Cel mai ieftin videoproiector portabil pentru trainerii sau vorbitorii publici aflati mereu pe drumuri

Simt că videoproiectorul de la serviciu nu mai are mult de trăit. Ne-a servit admirabil din 2008 și până acum. E un BENQ vechi, dar eficient. La toate cursurile sau prezentările el a fost acolo și a funcționat.

Însă ca orice produs, un videoproiector are o durată de viață limitată la câteva mii de ore de funcționare dacă îmi aduc bine aminte. Așa că am început să caut diverse oferte la videoproiectoare. Și căutând eu pe acolo ca un neștiutor care doar se bucură de ce i-ar putea oferi un videoproiector, mi-a atras atenția categoria de videoproeiectoare portabile.

Imaginează-ți un videoproiector clasic. Acum, imaginează-ți un videoproiector pe care îl poți ține în palmă. Cam acolo s-a ajuns, iar videoproiectoarele pe care le poți ține în mână se numesc videoproiectoare portabile. Recunosc că n-am apucat până acum să lucrez cu un videoproiector portabil, dar din imaginile pe care le văd pe net rezultă că ar fi o opțiune interesantă pentru cei care se află mereu pe drumuri și trebuie să susțină prezentări.

De cele mai multe ori, când trebuie să susții o prezentare sau un training pe undeva, ți se pune la dispoziție o sală dotată cu un videoproiector clasic. Ai putea zice că videoproiectoarele portabile nu ar avea nici o șansă în aceste condiții.

Poate că da, poate că nu. Eu consider că orice nișă de produs apare în urma unei nevoi sau în urma unei potențiale nevoi la care produsul din nișa respectivă ar trebui să răspundă. Cu alte cuvinte, tu, utilizator, știi când, cum și unde ai fi putut avea nevoie de un videoproiector portabil.

Eu recunosc că încă n-am simțit nevoia asta până acum, deoarece majoritatea training-urilor pe care le fac sunt interne și am bătrânul proiector clasic acolo, în sala de curs. Dar sunt convins că există și oameni care ar avea nevoie de proiectoare portabile și tare mi-ar plăcea să le ascult povestea. Până una, alta, cel mai ieftin videoproiector portabil decent pe care l-am găsit este acesta. E un Acer simpluț, dar cu destule funcții de generație nouă, mai ales în ceea ce privește conectivitatea cu dispozitivul de pe care urmează să-ți susții prezentarea (laptop, tabletă sau chiar smartphone).

Cât despre un videoproiector portabil mai scump, vă atrag atenția la acesta. Nu știu cine folosește 3D în prezentările sale, dar ar fi ceva nou și cool să văd elemente 3D într-o prezentare. De fapt, nici nu știu cum s-ar putea vedea, dar ar fi interesant pentru mine să asist la prezentarea cuiva în format 3D.Videoproiector portabil 3D

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Cel mai ieftin videoproiector portabil pentru trainerii sau vorbitorii publici aflati mereu pe drumuri”

 1. ce îmi place mie e că s-a folosit adjectivul “decent”; e decent să te aşezi pe bancă atunci când ţi se face rău, e decent să te comporţi civilizat în trafic, dar să utilizezi un videoproiector cu lampa de 150lumeni o fi decent dar poate pentru tine ca utilizator, în nici un caz pentru auditoriu

  asta dacă nu cumva prezentarea nu are loc intr-o cameră obscură

  am dat drumul odată la aşa ceva. următorul pas? l-am închis.

  Răspunde
 2. Salut Gabi,
  Eu am doua videoproiectoare la munca. Un Benq (Fix) si unul mai putin cunoscut, imi scapa denumirea, portabil.

  In cazul in care vrei sa cumperi un videoproiector, eu te sfatuiesc sa iei in calcul urmatoarele:
  Puterea lampii exprimata in lumeni. Cu cat mai mare cu atat mai bine.
  Rezolutia nativa, si NU cea suportata. Multe proiectoare au in specificatii prezentate doar rezolutiile suportate, nu si cele native.
  Exemplu: Proiectorul meu are rezolutia nativa 640×480 insa cea suportata este FullHD, INSA, calitatea este mai mult decat jalnica, rezolitia aceasta fiind extinsa/amplificata.
  Si ultimul, durata de viata a lampii, care de fapt, este un consumabil si se poate schimba. Noi nu am facut-o deoarece costa 75% din pretul proiectorului, asa ca am luat altul :-)

  Cam dupa aceste criterii te poti ghida. Sper sa te ajute.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.