Care sunt cele 10 chestii pe care le-aș face eu pentru a promova un video pe YouTube

În cazul în care nu vrei (și nu îți recomand) să cumperi abonați pe YouTube, dar vrei să-ți promovezi canalul sau un videoclip specific de pe canalul tău, acest articol este pentru tine.

În acest video îți voi spune 10 lucruri legate de cum aș promova eu un video de pe un canal nou de YouTube dacă ar fi să pornesc un canal nou. dacă nu ai timp de video, dă scroll mai jos și citește cele 10 aspecte, dar întoarce-te neapărat la video.

Cum promovezi un video pe YouTube

Cele 10 chestii pe care îți recomand să le faci dacă vrei să promovezi un video pe YouTube sau dacă vrei să crești numărul de vizualizări pe YouTube ale unui videoclip de-al tău ar fi următoarele (ce aș face eu personal):

  1. Aș crea un canal de YouTube complet nou, de la zero, aș alege o nișă mai restrânsă și m-aș axa doar pe ea. Ca să fie clar despre ce e canalul.
  2. Aș filma, edita și programa 10 videoclipuri (de maximum 10 minute fiecare) în avans. Aș posta câte un singur video pe săptămână.
  3. Aș investi în calitatea audio/video și apela la un editor video bun care să-mi editeze videoclipurile, să le facă atrăgătoare (neplictisitoare).
  4. După fiecare video postat, următoarele 6 zile le-aș folosi pentru a promova videoclipul proaspăt lansat peste tot: Instagram Reels, TikTok, YouTube Shorts etc.
  5. În primele 5 videoclipuri aș oferi doar conținut util și educativ, fără să cer nimic în schimb (în afară de abonarea la canal).
  6. În videoclipul 6 aș oferi conținut super util și aș anunța că în videoclipul 7 voi lansa ceva super tare (adică videoclipul pe care vreau să-l promovez).
  7. În videoclipul 7 fac anunțul și promovez ce am de promovat: gen să se înscrie oamenii la o listă, un webinar, un curs etc.
  8. În videoclipurile 8, 9 și 10 postez conținut super util și de calitate pentru nișa mea, dar reamintesc de fiecare dată video 7 sau acțiunea dorită.
  9. Dacă e super important și e un business, aș investi 100-200 de euro în promovarea videoclipului 7 prin reclamă plătită pe YouTube (Google Ads).
  10. Nu aș renunța mai devreme de 6 luni de promovare intensă în care am dat tot ce trebuie pentru a reuși, dacă ceea ce ofer chiar e de calitate.

Mai multe am dezvoltat în videoclipul de mai sus pe care te rog să îl urmărești până la capăt pentru mai multe exemple și claritate. Iar dacă ți-a plăcut, nu uita să te abonezi și să-mi lași un like la el! Mult spor!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.