Cate articole sa postez pe blog ca sa am succes?

Am primit întrebarea asta cu ceva timp în urmă. Am oferit răspunsul punctual, pe moment, dar am zis că merită să scriu și un scurt articol prin care să răspund la această întrebare. De fapt, chiar mă gândesc la articole de gen pe care să le folosesc pentru o secțiune de FAQ atunci când primesc diverse întrebări.

Câte articole să postez pe blog ca să am succes? Primul lucru ar fi să vezi ce înseamnă succes. Definește obiective de succes. Acestea pot fi diverse. Trafic zilnic, număr de abonați la newsletter, bounce rate, vânzări din afiliere etc. După ce ți-ai stabilit cât se poate de S.M.A.R.T. (Specific, Măsurabil, de Atins, Relevant, încadrat în Timp) obiectivele de succes cu blogul, vei putea să le segmentezi și să le tratezi individual. Oricum, îți va fi mai simplu să obții ceva dacă știi exact ce vrei.

Apoi, nu știu dacă întrebarea e pusă corect. Poți să ai un blog de succes și dacă scrii multe articole și dacă scrii mai puține articole. Important e să scrii. Având în vedere că sunt multe bloguri, chiar și în România, nu știu dacă este atât de importantă cantitatea articolelor, cât este de importantă calitatea acestora. Probabil, acel succes mai mult sau mai puțin definit, se obține printr-un echilibru între calitate și cantitate. Oricum, răspunsul meu nu poate fi unul 100% corect pentru fiecare, deoarece contează nișa pe care activezi.

Dacă ai un blog personal generalist și îți dai cu părerea despre chestii sau anunți chestii, probabil e important să scrii câteva articole pe zi ca să suplinești lipsa de calitate. Să fim serioși, și eu scriu articole în care anunț un eveniment sau public un comunicat de presă. Nimeni nu poate avea pretenția că acele articole sunt de calitate. Sunt doar articole de conștientizare sau informare care îți mențin cititorii activi, dar nu oferă plus valoare. E nevoie și de ele. E ca și cum ai sta pe un Facebook cu chestii relevante selectate atent pentru tine, în funcție de blogul pe care ai ales să-l urmărești. Dar cam atât.

La capătul celălalt stau articolele bine documentate, recenziile, tutorialele etc. Ar fi excepțional să poți scrie câteva astfel de articole pe zi, dar știm bine că nu e chiar așa ușor. Totuși, este important să conștientizezi importanța acestora și măcar o dată pe săptămână să ai un articol de gen.

Revenind la întrebarea care dă titlul acestui articol, am să răspund direct: nu știu. Pentru că succesul unui blog depinde de prea mulți parametri. Poți să scrii foarte bine zeci de articole pe zi și să nu le citească nimeni sau poți să scrii unul pe săptămână care să aibă o grămadă de share-uri. Contează mult și ”rețeaua de distribuție” a articolelor tale (newsletter, facebook, twitter etc.). Dacă ai deja această rețea de distribuție formată, adică niscaiva audiență, probabil că 100 de articole pe lună (3 pe zi) it should do the thing. În rest, am un singur sfat: scrie.

blog

Sursă imagine: blog via Shutterstock

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Cate articole sa postez pe blog ca sa am succes?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.