Ce articole să scriu ca să am trafic

Băi, nu știu. De ce vrei trafic? Ce vrei să faci cu el? De ce ai blog? Ce vrei să faci cu el? Nu știi. Ei, bine, nici eu nu știu ce să-ți zic. Poate, poate. Ce? Când?

Legenda spune că Lizuca o ardea gangsta prin pădure. Și a ajuns odată la o răscrurce de drumuri. Un fel de intersecție nesemaforizată și nesemnalizată în formă de cruce unde trebuie să dai prioritate de dreapta conform codului nostru rutier (pe care îl știm și îl respectăm).

Și Lizuca odată ajusă acolo întreabă bufnița înțeleaptă: Dragă bufniță, pe unde plm să merg? Bufnița înțeleaptă răspunde cu o întrebare: Unde vrei să ajungi? Lizuca răbufnind, răspunde: Păi, nu știu! Iar atunci bufnița îi zise: Păi, atunci mergi și tu pe orice drum vrei dacă tot nu știi. Întrebarea 1: Cine își mai aduce aminte de Lizuca? Întrebarea 2: Cine are idee ce mai face Lizuca azi, cu ce se mai ocupă, pe unde stă?

A, voiai doar să-mi zici că ai un blog pe care scrii și nu știi din ce poți face trafic constant?

Păi, din articole. Primul pas este să scrii. Să produci ceva. Al doilea pas este să nu te aștepți la rezultate peste noapte. Eu am blogul ăsta din 2009 și l-am relansat în vara lui 2012. Nu sunt mulțumit de el sau de mine nici acum. Uneori scriu de-mi sar capacele. Alteori mă iau cu jobul full time și uit de blog.

Ce am descoperit până acum: articolele evergreen aduc cel mai mult trafic. Articolele evergreen sunt genul de articole pe care le caută omul oricând. Îți dau câteva exemple (nu neapărat ce am scris eu). Exemple de evergreen și atât. Lumea va dori mereu cum să facă cățelul să nu mai sape în curte. Scrie despre asta bine și s-ar putea să ai trafic constant. Pe același principiu: lumea va dori mereu să slăbească, să scape de chelie, să reducă cheltuielile, să își facă un blog sau un site, să facă bani online, să economisească, să facă mușchi, să testeze produse de rahat de la MLM-uri, să știe unde să mănânce bine într-un oraș, să știe ce să viziteze într-un oraș turistic, să facă mămăligă, să facă cartofi prăjiți etc.

Ai prins ideea, da? Apoi, sunt și articole de actualitate cu flamă scurtă. De asta intră omul să te citească. Ca să afle părerea ta despre un gadget, despre o ofertă, despre o știre, despre, despre. Astea aduc trafic pe termen scurt, dar tre` să fii prezent în zona nișelor despre care ai tendința să scrii. Și cam asta am învățat eu. Pe scurt. Și probabil prost.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Ce articole să scriu ca să am trafic”

  1. Hmmm pe Lizuca nu am mai vazut-o si nici n-am mai auzit de ea! Cred ca sigur s-a ratacit, dar cum pamantul este rotund, sigur a ajuns undeva!
    Msde sfaturi…acum ramane sa afli ce vor oamenii! :D

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.