Despre Ethereum și Bitcoin discutăm în Decembrie

Criptomonedele au scăzut. Rău. Eu de când tot cumpăr criptomonede am mers pe principiul ”nu investi decât ceea ce ești dispus să pierzi”. Așa că mă doare undeva de scăderea criptomonedelor. 90% din portofolilul meu este Ethereum.

Pe care l-am cumpărat pe la vreo puțin peste 200 de dolari. Dacă ETH scade la 1$ bucata tot nu vând. Într-un fel mă bucur că au scăzut. Că astfel se mai ”curăță” piața de băieți care doreau îmbogățirea peste noapte fără să citească măcar o oră despre cum merge treaba cu criptomonedele. Genul ăla de tipi cărora dacă le dai link pe Facebook la un articol din ăsta, nu-l citesc, și tot te întreabă în privat pe Facebook Messenger cum se cumpără Ripple direct cu cardul.

PLM (People Like Me), trebuie să existe și din ăștia. Probabil o să zici că îmi caut scuze și ”împăcări” legat de banii pe care i-am investit scriind articolul ăsta. Nu. Nici vorbă. Eu știu foarte bine cum funcționează tehnologiile din spatele tokenurilor în care am investit. Unele s-ar putea să nu meargă. Altele da.

De asta 90% din investițiile mele sunt în ETH. Care știu sigur că o să meargă dacă băieții se țin de drum. În acest moment mulți ar putea spune că piața criptomonedelor se confruntă cu cine știe ce mare hop. Că băieții mari și tari au dat în ele ca un luptător de MMA în adversar.

Ok, probabil așa pare pentru necunoscători. Dar în realitate nu vorbim acum decât de o uniformizare a pieței. Unele prețuri o să tot scadă. Din punctul meu de vedere vom mai vedea o mică creștere în vară, prin iulie (poate iunie dacă totul e ok). Apoi din nou o scădere. Și pe final de noiembrie vom asista la o creștere spectaculoasă menținută de decembrie și probabil o primă parte din ianuarie 2019.

Și apoi vor scade iar. O să mă întrebați de ce. Pentru că în jurul criptomonedelor există o piață. Și atunci când există o piață nu vorbim de bule și nasolii, ci de creșteri și scăderi, la fel ca în acțiunile oricărei companii pe baza indicilor care determină creșterea sau scăderea. Creșterile și scăderile arată de fapt că există o piață, nu o bulă. Bulele doar cresc. Nu scad.

În rest, vom trăi și vom vedea ce se întâmplă. Toată lumea v-a spus să nu investiți în crypto decât banii pe care sunteți dispuși să-i pierdeți. În lunile ce urmează vom vedea dacă ați investit doar banii pe care ați fost dispuși să-i pierdeți sau dacă doar gura a fost de voi legat de acest sfat de investiții care v-ar fi făcut să economisiți bani dacă nu investeați banii de care vă pare rău acum.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Despre Ethereum și Bitcoin discutăm în Decembrie”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.