iCloud Mail

Astăzi mai pregătesc un test de platformă de email în vederea redirecţionării conturilor mele principale într-un singur inbox. Am mai vut o încercare eşuată cu Outlook.com care îmi bloca aiurea foarte multe domenii.

Acum m-am hotărât să încerc cu iCloud Mail.

iCloud Mail

E drept că nu oferă decât 5GB de spaţiu de stocare gratuit, însă am făcut o statistică şi nu am folosit niciodată atât de mult. Din spaţiul ăsta mi se salvează automat şi backupurile pentru iPhone care ocupă cam 1GB, deci mai rămân cu 4GB utili.

Dacă vreau mai mult spaţiu, mai pot cumpăra încă 10GB (total 15GB) cu 16 euro pe an, adică mai puţin de 1 euro pe lună dacă împărţim la 12 luni. Unii ar zice că e scump. Da, e foarte scump pentru spaţiul oferit, însă dacă serviciul e de calitate eu am să plătesc cei 16 euro dacă voi avea nevoie de spaţiu suplimentar. Gândeşte-te că bei bere de 16 euro uneori într-o seară, deci nu e aşa mult :).

Ce vreau să fac?

Vreau să am o singură adresă de email unde să primesc atât emailurile personale cât şi pe cele de serviciu. În urmă cu mai bine de un an am făcut acelaşi lucru cu numărul meu de telefon (am un singur număr care e şi personal şi de serviciu) şi recunosc că e foarte comod.

În acest moment am doar două adrese de email pe care le folosesc intens. Cea de firmă şi cea de Gmail.

La cea de Gmail am făcut deja redirecţionare către iCloud de ieri şi totul pare să funcţioneze foarte bine. Nimic din problemele care au apărut când am testat Outlook.com în aceleaşi condiţii. Mulţi se întreabă probabil de ce renunţ la un serviciu extraordinar precum Gmail. Nu-mi mai place adresa mea de email. Nu mă va reprezenta la nesfârşit GSMRo. Mă numesc Gabriel Ursan nu Gabriel GSMRo :).

La adresa de serviciu voi face redirecţionare astăzi după ora 12:00. Fac lucrul ăsta pentru că adresa de email de serviciu îmi face des probleme pe dispozitivele mobile. Adică, o configurez pe telefon, merge 2 zile apoi îmi dă erori la trimitere. Ştiu că e „din server” problema, dar nu am eu acces acolo, iar omul care se ocupă nu e întotdeauna disponibil. Şi cum pe clientul de mail de pe computer funcţionează excelent, înseamnă că nu va avea nici o problemă să facă automatic forwarding către adresa mea de iCloud.

Primele impresii despre iCloud Mail

Plusuri

+ interfaţă fără reclame

+ design plăcut

+ rapiditate în recepţionare şi trimitere de mesaje email

+ funcţionează excelent pe iPhone

+ în pagina de pornire iCloud ai acces rapid şi la alte unelte precum calendar, notiţe, reminder, contacte, etc.

+ sincronizare excelentă cu iPhone (atât email cât şi alte unelte)

+ simplu de utilizat

+ funcţionează prin IMAP dacă vrei să-l pui pe un client de email

+ poţi folosi scurtături din tastatură (combinaţii de butoane)

Minusuri

– spaţiul suplimentar de stocare costă, în condiţiile în care Gmail sau Outlook.com se luptă să ofere cât mai mult gratis

– nu poţi ataşa o imagine semnăturii din email

– nu am găsit încă posibilitatea de a trimite emailuri către grupuri (dacă există, e ascunsă foarte bine)

– simplitatea interfeţei şi opţiunilor s-ar putea să fie considerată un dezavantaj de unii

– nu are tât de multe opţiuni de căutare prin emailuri precum Gmail, de exemplu

– funcţionează numai prin IMAP dacă vrei să-l pui pe un client de email, însă nu este accesibil prin POP

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.