Cum faci print screen la Android

Pentru că m-au întrebat mai mulți prin comentarii cum faci print screen la Android, m-am gândit să fac și un articol separat în care să descriu foarte pe scurt cum se realizează acest lucru.

Deși nu e o metodă de print screen testată pe toate dispozitivele Android existente pe piață se pare că funcționează la marea majoritate a dispozitivelor. Astfel, vei putea face print screen cu ea la Nexus 5, Samsung Galaxy S3, S4, S4, S5, LG G (diverse serii), HTC One sau smartphone-uri AllView. De asemenea, metoda prezentată de mine aici funcționează și pentru print screen la tablete cu Android.

Cum faci print screen la un telefon cu Android

Pentru a face print screen la un smartphone cu Android este suficient să ții apăsat simultan butonul de power cu butonul de volum jos (volume down).

După ce ai apăsat simultan power + volum jos (-) într-o secundă vei auzi un sunet distinct care te va atenționa că s-a realizat captura de ecran cu succes.

Imaginea print screen-ului se va regăsi ulterior în galeria telefonului, la fel ca o poză normală. Ulterior, vei putea să distribui print screenul tocmai realizat pe Facebook, pe mail, pe Twitter etc.

În cazul în care butoanele fizice de power sau de volum down sunt avariate și nu mai pot fi apăsate simultan pentru realizarea capturii de ecran sau în cazul în care combinația dintre butonul de power și butonul de volum – nu funcționează, puteți instala aplicația Screenshot Easy cu un click aici. Această aplicație vă va permite și o altă combinație de taste sau alte soluții pentru realizarea unui screenshot pe Android, fie că vorbim de o tabletă cu Android sau un smartphone cu Android. În mod normal merită să verificați dacă funcționează metoda de screenshot descrisă fără instalarea aplicației (ca să nu mai instalați încă ceva în smartphone) și abia apoi să instalați aplicația recomandată dacă nu merge metoda simplă de power + volume down simultan.

Video cum faci un screenshot la Android

Am realizat și un scurt video în care vă exemplific cum se realizează un screenshot la un smartphone cu Android. Îl puteți urmări mai jos.

Exemplu de print screen Android

Mai jos am realizat eu un print screen la Nexus 5 ca să vedeți cum arată un print screen la Android. L-am făcut chiar înainte să pornească update-ul la Android 4.4.4 :)

Exemplu print screen Android

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

10 comentarii la „Cum faci print screen la Android”

 1. Nu stiu de ce ai enumerat o serie de Samsunguri fara sa le testezi. Cu un an in urma cineva iti spunea ca nu functioneaza metoda pe un Galaxy S2. Acum iti spun eu ca nu functioneaza nici pe S4. Functioneaza in schimb, dupa metoda indicata de cel cu S2, adica Power+Main.

  Răspunde
 2. Hello !eu am S3 si am incercat sa fac asa cum se zice in tutorial insa nu functioneaza stie cineva care e metoda?

  Răspunde
 3. De specificat că pe Galaxy S3, S4 (cred că și S5, nu am testat) poți să faci screenshot și dând swipe pe ecran cu mâna. Până acum nici nu știam că există altă metodă :(

  Răspunde
 4. Te contrazic. La Galaxy S2 este necesar sa apesi butonul power si butonul “main”, singurul de pe fata telefonului. De altfel, e trecut acest lucru si in cartea de instructiuni.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.