Cum mi-am revenit din problema legata de trafic

Vă povesteam prin septembrie că am o problemă cu traficul pe blog. De la o medie de 2.000 de unici pe zi scăzuse la mai puțin de jumătate.

Atunci am început să curăț blogul de linkuri, de elemente care încetineau încărcarea blogului etc. Nu am obținut nici un rezultat așa, deși dușul ăla rece a spălat un pic blogul și mă bucur că l-am făcut cu dinții strânși. Toți prietenii au început să-mi analizeze blogul și să-mi spună că n-am nici o problemă cu el, nici pe UX, nici pe load, nici pe nimic (mulțumesc mult tuturor care mi-au fost alături).

Se pare că a fost un update prost la Google. Apoi, și-au dat seama de asta și la câteva săptămâni au revenit cu un nou update în care anunțau clar că site-urile bune vor avea parte în continuare de același trafic bun. Și așa a fost. Blogul gabrielursan.ro a început să crească la loc. Inițial m-am agitat și am început să public și mai mult. M-a ajutat, dar forțat, nu organic.

Adică, dacă aveam articole bune se citeau și se distribuiau în rețelele de socializare. Ajungeam deseori cu acest hei-rup la traficul de înainte, dar lipsa traficului organic de înainte se simțea binișor.

Cu alte cuvinte, m-a salvat update-ul Google recent. Care nu numai că îmi aduce la fel de mult trafic, ci și mai mult. De fapt, nu e vorba de update la capitolul plus de trafic, ci de articole. M-am învățat să public mai des, iar Google a învățat să mă indexeze mai des.

Deși sună a truism, publicarea de articole multe și dese e cheia marilor succese. Nu neapărat mai lungi, ci neapărat de actualitate și de interes pentru potențialii cititori și pentru actualii cititori ai blogului. Oamenii încep să învețe unde se publică mai des și unde se publică mai rar. Și încep să intre pe blogul respectiv cu aceeași frecvență. Nu contează că e un subiect deja fumat de tabloide. Oamenii înțeleg că n-ai cum să fii primul care publică asta, dar intră pe blogul tău tocmai pentru a citi părerea ta despre un anumit lucru, ca să ți-o contrazică sau să ți-o aprobe. Tocmai asta e frumusețea unui blog. Îți aduce extrem de rar subiecte în exclusivitate pe care oricum nu ți le menționează nimeni cu link, dar aduce păreri pe care jurnaliștii unui trust nu au voie să le exprime. De asta oamenii mai aruncă câte un ochi pe bloguri.

Pentru că pe bloguri pot purta discuții constructive cu oameni de intelect aproximativ similar.

7 comentarii la „Cum mi-am revenit din problema legata de trafic”

 1. Cu trafic organic, fara trafic organic, cu Google sau fara Google, eu intru zilnic pe acest blog si-l citesc.
  O fac cu placerepentru ca am gasit un om echilibrat si decent, cu umor, care scrie lucruri interesante.
  Scrie asa cum trebuie scris.
  Sa zicem ca eu fac parte din „nucleul dur” al cititorilor. Mama! … ce tare suna! „nucleul dur! Parca este o secta sau ceva! ;)

  Răspunde
 2. si eu tind sa cred ca daca publici mai des esti indexat mai repede si in pozitii mai bune. din ce am observat eu la site-urile mele pot spune ca unele au crescut altele au mai scazut putin ca si trafic. intr-adevar cele pe care am publicat mai des s-au mentinut si chiar au crescut putin. acum nu stiu care update le-a influentat panda sau ultimul pinguin care inca mai ruleaza din cate stiu. in orice caz e clar ca trebuie publicate articole aproape zilnic.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.