10 lucruri de care să ții cont când alegi masina de spalat

Atunci când m-am mutat de la bloc la casă, țin minte că am cumpărat electrocasnice noi pentru fiecare categorie. Plită nouă, cuptor nou, hotă nouă, frigider nou și mai ales, masina de spalat rufe.

Aș vrea ca în acest articol de pe blogul meu să împărtășesc cu voi 10 lucruri de care să țineți cont înainte de a cumpăra o masina de spalat rufe. O mașină de spălat rufe nu este ceva ce cumperi în fiecare zi, așa că e mai bine să-ți faci temele.

Masina de spalat

Când alegi să cumperi o mașină de spălat rufe pentru acasă, iată câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare:

Capacitatea de încărcare

În funcție de nevoile tale și de cât de des speli, alege o mașină cu o capacitate adecvată. Pentru o persoană singură sau un cuplu, o mașină de spălat de 5-6 kg ar putea fi suficientă.

Pentru familii mai numeroase, s-ar putea avea nevoie de o mașină cu o capacitate de 7 kg sau mai mult. Noi suntem 3 persoane în famile, dar am ales din start o mașină de spălat rufe cu o capacitate mai mare de încărcare.

Tipul de încărcare

Există mașini de spălat cu încărcare frontală și cu încărcare superioară. Aici există avantaje și dezvantaje.

Mașinile cu încărcare frontală sunt adesea mai eficiente în ceea ce privește consumul de apă și energie, dar cele cu încărcare superioară pot fi mai ușor de încărcat și descărcat.

Eficiența energetică

Uită-te la eticheta de eficiență energetică. Mașinile de spălat cu o eficiență energetică ridicată te vor ajuta să economisești energie și, prin urmare, bani pe facturi. Mai ales în condițiile în care curentul electric s-a scumpit atât de mult.

Funcții și programe

Unele mașini de spălat au programe specializate, cum ar fi spălarea rapidă, spălarea lânii sau spălarea hainelor sportive. Alege o mașină care oferă programele de care ai nevoie în cazul în care îți dai seama că ai anumite nevoi speciale.

Nivelul de zgomot

Dacă locuiești într-un spațiu mic sau te deranjează zgomotul, este util să alegi o mașină de spălat care funcționează mai silențios. Iar chestia asta e valabilă și pentru vecini, pentru că unii dintre ei pot fi foarte deranjați dacă speli noaptea :)

Fiabilitate și garanție

Cercetează brandurile pentru a te asigura că alegi o mașină de spălat fiabilă. De asemenea, ia în considerare câți ani de garanție aren mașina de spălat pe care o cumperi, dar și termenii garanției (dacă se strică în cât timp se rezolvă, cine o ridică etc.)

Preț

În funcție de bugetul tău, s-ar putea dori să găsești un echilibru între cost și caracteristicile pe care le dorești. Nu este necesar să dai o grămadă de bani pe o mașină de spălat bună, însă dacă optezi pentru anumite caracteristici cheie, s-ar putea să merite.

Dimensiune și design

Măsoară spațiul în care intenționezi să instalezi mașina de spălat pentru a te asigura că se potrivește. Măsoară de două ori și încearcă să nu încapă prea fix, ca să ai spațiu de manevră.

Designul și culoarea pot fi, de asemenea, aspecte importante pentru unii cumpărători, așa că dacă ești pasionat să asortezi lucruri, s-ar putea ca o mașină de spălat argintie, neagră sau roșie să se potrivească mai bine cu gusturile tale.

Opțiuni suplimentare

Unele mașini oferă caracteristici precum funcția de uscare, conectivitate smart sau auto-curățare. Aici trebuie să știi că dacă spui da într-o parte, spui nu în altă parte. De exemplu o mașină cu uscător e mai mare și consumă mai mult curent.

Recenzii și reputația brandului

Înainte de a lua o decizie, verifică recenziile online ale produselor și vede ce spun alți consumatori despre performanța și durabilitatea mașinii de spălat pe care intenționezi să o cumperi. Eu mă uit mereu la recenziile de pe emag, de exemplu.

În concluzie

Recomandari masina de spalat rufe

Investește timp în cercetarea diferitelor modele și branduri pentru a găsi mașina de spălat care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului tău. Cel mai important este să selectezi bugetul maxim și să filtrezi după numărul de recenzii primite.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.