Injectari cu acid hialuronic: câteva informații interesante

Atunci când vorbim de injectari cu acid hialuronic probabil pentru cei care nu cunosc domeniul primul lucru care le apare în minte este: ”Nu știu dacă mi-aș face așa ceva”.

Am tangență cu acest domeniu de ceva timp deoarece, ca blogger, am avut diverse campanii pe zona beauty. În toată această vreme am interacționat cu zeci de medici și am învățat câte ceva despre aceste injectari cu acid hialuronic. Hai să vă povestesc!

Injectari cu acid hialuronic

Top 7 lucruri interesante despre injectari cu acid hialuronic

1. Acidul hialuronic este o substanță complet naturală

Nu este nici o ”chimicală” acolo așa cum spune lumea și nici plastic sau silicon. Era injectărilor în buze cu silicon pentru volum permanent a cam apus. Acidul hialuronic are proprietatea de a-și mări volumul de foarte multe ori.

De aici vine aspectul legat de hidratare. Îmbătrânirea este, printre altele, un proces de deshidratare.

Corpul nostru produce acid hialuronic din plin până la 20 – 25 de ani. După aceea ritmul de producție scade. Fiecare organ din corp are nevoie de acid hialuronic. După o vârstă, organismul va decide să aloce mai mult acid hialuronic anumitor organe interne și mai puțin tenului, gâtului, decolteului, buzelor etc.

Atunci intervin aceste injectari cu acid hialuronic.

2. Nu tot acidul hialuronic este la fel

Prețul fiecărui acid hialuronic diferă în funcție de calitatea sa. Spre exemplu, cei de la Amalian au o formulă de acid hialuronic 100% hidratată, care oferă rezultate predictibile, pe loc.

Adică nu trebuie să mai aștepți o săptămână să vezi cum se așează acidul hialuronic în buze și apoi să vii la medic ca să-ți maseze buzele ca să se ”așeze” acidul. În același timp, acidul dat ca exemplu este cross-linked.

Totuși, există și acid hialuronic mai simpluț ca să zic așa, iar unele versiuni sau formule vechi și cu tradiție se numărăr printre ele, chiar dacă toată lumea le știe ca fiind cele mai bune.

3. Toxina botulinică nu e acid hialuronic

Botoxată” nu înseamnă ”injectată în buze. Multă lume face confuzia asta. Acidul hialuronic întinerește sau dă volum buzelor prin hidratare. Toxina botulinică generează paralizia temporară a zonei, ca să mă exprim mai popular.

Sunt substanțe total diferite și se injectează diferit.

Am scris un articol foarte interesant mai de mult despre toxina botulinica sau Botox, așa cum o mai cunoaștem noi. Vă recomand să-l citiți când aveți timp.

4. Medicul contează foarte mult

Wow, oare nu știm asta deja?” veți spune. Probabil ai medicul tău la care mergi de ani de zile. La fel ca la frizer sau ginecolog. Vrei să mergi la aceeași persoană pentru că așa te-ai obișnuit.

Trebuie să știi totuși că există viață și ”dincolo de zid” ca să aduc un pic aminte de Game of Thrones. Există tot felul de tehnici și proceduri noi precum MD Codes, de exemplu, care permit un face lift total al feței doar din injectari cu acid hialuronic, fără bisturiu.

Domeniul evoluează mult, mai ales că injectarile cu acid hialuronic în riduri sau buze sunt un domeniu tânăr, cu o istorie doar de peste 20 de ani. Ieși din zona de confort și mergi și la alt medic.

Există posibilitatea să dai peste surprize plăcute și servicii mai bune.

5. Nu plăti mai mult decât face

Există posibilitatea să fi văzut deja că există anumite mici vedete (unele wanna be) în acest domeniu al injectărilor cu acid hialuronic și al esteticii în general.

Fără să stârnesc polemici, am să zic atât: medicii buni sunt ocupați și n-au timp să se supra promoveze cu diverse acțiuni. Abia dai de ei (de ăia buni) – vă spun din experiență.

Deci nu plăti 500 euro pentru 1 ml de acid hialuronic pe care îl poți lua și cu 250-300 de euro sau poate mai puțin dacă îl prinzi în vreo promoție.

6. Nu împărți cu nimeni o seringă de acid hialuronic

Chiar dacă e mamă, soră, cea mai bună prietenă etc. Dacă nu ai buget să-ți cumperi 1 ml de acid hialuronic pentru injectarea în buze, mai bine mai așteaptă și strânge bani.

O să zici că se folosesc ace diferite. Așa e, dar asta nu îți asigură siguranță totală.

Să zicem că mergi împreună cu o prietenă să te injectezi din aceeași fiolă. Prima injectată e prietena ta. Atunci când medicul introduce acul în buză/rid/etc. face o mică aspirație în seringă, ca să vadă dacă nu a atins un vas de sânge.

Asta înseamnă că trage în seringă materie organică de la prietena ta.

Adică conținutul acidului hialuronic din seringă a fost infestat. Apoi urmezi tu la injectare. Dacă prietena ta are hepatită (că să nu zic alte boli) ghici ce se întâmplă cu tine? Mare atenție!

La fel și când mergi la medici care injectează câte jumătate de ml din seringă de 1ml. De unde știi tu pe cine a injectat medicul înainte de tine?

7. Temperatura de păstrare și transport a acidului hialuronic și a toxinei botulinice este importantă

De asta prețul unui Mercedes diferă de cel al unui Logan. Design, performanță, tehnologie, inovație dar și atenție la detalii.

Temperatura de transport și păstrare a substanțelor este un detaliu la care majoritatea clinicilor nu se uită. De ce?

Pentru că e mai ieftin să transporți substanțele fără să le asiguri o temperatură optimă. Spre exemplu, toxina botulinică se depozitează la frigider și se transportă în lăzi frigorifice.

Ați fi surprinși să aflați câți ”mari” medici vin din capitală în orașe de provincie ca să injecteze cu toxina în sacoșă, prin căldură. E greu să afli dacă substanța cu care urmează să te injectezi a fost transportată și depozitată corect, dar întreabă măcar clinica dacă are vreo politică în acest sens. Vei observa din body language dacă i-ai luat prin surprindere cu întrebarea sau nu.

Oferte injectari acid hialuronic buze

Sunt multe oferte la acid hialuronic, multe clinici și mulți doctori. Eu vă recomand să mergeți la sigur la aBeauty Clinique (știți din postările mele cu criolipoliza cât de mulțumit am fost).

Site-ul lor este www.aBeauty.ro. Au clinici în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași și Timișoara.

Aș putea scrie despre aceste subiecte mult și bine, dar nu cred că ai timp să citești articole lungi, așa că mă opresc aici.

Dacă ai întrebări sau chestii de adăugat acestui subiect, nu ezita să-mi lași un comentariu la acest articol folosind formularul de mai jos.

13 comentarii la „Injectari cu acid hialuronic: câteva informații interesante”

  • Bună! Din câte știu eu nu se întâmplă nimic. Dacă va fi vorba despre o slăbire rapidă și foarte accentuată (dacă e cazul) fizionomia feței se va modifica ușor, în sensul că zonele unde sunt depozite localizate de grăsime vor scădea. Însă zonele injectate cu acid hialuronic își vor păstra proprietățile, mai ales dacă vorbim de injectare în buze.

   Răspunde
 1. Gabi, acum am venit si eu in august din Spania un pic pe acasa si am fost la aBeauty la galati pe Brailei. Totul ok, super multumita sunt. Initial am vrut sa-mi fac Juvederm ca eram obisnuita cu el, dar sa stii cam am fost surprinsa de cat de misto au iesit buzele cu Amalian – am auzit ca e din Germania. Poate ne vedem la o cafea pana plec. Am auzit ca te-ai mutat.

  Răspunde
  • Bună Vio! Nu ne-am mai văzut de mult de la bloc, așa-i. Eu m-am mutat, așa este, și am fost super aglomerat. Ne auzim pe Facebook să vedem cât stai poate apucăm să ne vedem.

   Răspunde
 2. Ma bucur sa vad un nou articol pe blogul tau, Gabriel. Multumim mult pentru informatii. Ca de fiecare data, utile si prezentate intr-o forma usor amuzanta, pe intelesul tuturor.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.