Cum să țină mai mult bateria la laptop

După ce am scris acest articol despre cum să întreții bateria la laptop, am zis că merită să scriu și despre cum să faci să te țină mai mult bateria la laptop. Adică, cum să ai parte de o autonomie mai bună atunci când ești pe drumuri și ai nevoie de cât mai multă ”zeamă”.

Redu luminozitatea ecranului până la un nivel confortabil. Ecranul unui laptop (mai ales dacă vorbim despre un display performant) se poate dovedi un mare consumator de baterie. Cel mai indicat este să reduci luminozitatea până la un nivel care să te facă să te simți confortabil, nu să te chiorăști la ecran. Pentru că dacă te chiorăști degeaba ai laptop fain. La laptopurile cu ecran mișto poți lucra ok și cu luminozitate sub 50%.

Deconectează perifericele care nu îți trebuie pe moment. Un mouse wireless, un card de memorie, un cablu USB conectat la telefon, tabletă sau alt dispozitiv, o imprimantă sau orice alt dispozitiv conectat wireless sau pe fir la laptopul tău, consumă energie. Dacă trebuie, trebuie, dar dacă îți arde măseaua și știi că ai nevoie de o autonomie cât mai mare fă un compromis și deconectează chestiile inutile de la laptop.

Unele laptopuri au plăci video dedicate. Folosirea acestora consumă rapid bateria. Adică, dacă ești pe mail nu se va folosi placa video dedicată. Dar dacă joci un joc mai pretențios, de exemplu, placa video dedicată va intra în schemă. Evită folosirea plăcii video dedicate.

Lasă setările de economisire a baterie pe modul standard. Adică ăla presetat de sistemul de operare. Mă refer la setările alea prin care e stabilit timpul în care se diminuează luminozitatea ecranului când nu-l mai folosești, când se închide ecranul de tot sau când intră laptopul în standby.

Toate OS-urile sunt ok pe treaba asta (cel puțin Windows, Mac OS X sau Chrome OS – restul n-am testat). Dacă le dai mai jos nu te vei mai bucura de o experiență ok – vei fi doar un battery freak (la fel ca mine :)). Trebuie să conștientizezi faptul că laptopul e o unealtă de care trebuie să te bucuri și pe care să o folosești tu, nu să te folosească ea pe tine. De asemenea, un alt sfat ar fi să nu te joci cu unitatea optică dacă ești pe baterie (și dacă ai unitate optică la laptop) pentru că și asta consumă baterie multă.

Majoritatea sfaturilor au fost preluate de aici, dar cred că se aplică la modul general.cum sa te tina mai mult bateria la laptop

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.