Află de ce pariază românii pe Loto Letonia 20/62

Știi de ce pariază românii la loto? Ai ghicit: ca să ia potul. Toată lumea visează să dea lovitura, dar puțini au noroc. Șansele sunt foarte mici să ghicești toate numerele, se spune că mai repede te lovește un meteorit în timp ce mergi pe stradă, dar, dacă nu joci, e clar că ai zero șanse să câștigi.

Nu e obligatoriu să joci la Loto 6 din 49. Acum sunt la modă loteriile online, precum Loto Letonia, în care tu stabilești cât de mari să fie șansele de reușită, prin alegerea sistemului de joc. O să îți explic mai jos la ce mă refer, dar mai întâi îți prezint câteva informații generale despre această loterie, pentru că mulți români joacă la ea și poate că te-ar interesa și pe tine.

În primul rând, îți spun că formatul jocului este 20 din 62, adică se extrag 20 de numere dintr-un total de 62, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca un număr să iasă este mai mare decât în cazul unei loterii de tipul 20/80.

Extragerile mai dese, cheia marilor succese

O altă explicație pentru popularitate este că au loc trei extrageri zilnice, la prânz (11:30 – se mai numește și Letonia Keno 1), după-amiază (15:30 – Letonia Keno 2) și seara (19:30 – Letonia Keno 3).

Din nou, este un avantaj în comparație cu multe jocuri loto, care au o singură extragere zilnică sau care au chiar o frecvență mai redusă a rundelor. De ce  este un avantaj? Simplu: dacă vrei să folosești o strategie, sunt utile mai multe extrageri, ca să rulezi bugetul mai repede. 

Nu spun că există vreo strategie care să garanteze succesul, deoarece loteria este un joc care ține numai de noroc și nu ai cum să anticipezi ce numere vor ieși, indiferent la ce te raportezi. Poate vei vedea pe internet „scheme minune” de vânzare. Să nu cumva să te păcălești și să dai bani spre așa ceva. Respectivele scheme sunt „minunate” numai pentru cei care le vând.

Totuși, dacă vrei să folosești o schemă cu miză progresivă, e bine că ai posibilitatea să pui trei pariuri pe zi.

Loto Letonia

Prețul unui pariu la loto online pornește de la 1 leu și poți pune pe bilet 15 sau 16 numere, depinde la ce operator joci. Și aici ajungem la discuția despre sisteme: le poți alege în voi, până la 8/15 (sau 8/16).

Fiecare sistem are o cotă, exact ca la pariuri sportive. Cu cât probabilitatea ca biletul verde este mai mare, cu atât cota este mai mică, deci sistemul 1/15 (sau 1/16) are cota cea mai mică, iar 8/8 cea mai mare.

Un studiu interesant

Am niște prieteni care joacă de când se știu la loto și pun mereu numere cu semnificație pentru ei: data nașterii, data nunții, data când și-au cumpărat casa etc. Dacă nu vrei să te folosești de această idee, m-am interesat pentru tine de și de alte variante. De exemplu, am citit un studiu despre extragerile keno, așa cum este Loto Letonia, în care s-a stabilit că:

  • 29% din numerele câștigătoare au ieșit și în extragerea precedentă;
  • 44% din numerele câștigătoare au ieșit în măcar una din ultimele două extrageri;
  • 58% din numerele câștigătoare au ieșit în măcar una din ultimele trei extrageri;

Pe site-urile agențiilor de pariuri găsești rezultatele ultimelor extrageri din ultima săptămână, sau chiar pe termen mai îndepărtat. Așadar, ai posibilitatea să analizezi ce s-a întâmplat în ziua precedentă și să identifici câteva numere cu șanse mari să iasă, potrivit statisticii de mai sus. 

La fel, există diferite butoane pe platformele operatorilor. Dacă le apeși, pe bilet sunt puse cinci numere care au fost extrase de cele mai multe ori, sau cinci numere care au fost extrase de cele mai puține ori, perechi extrase des, perechi extrase rar etc. Variante sunt multe, inspirație să ai!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.