2 nu a raportat probleme faţă de aceste metode de hard reset, în cazul în care telefonul are probleme mai grave nimeni nu poate garanta nimic.
 3. Trebuie să vă reamintesc că orice procedură de hard reset poate şterge toate informaţiile stocate pe telefon şi există posibilitatea să nu poată fi recuperate nici măcar prin proceduri speciale. Gândiţi-vă bine înainte să folosiţi hard reset pentru a vă rezolva o problemă.

P.S.: Metoda 1 de hard reset pentru Samsung Galaxy S2 cred că se poate folosi şi în cazul în care ţi-ai blocat ecranul telefonului cu un path (desen) şi nu ai un cont de Google pe care să-l foloseşti pentru deblocare. Singurul dezavantaj e vei pierde tot ce aveai pe telefon.

P.P.S.: Dacă acest articol ţi-a fost de ajutor, nu ezita să-mi laşi un comentariu sau/şi să-mi dai un like la această pagină de Facebook. Mulţumesc!


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  426 replies to "Hard reset Samsung Galaxy S2"

  • andrei

   Salut am un allview a4 you nu imi mai stiu modelul cand vreau sa il resetez nu imi apare wipe data/factory reset ce sa fac

  • octavian

   Salut am un samsung galaxy s2 si vreau sa revina la gingerbread 2.3.4 am incercat metoda1 si nu a mers ce sa fac?

  • Robert Constantin

   Este un articol foarte bun care mi-a fost de ajutor chiar foarte mult! Iti multumesc din suflet pentru ajutorul acordat. :))

  • SELMER

   salut am o problema cu samsung GT-S7562 , si nu ma lasa sa dau resetare fabrica pe telefon si am incercat de mai multe ori si tot n-am reusit sa o rezolv , ma ajuti te rog? multumesc ! astept raspunsul !

Comentează la acest articol