Tehnologia actuală se concentrează constant să ne pună la dispoziţie variante cât mai facile pentru diverse lucruri. A reda un film de pe computer direct pe un Smart TV este o treabă foarte comodă în zilele noastre.

Voi vorbi despre Samsung AllShare, aplicaţie care facilitează redarea de conţinut video sau audio direct pe un Smart TV Samsung. Pentru cei care doresc să-şi cumpere un Smart TV Samsung, am filtrat deja aici niste oferte interesante de televizoare.

Eu sunt mândrul unui posesor de Samsung Smart TV pe care l-am câştigat în cadrul unei competiţii pentru bloggeri anul trecut şi de când îl deţin pot spune că mi-a făcut experienţa de vizualizare a filmelor mult mai uşoară şi mai frumoasă.

Cum redai un film de pe un Smart TV direct de pe calculator

Cum redai un film de pe un Smart TV de pe calculator

Se cere

 • Una bucată router (de preferat wireless, dacă tot îţi cumperi).
 • Un laptop sau un computer desktop conectat la reţeau ta (fie prin wireless, fie prin cablu).
 • Un Samsung Smart TV conectat la reţea.
 • Un cablu de reţea cu mufe RJ45 (dacă nu ai un Smart TV cu Wi-Fi încorporat).

Ce trebuie să faci

 1. Te asiguri ca Smart TV-ul tău este conectat la internet prin intermediul reţelei la care este conectat şi computerul tău.
 2. Instalezi pe computer aplicaţia Samsung AllShare. Aceasta poate fi descărcată de aici.
 3. După ce ai instalat AllShare pe computer, selectezi din interfaţă folderele cu filme la care vrei să dai share.
 4. Apoi, poţi rula fIlmul direct de pe Smart TV.

Ai două metode

 1. Intri în meniul televizorului Samsung Smart TV şi selectezi Samsung AllShare. Vei observa computerul tău acolo. Îl selectezi şi apoi alegi folderul cu filmul dorit. Apoi dai play.
 2. Din aplicaţia Samsung AllShare instalată pe computer selectezi fişierul care doreşti să fie redat pe TV şi alegi opţiunea „Redă pe alt dispozitiv„. Selectezi Smart TV-ul şi asta e tot.

Dacă sunt probleme la redarea filmelor, dezactivaţi firewall-ul pe care îl folosiţi şi încercaţi din nou.

E atât de simplu şi intuitiv încât nu este nevoie de print screen-uri. Dacă nu vă descurcaţi, îmi puteţi scrie în câmpul de comentarii de la finalul acestui articol.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  113 replies to "Cum redai un film de pe un Smart TV de pe calculator"

  • Bianca

   Buna ziua. Am descarcat filme si am reusit sa le redau prin AllShare de pe laptop pe TV Samsung Smart, dar nu pot sa le adaug si subtitrare. Ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat.

   • cristi

    Trebuie sa ai subtitrarea in acelasi folder ca si filmul si sa aiba acelasi nume ca si filmul…astfel player-ul o va incarca automat cand dai play.

    • Cristian Enea

     Am incercat Bianca dar nu reda nici o forma de subtitrare.Am incercat toate modalitatile.
     Nici pe Sony Bravia si nici pe Samsung :(

  • George

   Exista softuri pentru a integra subtitrarea in film. Dureaza 2-3 minute pentru un film, dar este super ok, poti mari fontul pentru subtitrare, o pozitionezi unde vrei etc

  • Valentin G

   Buna ziua.
   Am tot inregistrat filme, emisiuni si muzica de pe un Samsung Smart UE46ES8090 pe un Hdd extern de cca 500Gb, problema este ca s-a cam umplut si nu as vrea sa sterg nimic de pe el, Cum pot transfera datate de pe acest Hdd de 500Gb pe un alt Hdd mai mare sau direct in computer ? In momentul in care cuplez Hdd-ul la computer, windowsul meu 10 nu vede absolut nimic, nici un fel de data de pe el si ma intreaba doar daca vreau sa-l formatez Hdd-ul…..
   Multumesc

  • do

   Știe careva cum as putea trimite net de la laptop la un smart hitachi (smart doar prin cablu rețea rj45) prin cablu de rețea rj 45? Laptopul prinde wifi și as vrea sa l fac un fel de rooter sa trag un cablu la tv sa prindă net win7 ms de răspuns

  • avzoloft

   Toate bune insa nu pot reda un film pe DVD-ul PC-ului catre TV prin acest allshare; Imi spune ca nu poate fi adaugat H;/ (litera dvd-ului)

Comentează la acest articol