Cum poți ajuta un copil de sărbători și nu numai

Se zice că universul își ia cota parte la un moment dat indiferent ce ai face. Mai mult, se mai zice că merită să ai o misiune în viață indiferent cum o duci, ce poziție ai în societate sau ce bani câștigi. După cum declaram aici, misiunea mea în viață este să ajut copiii din lumea întreagă să aibă o viață mai bună și să ofere o viață mai bună celor de lângă ei.

Deși nu am timp fizic să promovez pe blog toate situațiile legate de copii, vă rețin atenția asupra unei campanii desfășurate de brandul aBeauty Clinique ®. Campanie în care sunt direct implicat având în vedere că sunt direct implicat în acest brand.

aBeauty Clinique ® este probabil cea mai tare rețea de clinici de estetică facială și corporală din țară din toate punctele de vedere (pe verificate pe cod CAEN :)). Dar nu vom vorbi despre asta. Vom vorbi despre ce au ales ei/noi să facă cu bugetul de sărbători. Tot bugetul de sărbători a mers sub formă de donație către 4 centre de zi din Galați: Centrul de zi Sf. Spiridon, Centrul de zi Sf. Vasile, Centrul de zi La Vale și Centrul de zi din comuna Nicoresti, județul Galați.

Însă nu e vorba nici despre asta. La urma urmei mi se pare firesc și corect ca măcar la final de an un brand serios să investească în comunitate. Și nu doar de formă, ci pentru că sunt branduri care chiar cred în comunitate și sunt conștiente că lumea poate fi un loc mai bun dacă investesc în educație. Educația corectă și adaptată vremurilor naște oameni frumoși.

aBeauty Clinique ® și-au propus să nu fie singuri într-o donație clasică. Așa că a invitat toți clienții și pacienții săi să se alăture unei cauze. Pe scurt: În schimbul donației, aBeauty Clinique ® a primit niște desene tare frumoase din partea copiilor de la centrele de zi.

Inițial voiau să le ofere în dar clienților. Însă au hotărât să le digitalizeze și să le transforme în felicitări pentru clienți și parteneri. Dar asta e treaba lor. Tot treaba lor e că au făcut ceva super fain (recunosc că mi-am băgat și eu coada). Au hotărât ca toate desenele originale ale copiilor să fie scoase la licitație pentru clienți, pacienți, parteneri și orice om care citește acest articol. Iar toți banii obținuți în urma achiziției desenelor să fie donați către centrele de zi din care fac parte copiii aceea minunați. Și nu vreau să laud nimic cu asta.

Vreau doar să-ți cer ceva. Să-ți cer să alegi un desen creat de copiii aceștia și să donezi cât vrei tu pentru el. Campania la ei pe Facebook a început deja și au înregistrat donații cu multe zerouri pentru un desen de la clienții și pacienții lor. Însă nu e vorba de sumă. E vorba de gest. Poate fi și 25 de lei. Nu contează. Contează direcția și mesajul. Copiii de azi vor fi colegii noștri de mâine și poate conducătorii noștri de poimâine. Educația corespunzătoare îi ajută.

Puteți vedea desenele aici și tot de acolo le puteți comanda/dona.

Dar nu e vorba numai de copii. E vorba și de seniori. În aceste centre de zi pentru copii a fost implementat un program special pentru seniori. Oameni frumoși care au trecut de o vârstă și încă vor să se implice în comunitate. La aceste centre de zi vin seniori înțelepți care lucrează alături de copii. Este un win-win. Copiii primesc înțelepciune, iar seniorii voluntari sunt activi și îi ajută având parte de timp de calitate cu acei copii.

Spuneți-mi vă rog ce poate fi mai frumos decât să te implici în a face o viață mai bună simultan atât seniorilor cât și copiilor?

 


Și aici nu mă refer nici la mine, nici la sponsorul principal, adică aBeauty Clinique ®. Mă refer la Fundația Comunitară Galați (a cărui membru fondator sunt și aflați pentru prima dată asta pentru că mi-a fost oarecum ciudat să mă laud cu asta pe blog – eu prefer să merg sub radar cu chestiile astea pentru că sunt genul de chestii pe care le faci pentru sufletul tău – până dai de cazuri mai grave unde ai nevoie de comunitate), mă refer la Revista Explore care ne-a susținut toate acțiunile, mă refer la Marian Marin care mi-a dat ideea în 2013 și nu în ultimul rând mă refer la Fundația Principesa Margareta a României care a implementat ideea de colaborare între copii și vârstnici astfel încât să fie un beneficiu pentru ambele părți.


Desenele în original pot fi licitate doar aici pe principiul primul venit, primul servit. Se vor mai posta și altele pe site-ul aBeauty Clinique ® pe măsură ce ajung de la copii. Nu se dorește a fi o campanie ”fără număr”. Este desenul și donația. Și când nu mai sunt desene realizate de copilași, ne oprim. Pentru că fiecare copil e unic.


De ce bani și nu dulciuri?

Sunt membru fondator al Fundației Comunitare Galați. Știu cum merg lucrurile. Ficare ONG are un staff. Sunt oameni care vin și au grijă de copii total gratis. Sunt oameni care vin și oferă educație copiilor pe gratis. Cam așa se începe. Și e fain pentru că majoritatea oamenilor din ONG-uri nu se află acolo pentru bani, ci pentru pasiunile și/sau misiunile lor.

După care oamenii ăștia pregătiți primesc și un salariu de la ONG-ul respectiv. Mic. Uneori mai mare. Totul depinde de fonduri. O să ziceți să așa au ales, așa să primească. Însă nu e chiar așa. Fiecare ONG are nevoie de bani ca să supraviețuiească și să-și ducă misiunea nobilă până la capăt. Majoritatea voluntarilor care au trecut în ONG-uri vin acolo de drag și de plăcere, nu pentru bani. Până când?

Până când le vin facturile și lor. Toți trebuie și merită să fie plătiți pentru toată silința. De aceea ONG-urile au nevoie de bani, de donații, de sprijin. Pentru că în ONG-uri sunt oameni ca mine și ca tine. Care merg să facă bine pentru că le place, dar ar fi super bucurosși să-și poată plăti și facturile făcând asta.

2 comentarii la „Cum poți ajuta un copil de sărbători și nu numai”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.