Cum scazi bounce rate-ul pe blog

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


Despre bounce rate am scris un alt articol pe care vă invit să-l citiți aici (citiți și comentariile) după ce îl terminați pe ăsta. De curând experimentez o metodă de scădere bounce rate și văd că începe să dea roade.

Practic, ca să ai un bounce rate mic trebuie ca vizitatorii să petreacă cât mai mult timp la tine pe blog vizitând mai multe articole și pagini, nu doar articolul pe care au aterizat. La mine valorile bounce rate sunt destul de mari din cauza reclamelor de pe blog. Dacă cineva dă click pe reclamele AdSense, spre exemplu, părăsește blogul meu mergând pe site-ul promovat.

Nu zic că e neapărat ceva rău :), dar contribuie la creșterea bounce rate-ului. Gina, de asta e normal să-ți crească rapid valoarea bounce rate dacă nu ai avut până acum reclame pe blog și ai început să pui (pentru cei care nu știu, îi invit să citească articolul și comentariile despre AdSense pe blogul ei). Metoda de scădere a acestei valori este un veche, dar pe care eu am ignorat-o sau hai să zicem că nu am crezut suficient de mult în ea.

În ce consta? Pe scurt: leg subiectele între ele. Adică, un bun exemplu ar fi articolul ăsta în care am anunțat noutățile Google de la I/O 2014.

În acel articol a fost cazul să fac multe mențiuni despre diverse produse sau servicii Google despre care am scris pe blog mai de mult. Și pentru că articolul cu pricina a fost unul scurt și la obiect pentru fast readers (oameni care vor informații valoroase într-un timp foarte scurt) nu a meritat să dau detalii suplimentare. Însă multe din subiectele la care făceam referire le abordasem pe larg în alte articole. De exemplu review-ul la Nexus 5, review-ul la tableta Nexus 7 2013 sau primele impresii despre HP Chromebook 11.

Așa că mi s-a părut normal să pun linkuri pe subiectele cu pricina astfel încât cei interesați să afle mai multe și să poată citi rapid cu un singur click despre ce îi interesează. Nu pe un site extern, ci la mine pe blog. Dacă aveam deja articole complexe pe subiectele alea nu era cazul să trimit oamenii pe site-uri externe ca să citească. Le-am putut da informații bune direct „din casă”.

În paralel, am mărit numărul de articole din widget-ul „Articole Recente” la 10 și am păstrat valoarea Related Posts la 3 – Vali povestea la BGG 5 că dacă pui mai mult de 3 related posts ai șanse să bulversezi cititorul și să nu mai aleagă nimic. E ca în vânzări: cu cât reduci numărul de opțiuni specifice nevoilor clientului (targhetezi), cu cât șansele de a încheia o vânzare cresc.

E prematur să trag concluzii acum despre metoda asta de scădere a bounce rate, dar mi-am propus ca în 45 de zile să scad valoarea actuală a bounce rate cu 10 procente, fără să fac abuz de acest stil.


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

4 comentarii la „Cum scazi bounce rate-ul pe blog”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend