Despre 3 bloguri

La un moment dat am lansat pe GabrielUrsan.ro seria de articole „Un blog pe săptămână„. Din lipsa timpului am oprit proiectul, însă acest lucru nu m-a făcut să rămân dator faţă de bloggerii care şi-au exprima dorinţa de a le oferi o părere despre blogul lor.

Bloguri

În cele ce urmează, am să-mi spun părerea despre 3 bloguri pe care le mai aveam de analizat. Este vorba despre Handmade în Covasna, Ratzone`s Blog şi blogul lui Petru Dolhescu. Atenţie însă, părerile mele reflectă doar aspecte despre blogurile respective, nu despre oamenii din spatele acestora.

Handmade în Covasna

Notă: 1/5.

Din păcate blogul este închis în acest moment. Nu ştiu care sunt motivele, însă de pe 15 octombrie 2012 apare un mesaj în care este anunţată închiderea temporară. Cu toate că la capitolul desgin şi aşezare în pagină ar fi multe lucruri de îmbunătăţit, acest blog are conţinut original, muncit la modul propriu (sunt multe lucruri handmade acolo) de blogger.

În cazul în care se va reveni vreodată asupra acestui blog, recomand un domeniu propriu şi o platformă WordPress self-installed plus multă atenţie la detalii pentru că „handmade is detail„.

Ratzone`s Blog

Notă: 3/5.

Am încercat să nu mă las influenţat de cea mai nouă şi impresionantă realizare a lui Radu Cîrstea pentru care îl felicit, şi să privesc cât mai obiectiv blogul său. Cel mai mult îmi place că există destul de multă interacţiune pe acest blog. Se comentează, se răspunde, se fac schimb de amabilităţi. Totul e ok din acest punct de vedere.

Conţinutul e la el acasă, iar când spun asta o fac cu cele mai bune gânduri. Se vede că e un blog plin de pasiune. Totuşi, aş lucra mult la design, pentru că un blog cu atât de multe perspective trebuie aranjat cu atenţie. Sunt multe bannere, linkuri, widgeturi care pur şi simplu ar merge aranjate altfel. De fapt, aş schimba tema în primul rând şi aş începe să bibilesc la detalii care oricât de mici ar fi generează imaginea de ansamblu asupra blogului.

Şi pentru că se bagă atât de multă energie acolo, aş investi într-un domeniu propriu. Asta aş face eu. Nu ştiu dacă e corect sau nu, însă s-a vrut părerea mea – s-a primit părerea mea (cam târziu, ce-i drept :)).

Petru Dolhescu

Notă: 4/5.

Îmi place să ajung pe bloguri unde, până să ajung să intru în conţinut, mi se bucură ochii de un design simplu şi îngrijit, dar şi de atenţia la micile detalii pe care o acordă bloggerul respectiv. Blogul lui Petru Dolhescu este un astfel de blog pe care mă bucur că am avut oportunitatea să-l explorez un pic.

Deşi conţinutul de pe blog este de calitate (din punctul meu de vedere), nu am oferit nota maximă pentru că nu am mai văzut un articol nou de ceva vreme. Recomand mai multă implicare pe acest aspect şi concentrare mai mare pe generarea de comentarii şi interacţiuni, dar aici e altă mâncare de peşte şi necesită mai mult timp.

Concluzii

E doar feedback scurt de la blogger la blogger, iar tot ce am scris mai sus nu am scris din poziţia de expert pentru că nu deţin o astfel de poziţie. Sunt foarte multe de îmbunătăţit la mine în ogradă în primul rând şi sunt conştient de asta, însă am oferit părerile cerute care chiar dacă au fost scurte, sper să fi fost de folos.

Mult succes tuturor!

9 comentarii la „Despre 3 bloguri”

   • da, acum am 3 bloguri. Ma interesa despre oricare ai avea o opinie :) altfel, frumoase review-uri, desi ca sfat ai putea scrie 3 articole distincte, ca sa fie optimizate mai bine :)

    Răspunde
    • Doua le stiu, insa nu-l stiu pe-al treilea :). Pana acum scriam 3 articole distincte, insa cum spuneam si in articolul acesta am stopat proiectul si am hotarat sa dau feedback celor 3 bloguri intr-un singur articol. Da-mi link fara probleme aici la al treilea blog al tau si cum prind o gura de timp poate scriu un articol, insa nu promit ca se va intampla anul asta :). Multam` de intelegere :D!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.