Exista vreun laptop cu ecran similar Retina Display, ca la MacBook Pro?

Știu de Retina Display de pe vremea când eram fan înfocat Apple. Ecranele iPhone de la iPhone 4 încoace sunt foarte bune, trebuie să recunoaștem. Deși criticate pentru rezoluția lor în raport cu alte dispozitive Android de top, tot ce înseamnă Retina Display reprezintă o bucurie pentru ochi. Da, știu teoriile alea precum cărora nu mai reușim să distingem anumite performanțe video după o anumită densitate de pixeli per inchi. Sunt corecte. Dar asta nu înseamnă că nu putem să nu ne dorim tot ce e mai bun.

Ideea e că cei de la Apple au Retina Display și pentru laptopuri. De exemplu, ăsta e printre cele mai ieftine modele de MacBook Pro cu Retina Display. Nu e ieftin, știu :) Dar privind prin comparație cu alte modele de MacBook Pro cu Retina Display, e ieftin, credeți-mă.

Prin intermediul acestui articol vreau să vă întreb dacă știți sau ați testat alte laptopuri cu ecran similar Retina Display din punct de vedere al calității. Nu a rezoluției. Că laptopuri cu rezoluție mai mare de Full HD sunt. Iată și o listă aici. Momentan nu am o nevoie specială de un laptop cu ecran similar Retina Display. Și nici nu intenționez să-mi schimb laptopul, pentru că în acest moment dețin un Lenovo Y50 destul de rapid și puternic. Însă mă fascinează calitatea ecranelor Retina Display. Și dacă ar exista ceva similar pe piață mi-ar plăcea măcar să știu.

Eu la laptopul meu am un display TN. Are timp de răspuns bun, luminozitate ok. E decent, îți faci treaba. Însă înainte am avut încă 3 laptopuri cu display IPS. Altă viață. Display-urile IPS sunt folosite, în general, la smartphone-urile high end, cu excepția situațiilor când se folosește AMOLED.

Laptopurile cu display IPS afișează mai bine anumite elemente. Mai viu. N-am să intru în detalii, pentru că atât TN cât și IPS au avantajele și dezavantajele lor. La IPS unghiurile de vizibilitate sunt mai bune. Puteți vedea aici un videoclip realizat de un tip, unde explică pe larg (în limba engleză) și arată diferențele dintre un monitor cu display TN și un monitor cu display IPS.

Întrebarea mea continuă, pentru că ce am găsit pe Google despre ”laptops with retina display equivalent” nu m-a mulțumit. În general, sunt postări mai vechi și răspunsuri ale oamenilor care își dau cu părerea fără să fie siguri 100% de ce zic pe acolo. Așa că orice informație despre un laptop cu ecran gen Retina Display ca la Apple mi-ar fi de mare ajutor. Măcar pentru cultura mea generală și pentru planificări de bugete. De ce? Pentru că în acest moment s-a ajuns în faza în care oricum găsești laptopuri performante la prețuri decente. Iar diferențele o fac aspectele de reglaj fin, precum materialele de fabricație, calitatea ecranului ș.a.m.d. Mulțumesc!Laptop cu Retina Display

6 comentarii la „Exista vreun laptop cu ecran similar Retina Display, ca la MacBook Pro?”

  1. Lenovo T540p – 15.5″ 2880×1620 IPS. Rezoluție similară, dar calitatea display-ului si a produsului in ansamblu sunt sub MBP.
    Ar mai fi X1 Carbon – 14″ 2560×1440, dar prețul e peste un MBP 13″ (chiar si 15″) si nu văd de ce. Display bun, baterie proastă.
    O impresie excelentă mi-a făcut acum un an T440s cu 14″ full HD, era cât pe-aci să-l aleg in loc de MBP 13″ retina. Am ales corect :-)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.