Da, dar nu prea ești informat!

Cu câteva zile în urmă am ieșit cu fiica mea, Sara, la plimbare prin cartier. Suntem în perioada în care învățăm să mergem în picioare, iar într-o lună zic eu că va merge singură. Dar nu despre asta vreau să vorbesc, pentru că subiectul doar a pornit de aici.

Și cum mergeam eu cu Sara ținând-o sus de mâini, un domn grăsuț și în vârstă care își plimba câinele se oprește și îmi spune …

– Se zice că trebuie ținută de mâini la nivelul mușchiului deltoid.

– Da, știu, am ținut-o așa până acum, dar îmi rupe spatele. Mai merg și așa că se ține destul de bine pe picioare.

– Ăsta e mușchiul deltoid. îmi spune el arătând spre umăr.

– Știu care e mușchiul deltoid. răspund eu zâmbind politicos.

– Să știți că eu lucrez la o optică medicală. Sunt mai bun decât toți doctorii ăștia de pe aici, chiar dacă nu sunt doctor. Tratez orice afecțiune, cataracte, orice. Cu tratamente naturiste.

– Foarte frumos.

– Da, dacă aveți nevoie de ceva mă găsiți acolo. Ia să mă uit la fetiță. Hmmm…, da arată bine la față, nu are viermișori. Dar dumneavoastră nu aveți probleme cu vederea?

– Nu.

– Păi văd că aveți ochi albaștri. Nu aveți probleme la citit? La șofat?

– Nu. răspund eu foarte senin.

– A … aveți senzații de oboseală deseori, nu-i așa?

– Da, normal. De când a apărut copilul aș fi fost plin de senzații de oboseală chiar și orb. răspund eu zâmbind.

– Domnule, știai că usturoiul te ajută la cancer? Bostanul e iarăși foarte bun. Ceapa subțiază sângele. Și tu și doamna să consumați 4 căței de usturoi și nu mai aveți nici o treabă. Sunt expert în nutriție și tratamente naturiste să știți.

– Da, interesant. Bine de știut. Mulțumesc. în mare, știam toate astea, dar regulile de bun simț în comunicare spun că trebuie mai întâi să asculți, nu să-ți blochezi interlocutorul cu expresii în care îi arăți cât ești tu de deștept și că de fapt știi tot ce îndrugă acolo.

– Da, dar nu prea ești informat!

Aici am rupt deja comunicarea căutându-mi de treabă pe alt drum pentru că deja începuse să-mi povestească de masoni și să se ofere să-mi dea cărți ca să mă informez pentru că internetul nu-i bun, e nociv.

Stăteam și mă gândeam … uite mă, ăsta se bagă în seamă cu japca, eu sunt amabil, în primele 5 secunde se laudă că e mai bun decât toți medicii de pe la noi, se dă expert în nutriție și tratarea diverselor boli, deși el e gras peste măsură, deviază prin tot felul de subiecte să-mi demonstreze cât e de deștept, iar la final îmi spune că nu prea sunt informat, deși eu nu am făcut decât să-l ascult politicos respectând normele esențiale de comunicare.

Data viitoare ar trebui să-mi recapăt simțul olfactiv și să-mi aduc aminte că lauda de sine din start miroase a …

14 comentarii la „Da, dar nu prea ești informat!”

  1. a, si apropo usturoiul asta (mare – chinezesc) care se gaseste pe piata pt a indeplini calitatile nutritive adevarate pe care le are usturoiul acela, mic, romanesc tb consumat in cantitate de 10,20 ori mai mare decat acela; adica 10,20 catei usturoi mari chinezesti = 1 catel mic romanesc d.p.d.v nutritiv.

    Răspunde
  2. daaa, chiar amuzant si enervant! omul stia diferite informatii si n-avea cui sa-i faca capul mare probabil :))) ce bine si ce simplu ar fi daca s-ar gasi un panaceu universal gen usturoi, a.i. dupa ce mananci toate prostiile sa iei 4 catei de usturoi si gata s-a rezolvat – preventia cancerului e rezolvata:)))

    mi s-a intamplat si mie odata cand alergam pe Siderurgistul sa ma opreasca un antrenor sau ce-o fi fost ca sa-mi zica ca nu tin bratele corect, ca trebuie sa le tin pe langa corp ca sa fie eficient…nu zic cat de stresata eram apoi cand ajungeam in dreptul lui, caci nici de-al naibii nu puteam sa le tin asa:))
    ulterior mi-am dat seama ca omu voia sa se bage si un pic in seama:D

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.