Astăzi am mai pus la punct un Samsung Galaxy S4, de data asta alb. Am început cu un hard reset.

Indiferent că setez telefoanele de noi, gata scoase din cutie, tot obișnuiesc să le fac hard reset din principiu, așa că am făcut hard reset și la Samsung Galaxy S4.

Cum se face hard reset la Samsung Galaxy S4?

Sunt două metode chipurile. Mie nu mi-a funcționat decât cu prima metodă de resetare, adică cea standard, în care am intrat din setări și am ales resetarea generală pentru Samsung Galaxy S4, dar am să vă prezint ambele metode de hard reset, că poate la voi merge.

Metoda 1

 1. Intri în meniul Setări (Settings).
 2. Te duci pe tab-ul Conturi (Accounts).
 3. Selectezi Back-up and reset (opțiunea de jos).
 4. Apeși pe Revenirea la setările din fabrică (Factory data reset).

Ți se va cere o confirmare și apoi telefonul va reporni resetat ca și cum a fost scos din fabrică. Atenție, fă back-up înainte pentru că vei pierde toate setările.

Metoda 2

 1. Închizi telefonul.
 2. Cu telefonul închis, apeși ambele butoane de volum și butonul de Power simultan. Nu le da drumul până nu se deschide ecranul.
 3. Ar trebui să se deschidă un ecran de recovery de unde cu ajutorul tastei de volum în jos, să poți selecta wipe data / factory reset.
 4. Cu ajutorul butonului Home selectează acțiunea respectivă și așteaptă.

Teoretic, telefonul ar trebui să se reseteze, însă mie nu mi-a mers cu această metodă de hard reset pentru Samsung Galaxy S4. Se zice că această metodă de resetare se folosește doar atunci când telefonul e blocat și nu poți intra în meniu.

Ce să fac dacă telefonul meu cu Android s-a blocat?

 1. Dacă ai răbdare, ține apăsat prelung butonul de Power timp de 10 secunde. Ar trebui să se închidă și apoi să-l poți redeschide normal.
 2. Dacă nu merge varianta 1., scoate-i bateria și pune-o la loc. Ar trebui să se aprindă.
 3. Dacă ai avut probleme cu telefonul, ai urmat metodele de hard reset descrise mai sus, iar acestea nu au rezolvat problema, îți recomand să mergi la un service GSM.
 4. Dacă ai blocat telefonul cu un cod / un traseu pe ecran, nu garantez că metoda fizică de hard reset va funcționa, deși ar trebui.

Samsung Galaxy S4


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  100 replies to "Hard reset Samsung Galaxy S4"

  • rares

   salut!am achizitionat un s4 black edition,
   cand incerc sa deschid o aplicatie prin conexiune 3g -facebook, viber what’s up, (tot ce inseamna adroid market)nu se incarca nici o aplicatie imi spune ca nu am conexiune la internet-daca incerc sa deschid browser tot prin conexiune 3 g se deschide si pot naviga linsitit(doar la aplicatiile adroid market am probleme)
   via wirless nu am nici un fel de problema,
   ati mai intalnit aceasta problema?

  • rares

   buna!am si eu un s4si ma confrunt cu o problema putin ciudata
   in conexiune 3 g nu se incarca nici un a din aplicatiile android market,daca doresc sa intru pe un browser tot prin conexiune 3g se conecteaza si pot naviga linistit,am dat hard reset de vreo 3 ori,v-ati intalnit cu aceasta problema?

  • Adina

   Buna. Am si eu o problema cu un Samsung. Mi-a disparut aplicatia de mesaje si nu mai pot trimite sau primi mesaje. Ce as putea face?

  • Danut Anghel

   Adina poti descarca o alta aplicatie pentru mesaje din market ;-)

  • CRISTI PLESCA

   Am o problema cu un galaxy s4:daca incerc sa deschid ceva din you tube,la un moment dat ramane fara sonor…. il repornesc si isi revine..ce ar putea avea????

  • ahus

   Salut am un S4 si nu mai vibreaza deloc, nici la notificari, nici la nimic chiar daca am bifat sa vibreze din setari. Mentionez si ca i-am dat revenire la setarile din fabrica. De la ce poate sa fie?

  • Ana

   Salut am un S4 nou , nu se deschide deloc nustiu de ce

  • Dragos

   Salut,am un galaxy s4 dintr-o data s-a blocat butonu back nu pot sa fac absolut nimic nici sa intru un meniu ca imediat iese singur. I-am dat reset dar degeaba,exista alta solutie ?

  • robert munteanu

   Buna ziua am samsung s4 cumparat de recent din europa .am ajuns in romania si miam bagat romul oficial de la orange romania dar problema este ca de cand am instalat acest rom oficial de la samsung numi mai merge reteaua imi merge doar pe edge daca selectez 3g sau 4g imi dispare semnalu simi spune doar apeluri de urgenta .problema este ca telefonul prima data de a instala rom ul intra in 4g sau h + acuma nimic nustiu ce sai fac ajutatima va rog

   • Gabriel Ursan

    Păi încearcă să-i pui ROM-ul vechi. S-ar putea să fie problemă cu el.

  • Stefan

   Cand intru in Camera Foto imi da o eroare : „Eroare la camera foto” …Ce pot sa fac? MENTIONEZ CA NICI BLITUL NU MERGE!

  • Geo

   Metoda hard reset merge pentru cei care au telefonul blocat şi nu pot intra în meniu. Eu am încercat şi a mers :)

  • tudor

   am o cartela vodafone pre-platita, am credit, am activata optiunea roaming, dar de aproximativ o luna nu mai pot sa primesc/dau apeluri sau mesaje. singurele mesaje care intra sunt cele de publicitate de la vodafone sau bancpost. cand vreau sa dau un mesaj, primesc un raport indicand ca numarul format nu e bun(este in format international). mai primesc cate un mesaj sa utilizez retele ca tele2lituania, partenere vodafone?
   poate sa-mi spuna cineva ce se intampla?
   Multumesc

  • l3it0

   La mn cand ma suna cineva sau cand apelez eu , primul apel nu aud numic dupa ce imi raspunde sau ii raspund , si daca mai incerc o data merge. Tin sa mentionez k imi face probleme dupa ce i-am facut actualizare de software. Crezi k metoda ci reset ar fi ondicata? Care ar fi riscul in cazul unui reset, ce as pierde ?

  • Salutare tuturor,

   Pentru hard reset la Samsung S4, se apasa simultan butonul de VOLUME UP, butonul de ON/OFF si butonul de HOME.
   Stiu, nu merge din prima (mie mi-a luat din a patra incercare…).
   Ca sa fiti siguri ca merge, tineti apasat simultan butoanele de care povesteam mai sus pana va apare pe ecran in stanga sus scris foarte mic cu albastru RECOVERY MODE… daca v-a aparut asa, va merge hard reset-ul.

  • Florynush

   Salut am so eu o problema la un Samsung s4.am resetat telefonul la setările din fabrica.se aprinde dar când vreau sa descărc aplicații din Google plac îmi zice ca (nu v-ați conectat. Nu se poate stabili o conexiune sigura la server. Este posibil ca aceasta sa fie o problema temporara sau ca dispozitivul android sa nu fie pregătit pentru servicii de date. Cine îmi poate spune și mie ce pot face în cazul acesta va multumesc

  • Alina Gafton

   Nu se pierde garantia prin hard reset?

Comentează la acest articol