Dacă ai talent și inspirație, poți face bani și prin realizarea de videoclipuri pe care să le postezi mai apoi pe YouTube. Activezi monetizarea, iar în cadrul videoclipului tău apar reclame AdSense. Dacă cineva dă click, tu primești bani. Simplu. Dar hai să vedem niște cifre mai întâi. Victor Kapra a publicat aici un articol interesant despre veniturile din video blogging ale lui George Buhnici. Puteți observa și în imaginea de mai jos că cele 1,2 milioane de vizualizări i-au adus acestuia doar suma de 368 de dolari. Bani foarte puțini prin comaparație cu numărul de vizualizări. E drept că este foarte importantă nișa pe care te axezi atunci când te apuci de făcut bani din videoblogging, dar atâta vreme cât te adresezi la piața vorbitoare de limbă română, suma câștigată nu cred că poate fluctua foarte mult pe plus. De aceea, singura concluzie, la fel ca și cea a lui Victor, este că dacă vrei să te apuci de făcut bani din video blogging merită să te gândești cum poți aborda audiența globală, formată din vorbitori de limbă engleză. Sau să faci videoclipuri pentru maimuțe.Cat se castiga cu YouTube in Romania


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  11 replies to "Cat se castiga din publicarea de videoclipuri pe YouTube"

  • Lospa

   Nici suma castigata nu e de neglijat, cu toate ca in afara ar fi castigat de 12 ori mai mult.

   • Gabriel Ursan

    Ba e de neglijat dacă ne gândim la peste un milion de vizualizări totale. Păi eu cu un milion de vizualizări totale la blog (în română) într-o lună aș face mii de euro, nu câteva sute :)

    • Lospa

     Da, stiu. Dar asa e cu youtube-ul in Romania. Se castiga putin. Crezi ca nu-i prindeau mai bine 4.500 de euro decat 370? Ba da, dar asta e.

  • Attila Naghi

   cica „videoclipuri pentru maimute” :))

  • Dragos

   Depinde foarte mult si de reteaua cu care faci parteneriatul. Vorbesc din propria experienta cand spun asta. Am fost partener direct cu YouTube si nu este deloc ok. Veniturile se impart 50-50 si nu ai vreun beneficiu adaugat. Acum un an si ceva am semnat cu Maker Studios, veniturile se impart 70-30 si am la dispozitie o multitudine de unelte pe care le folosesc pentru imbunatatirea filmuletelor pe care le public.

   • Gabriel Ursan

    Deja sunt detalii care mă depășesc. Poți să povestești mai multe legat de treaba asta sau eventual să dai un link de la tine de pe blog. Cu siguranță ar fi persoane interesate să scoată un profit mai bun din asta.

    • Dragos

     Uite asa am gasit motivatia sa scriu cate ceva despre YouTube. Subiectul este mult mai larg, sunt multe de discutat, mai ales pe tema YouTube in Romania, subiect numai bun pentru un alt articol.

   • ccristyan

    Dragos , total gresit ceea ce spui tu , in cazul unui parteneriat direct cu youtube tu primesti 55% iar youtube 45% , daca nu ai parteneriat direct si ai printr-o retea castigurile vor fi tot 55% doar ca acei 55% se impart 70% tie si 30% lor deci tu vei remane cu aproximativ 39% .

  • Laurentiu

   Problema e ca multa lume a inceput sa foloseasca AdBlock si veniturile scad, chiar daca apar din ce in ce mai multe reclame. Mai conteaza si tipul contentului (pe Adsense reclamele la jocuri sunt platite mai slab decat cele la telefoane, e doar un exemplu, in fine, cred ca stii si tu cu functioneaza).
   In fine, eu din vreo 700k de vizualizari am scos $120, dintre care 90% au fost facuti anul trecut, anul asta m-am cam lasat de treaba, am sters din filmuletele vechi, n-am mai postat altele noi, a scazut interesul, mi se pare ca luna trecuta mi-a expirat si contractul..

  • Desi e c-am tarziu sa scriu dar dupa de date 15.06.2015 veniturile din youtube au crescut semnificativ. Termenii si conditiile youtub-ului spun ca ei castig 40% iar creatorul 60%

Comentează la acest articol