Ce este FasTracKids și cum îți poate ajuta copilul?

Ce este FasTracKids e prima întrebare pe care o primesc de la un părinte căruia îi povestesc pentru prima oară de acest centru educațional. Fiica mea, Sara, are acum 7 ani însă a mers la FasTracKids încă de 11 luni (în programul lor de Signing) așa că voi vorbi din experiență proprie și voi da link către acest articol dacă vom discuta vreodată personal despre FTK.

Avem nevoie de lideri

Copii Lideri

Citeam într-o carte zilele trecute că toți copiii noii generații trebuie să știe două lucruri:

  • Să știe să conducă (leadership)
  • Să știe să rezolve inteligent probleme inteligente

Motivația era că nu poți concura din punct de vedere obediență cu alte țări sau culturi.

Mai exact, există deja țări în care gradul de obediență este mai mare decât în țările mai dezvoltate (da, inclusiv de România vorbim aici).

Există deja țări în care salariul e mai mic. Există deja țări în care oamenii sunt dispuși să facă un lucru pe bani mai puțini decât ai fi tu dispus să o faci.

Nu poți concura la acest capitol așa că singura variantă de a avea o viață mai bună, câștiguri superioare și un stil de gândire câștigător este să te educi în această direcție.

Și poți începe cu educația copilului tău.

Ce este FasTracKids

Ce este FasTracKids

Dacă mi-ai pune întrebarea asta la o bere sau la un pahar cu vin, probabil aș începe discuția de la gândurile înșirate mai sus. Și aș completa spunând că FasTracKids reprezintă un centru de educație premium pentru copilul tău unde vei regăsi elemente de leadership și de gândire out of the box, fără sisteme de notare sau competiții inutile care îi stresează pe copii.

Despre FasTracKids

FasTracKids este o rețea educațională internațională cu peste 300 de centre ce se regăsesc pe mai multe continente, în 40 de țări. Au undeva la 35.000 de studenți anual. Iată și un videoclip mai jos ca să vedeți cât de faine pot fi activitățile pentru copii.

Testul EPIF

FasTracKids Test EPIF

Poți să programezi un test EPIF la cel mai apropiat centru FTK.

”Copilul tău este un geniu. Iar tu nu trebuie să te întrebi DACĂ acesta este inteligent, ci ÎN CE FEL este inteligent. Fiecare copil are stilul lui de învățare preferat care dictează cum învață cel mai bine. De exemplu, dacă este un student kinestetic, el va învăța să numere cel mai bine când bate mingea sau când urcă scările. Dacă el este un student muzical/ritmic, va învăţa să numere folosind o poezie sau un cântec.”

Sursa: FTK.ro

Vârste copii FasTrackids

La FasTracKids există programe pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 10 ani. O să detaliez mai jos scurt și la obiect programele educaționale în funcție de vârsta copilului tău.

6 luni – 2 ani

FasTrack® Signing

Te întrebi vreodată la ce se gândește bebelușul tău? Ca părinte de copil mic, îți zic eu sigur că ei pot comunica înainte de a vorbi. În mod special prin semne, gesturi sau mimică. Prin programul FasTrack Signing vei începe să înțelegi ce vrea să spună bebelușul tău fără frustrarea obiușnuită care poate apărea prin diverse forme de comunicare.

Eu am început acest program cu Sara la 11 luni. Vine părintele îmreună cu copilul o oră pe săptămână. Prima oară am zis că mare lucru nu se întâmplă și că e doar o formă de socializare între copii, ceea ce tot era ok. Însă după 3 ședințe veți vedea schimbările și îmbunătățirile.

FasTrack® Explorers

Experiența pre-școlară este esențială în determinarea atitudinii copilului față de școală. FasTrack Explorers poate fi cea mai bună experiență pre-școlară. Metoda lor dovedită de a pune bazele ferme pentru începerea procesului de învățare este disponibilă într-un program pre-școlar de mai multe zile.

FasTrack® Music

Muzica poate fi o rampă de lansare pentru un copil și contribuie la succesul copilului în materii de bază precum matematică, devirse forme de știință și alfabetizare. FasTrack Music încurajează procesul de învățare a copiiilor și ritmul de dezvoltare. Totul într-un proces fun și creativ.

2 ani – 4 ani

Vârsta curpinsă între 2 și 4 ani este optimă pentru două dintre programele menționate mai sus, respectiv FasTrack® Explorers și FasTrack® Music. La aceste două programe se adaugă și următoarele:

FasTrack® Tots

Pe măsură ce copilul începe să meargă, se mișcă, râde, se amuză și începe să fie un mid detectiv care investighează lumea. Copiii de 2 ani explorează și testează limitele lumii lor înconjurătoare folosindu-se de toate simțurile, trăgând mai apoi propiile lor concluzii.

Cursul FasTrack Tots vine în întâmpinarea nevoilor copilului prin oferirea unor primi pași spre învățarea independentă și formarea de prietenii cu alți copii.

FasTrack® English

Deja între vârsta de 2 ani și 4 ani (și chiar mai devreme aș spune eu) copiii sunt foarte pregătiți să începe să înveți o limbă străină (în cazul de față engleza). Ba mai mult, perioada optimă în care se învață fluent o limbă străină este înainte de 8 ani.

Mie personal îmi pare rău că nu am insistat mai mult cu Sara pe acest subiect. Acum Sara face engleză la școală, iar pe timpul vacanțelor mai merge la FasTracKids Galați unde mai participă și la activitățile extra, gen dans sau orele de engleză.

Sfat: înscrie copilul la cursuri de engleză cât mai devreme, ca să-i vină mai ușor.

FasTrack® Camps

Se pot face tabere de zi foarte amuzante și educative. Practic, pe perioada vacanțelor școlare sau a celor de la grădiniță, copiii au posibilitatea să vină la FasTrack Camps ca să rămână în zona de învățare, dar fără acea presiune școlară.

Astfel, vor avea un avantaj atunci când se întorc la școală sau la grădiniță, deorece mintea lor este într-un proces de învățare și de descoperire continuu, chiar dacă e în ritm de vacanță.

Eu pe Sara o mai duc, pentru că ora la care trebuie să ajungi este mai târzie decât ora de la școală și nu trebuie să te trezești nici tu și nici copilul cu noaptea în cap. De fapt, cam așa e la toate programele FTK.

FasTrack® Discoverers

Copiii au o curiozitate naturală de a investiga, experimenta sau descoperi. Programul FasTrack Discoverers pentru copiii de 3 – 5 ani oferă un mediu educațional atrăgător care va spori curiozitatea preșcolarului și îl va pregăti de succes.

4 ani – 8 ani

FasTrack® English, FasTrack® Camps și FasTrack® Discoverers sunt programe care se aplică și care se continuă și la acest interval de vârstă. Am scris deja despre ele mai sus. Totuși, în acest interval de vârstă mai vorbim și despre:

FasTrack® Fundamentals

Programul FasTrack Fundamentals este o modalitate distractivă şi interactivă de a oferi copilului abilitățile necesare pentru a avea succes în secolul 21. Folosind tabla interactivă și metodologia FTK bazată pe dezvoltarea totală a copilului, FasTrack Fundamentals oferă o abordare echilibrată a procesului de învățare pentru copiii de 3 – 8 ani.

FasTrack Robotics

Fastrack Robotics este un program adresat copiilor cu vârste intre 4 și 8 ani, care își propune sa introducă tinerii studenți în lumea ingineriei, programării și a gândirii computaționale.

8 ani – 10 ani

La acest interval de vârstă se continuă cu engleza prin programul FasTrack® English și cu taberele de zi prin programul FasTrack® Camps. Apare totși la acest interval de vârstă și opțiunea:

FasTrack Science

FTK Science este un curs ce se adreseaza copiilor între 5 și 9 ani și este reprezentat cel mai bine de acronimul S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Acest curs cuprinde o arie largă de teme care sunt explorate și dezbatute în amănunt prin diferite activități și experimente.

FasTrack® Multiday

Mai există și programul FasTrack® Multiday ce se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 1 an și 8 luni și 6 ani. FasTrack Multiday este o aventură distractivă zilnică pentru copii care încorporează elemente de la activitățile practice, comunicare, adresare în public, concentrare pe limbaj, vocabular și numere, copiii primesc o educație timpurie echilibrată și distractivă.

Ce este FasTracKids: Concluzie

FasTracKids

Sper că am răspuns cât de cât la întrebarea ”Ce este FasTracKids”. Dacă aveți întrebări suplimentare vă rog să mi le scrieți prin comentarii la acest articol.

De asemenea, vă recomand să urmăriți constant blogul FTK deoarece au diverse campanii și evenimente frumoase cu și despre educația copiiilor. Spre exemplu, în acest moment tratează subiectul numit bullying, care afectează atât de mulți copii. Au mai avut și alte evenimente de-a lungul vremii despre care am scris și eu pe blog aici, aici sau aici.

Verifică unde are FasTracKids locație în orașul tău și dă o tură cu copilul pe acolo. Din câte știam (sper să mai fie de actualitate) prima oră era gratuită, tocmai pentru a vedea cum se adaptează copilul acolo și dacă îi place. În cele mai multe cazuri îi va plăcea pentru că nu este la fel ca în locațiile în care ai mai fost până acum.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.