Urmează să văd rezultatele până la finalul săptămânii. Până atunci, am făcut câteva modificări blogului. Știți vorba aia că orice rău e înspre bine? Sper să se potrivească și la mine.

În primul și în primul rând m-am concentrat mai mult pe user experience. Am scos toate bannerele de pe homepage, mai ales bannerul ăla mare din header care pe mobil arăta o bucată mare și goală de ”nimic”. Nu, nu era banner Profitshare, ci doar onorarea unui contract cu o agenție de publicitate, contract care se termina de acum.

Asta e ok, pentru că nu era nici foarte bănos, mai ales că banii veneau la 1.000 de afișări. Vă spuneam aici că mi-a scăzut brusc traficul cu 150%, deci nu mai era treabă relevantă nici pentru agenția de publicitate. Poate după ce rezolv problema cauzată de marele banner, aleg mai atent anumite lucruri. Pentru că da, bannerul ăla imens se pare că îmi scădea UX foarte tare. Am scos iconițe, elemente grafice și marea majoritate a chestiilor care se haleau cu javascript. Am ”scurtat” blogul ca să se ”pupe” din punct de vedere proporțional cu zona din dreapta a widget-urilor. Acum se încarcă doar 5 articole noi pe prima pagină, dar oricând cititorul poate alege din ultimele 14 articole care așteaptă frumos în sidebar să fie citite.

Am mai dezactivat facilități din Jetpack, precum Omnisearch și chiar pluginul de distribuire în rețelele sociale, pe care l-am înlocuit cu unul nou de la Genesis care mi se pare mult mai tare, iar toate testele indică că nu consumă așa multe resurse.

Am activat tema mobilă de la Jetpack care e net superioară pluginului WPtouch Mobile pe care am văzut că-l folosește foarte multă lume pentru simplul fapt că e mai frumos, chiar dacă are scăpări grave. Una dintre ele este că la nici un site pe care l-am văzut instalat (nu numai al meu), nu funcționează butonul care ar trebui să-ți aducă pe mobil versiunea desktop a site-ului respectiv.

Conform Google PageSpeed, am obținut 100/100 la user experience pe mobil atât cu WPtouch Mobile Plugin cât și cu Mobile Theme din Jetpack, însă cu WPtouch Mobile Plugin am obținut 46/100 la viteză pe mobil, iar cu Mobile Theme din Jetpack am obținut 79/100 la viteză pe mobil. De asta am rămas cu soluția din Jetpack. În cazul scorului PageSpeed pentru desktop am ajuns la 90/100, iar împreună cu 79/100 pe mobil și 100/100 UX pe mobil sunt cotat cu A (95%) la capitolul optimizare PageSpeed și cu A (91%) în testele YSlow.

Am eliminat cu ajutorul Broken Link Checker toate linkurile bulite, am schimbat pluginul de cache cu WP Super Cache (înainte foloseam Lite Cache) și am verificat potențiale probleme în Webmaster Tools. După o analiză atentă, nu am găsit nici o problemă în GWT, nici un site obscur care să-mi ofere link. După ce am rezolvat toate problemele legate de UX și viteză de care am tot povestit mai sus, am făcut preluare ca Google (Fetch) din Google Webmaster Tools așa cum m-a sfătuit Liviu, iar acum aștept.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  23 replies to "Sper sa fi rezolvat problema traficului scazut"

  • v@syle

   Chiar voiam să te întreb de ce ai activat versiunea mobilă de la Jetpack, când tu ai o temă responsivă. Şi eu o folosesc, mi se pare că oferă o experienţă mai plăcută de pe mobil decât o temă responsivă.
   Să dezactivezi Broken Link Checker, face treabă bună dar nu are rost să ruleze în fundal. Are unele „scăpări”. Îl poţi activa periodic.
   Cât despre WP Super Cache, cu siguranţă va îmbunătăţi timpul de răspuns dpdv SEO. Pentru cei ce comentează pe blog să nu setezi să primească pagini „cached”. Nu ar avea sens.

   • Gabriel Ursan

    Desi responsive, tema mea se incarca mai greu. Am zis sa optez pentru maximum de viteza mibile sa vad ce iese.

    Broken Link Checker mai ramane cateva zile. Mereu il bag si il scot :)

    Verific si setarea la cei care comenteaza imediat ce ajung la un computer.

    • v@syle

     Văd că sunt completate câmpurile cu numele, adresa de email etc, deci e corectă setarea.

  • Dan

   din ce am citit se zvoneste ca pe 5 sept spre 6 ar fi fost un update sau refresh al algoritmului panda. am citit pe searchengineland si pe seoroundtable. dar nu e nimic sigur… oricum blogul tau se misca foarte repede iar user experience acum e chiar misto. sigur isi va reveni.

  • Liviu+R.

   Sa fie intr-un ceas bun. Se misca super blogul iar cache-ul e mult superior. :)
   Apropo de update-uri google, pentru ca se tot discuta si la articolul precedent. Un singur update major al google search a fost facut in ultimile 2 luni. google pigeon, care a vizat o mai corecta filtrare in search (si avantajarea) site-urilor cu profil local (gen restaurante, cluburi, etc) dar si a catorva directoare clasifieds, gen yelp.
   Panda, Penguin, sunt actualizati saptamanal, insa doar update-urile majore sunt facute publice.

  • Coffee

   Sa fiu sincer nu imi place varianta asta mobila si eu de pe telefon te citesc. Nu cred ca are relevanta, tema originala se incarca la fel de bine. In plus nu am mai primit pe email ca ai publicat un articol nou.

   • Gabriel Ursan

    Cum erai abonat? Prin GetResponse sau prin WordPress Jetpack?

    • Coffee

     Jetpack. Vad ca pentru comentarii primesc update-uri.

     • Gabriel Ursan

      Verific ceva setări de cache. Poate de la alea o fi.

  • Iulian

   Blogul tău e rapid. Poate cel mai rapid pe care l-am văzut. :) Se mișcă bine și pe conexiunea mea amărâtă de 128 kbps. :D

   Tema mobilă din Jetpack mi se pare o variantă mai bună decât tema ta responsive, se mișcă mai bine, cel puțin pe Internet Explorer din Windows Phone. :)

   • Gabriel Ursan

    Mă bucur măcar că l-am făcut mai rapid :)

    • Iulian

     Extrem de rapid. Când navighez pe blogul tău simt și eu cum e să ai conexiune de minim 100 Mbps. ;)) Încă-i aștept pe cei de la Telekom să dea drumul la rețeaua aia frumoasă de fibră optică. :( Sper s-o facă imediat după rebranding, că așa-s eu, mai optimist din fire. :)

  • Petre

   Sa fie bine, ca sa nu fie rau :)
   Merge super.

   • Gabriel Ursan

    Mulțumesc! Sper și eu! Cred că cel mai probabil abia de săptămâna viitoare văd ce și cum.

  • Multumesc pentru ideea de plugin (Genesis Simple Share Plugin), o sa o folosesc. Foloseam pana acum Floating social bar (daca retin bine).
   Pentru teme WordPress am ales in majoritate teme gratuite, testate si (acolo unde am considerat necesar), modificate.
   Am facut pentru cineva un site gazduit la Simplenet cu o tema pe Genesis Framework, incarcare extrem de rapida.
   Inainte foloseam pentru cache Total Cache, cei de la Webfactor mi-au recomandat Super Cache, am folosit pentru anumite site-uri cace-ul de la Wordfence (ultimele versiuni au si asa ceva).
   Cei de la Simplenet mi-au recomandat Lite Cache.
   Mie tot mai mult mi-a placut Total Cache, desi apareau anumite conflicte cu alte pluginuri.
   Din testele pe care le-ati facut Super Cache vi se pare mai potrivit?

   • Gabriel Ursan

    Inca e prea devreme sa zic ca e mai potrivit, dar se misca binisor deocamdata. Momentan testez cu Andrei de la Simplenet pe Cloudflare. Revin cu impresii.

    • Coffee

     Astept cu interes sa idrntificati problema.

    • Folosesc de catva timp Cloudflare (mai multe luni), chiar m-am mirat ca cei de la Simplenet nu l-au recomandat si (daca tin bine minte) nu este integrat in Cpanel la ei.
     Chiar si fara Cloudflare, puteti verifica aici viteza: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fwww.certificatenergetic1.ro.
     Mai am de lucrat la viteza pe mobil, eu prefer sa folosesc faptul ca tema este responsiva si sa utilizez pluginul Call Now Button,
     Faptul ca exista in Romania hosting specializat pentru Ceva (WordPress, in acest caz) este un fapt imbucurator. Pe cand pentru hosting specializat pentru Joomla (pe care am folosit-o inainte de WordPress) sau pentru Drupal?

     • Gabriel Ursan

      Știam că la cerere cei de la Simplenet configurează servere și pentru Joomla sau Drupal. Adică le optimizează special pentru asta.

     • Super! Mi-a placut mult Joomla, doar ca era destul de greu sa elimini continutul duplicat.
      Si sunt mai greu de spart de catre hackeri site-urile pe Joomla. Si nici nu faci din 5 in 5 minute cate un update la pluginuri ca la WordPress. ;)
      Fiecare are avantaje si dezavantaje (Joomla si WordPress).

Comentează la acest articol