Asigurările de viață sunt la mare căutare în perioada aceasta de incertitudine

Asigurările de viață, asigurările de sănătate și chiar pensiile private sunt la mare căutare în perioada asta de incertitudine. Și spun asta nu doar uitându-mă pe diverse siteuri, ci și discutând cu oameni reali din branșa asigurărilor.

Sora mea este, printre altele, și agent de asigurări NN. Și îmi povestea zilele trecute la telefon că în perioada asta are mai multe cereri decât în mod normal legate de asigurările de viață. Se pare că oamenii devin mai conștienți legat de cât de șubredă este viața și economia.

Corina Cornelia Baicu: +40740349416‬

Din păcate este necesar un astfel de eveniment regretabil ca să ne trezească la realitate. Multă lume urăște din filme companiile de asigurări pentru că probabil le consideră niște companii ce oferă servicii inutile. Însă puțină lume știe de fapt cu ce se mănâncă.

Eu, spre exemplu, am în prezent 5 produse financiare de la NN asigurări. Am un plan de asigurare cu economisire și protecție pentru Sara, fiica mea. I l-am făcut încă de la botez. Cu o parte din banii de acolo i-am plătit în avans mai multe luni.

Apoi, am pensie privată pentru mine și pentru Irina. Încă o asigurare pentru Irina și un contract de tip investițional pentru mine. Am avut 6 produse financiare de la NN asigurări, însă anul ăsta mi-a ajuns la maturitate un contract.

Ce nu știe multă lume este că o asigurare de viață nu oferă doar o asigurare că nu îți lași familia fără bani și pe drumuri în caz că mori.

În funcție de opțiunile pe care le alegi, ai parte și de protecție în caz de accident și invaliditate, protecție în caz de intervenție chirurgicală din orice motiv (nu poți probabil să-ți faci operații estetice pe baza asigurării, decât dacă sunt de reconstrucție după un accident).

Și cel mai important, aceste asigurări de viață și de sănătate pot fi asigurări cu acumulare de bani. Adică o parte din banii pe care îi plătești se duc pe aceste diverse opțiuni de protecție, însă o parte din banii pe care îi plătești nu se irosesc și rămân în fondul tău. Asta înseamnă că la ananghie (nu mai poți plăti etc.) îi poți retrage fără probleme.

Sau că, atunci când contractul ajunge la maturitate (dacă ai optat pentru așa ceva) te poți trezi cu o sumă frumușică în cont care îți poate pica mai bine decât ai sperat. În orice caz, da, eu recomand să-ți faci o asigurare privată fără să stai pe gânduri.

Iar dacă ai nevoie de o recomandare, îți dai seama că o recomand cu drag pe sora mea care lucrează în acest domeniu de aproximativ 15 ani. O poți suna direct și poți afla mai multe despre asigurările de viață.

Ea e din Onești, Bacău, dar face asigurări la toată lumea în țară și chiar în străinătate. O cheamă Corina Cornelia Baicu și pentru mai multe detalii vă rog să o sunați (cel mai bine după ora 16:00, că îi știu bine programul :)) la +40740349416‬.

Alte detalii despre asigurările de viață puteți citi în continuarea acestui articol.

Despre Asigurările de Viață

Aceste planuri financiare sunt gandite si concepute pentru a economisi in mod organizat sau pentru a oferi familiei o siguranta sporita si pentru a te pune la adapost pentru momente mai dificile si mai ales la batranete.

Altfel spus, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate in domeniu, care ofera, de la caz la caz, PROTECTIE – acestea sunt denumite asigurari de viata clasice si faciliteaza ECONOMISIREA – asigurarile de viata cu acumulare de capital.

In functie de ceea ce isi doreste clientul, in functie de nevoile acestuia se stabileste si planul financiar cel mai potrivit.

Asigurarea de Viață Clasică

Spre exemplu, in cazul unei asigurari de viata clasice FARA CAPITALIZARE se intelege ca, prin intermediul unui contract, asiguratorul in speta (NN ASIGURARI DE VIATA SI PENSII PRIVATE) se obliga sa plateasca o suma de bani in cazul decesului persoanei asigurate.

Costul unei polite de asigurare de viata se numeste prima de asigurare, si este stabilita de asiguratorul tau in functie de tipul de produs pe care il doresti, suma asigurata, durata contractului, riscurile acoperite s.a.m.d.

In acest tip de asigurare NU se acumuleaza capital.

Asigurarea de Viață cu Acumulare de Capital

In cazul asigurarilor de viata cu acumulare de capital, o mare parte din prima pe care o platesti acopera componenta de protectie (ca si in cazul unei asigurari clasice de viata), in timp ce o alta parte este investita de compania de asigurari, se capitatlizeaza, se aduna, si va fi platita clientului la finalul perioadei contractuale sau chiar inainte, impreuna cu o parte din profitul obtinut.

In acest caz, asigurarile de viata sunt un instrument de a economisi.

De ce acest mod de a economisi?

 • pentru ca devii mai disciplinat in economisirea banilor si nu te bagi in ei
 • pentru ca ai o rigurozitate in a-ti controla mai bine bugetul/cheltuielile 
 • pentru ca te simti protejat (tu, familia ta si toti cei dragi pe care ii treci ca beneficiari)
 • pentru ca ai mai multa grija de familie prin aceasta actiune responsabila
 • pentru ca te gandesti altfel cand iti faci planuri pe termen mediu si lung
 • pentru ca esti genul de om responsabil care se gandeste la ziua de maine
 • pentru ca devine pentru mine si familia ta un serviciu financiar care are rolul de a acoperi pierderile financiare generate de producerea unor anumite evenimente, are rolul de a echilibra bugetul unei persoane sau al unei familii in situatia in care un deces, o invaliditate sau o imbolnavire il dezechilibreaza.

Beneficiile unei polite variaza mult si in functie de clauzele aditionale atasate unui contract standard. Spre exemplu, in cazul unei asigurari clasice de viata la care se ataseaza si clauze ce acopera invaliditatea din accident, beneficiarul politei va primi un procent din suma asigurata, conform conditiilor contractuale.

Daca la asigurarea de baza se adauga o clauza ce acopera bolile grave, atunci asiguratul va putea beneficia de o indemnizatie financiara din partea asiguratorului ce il va ajuta in perioada de tratament, spre exemplu.

Tipuri de Asigurare

 • Asigurarea pe termen nelimitat 
 • Asigurarea mixtă de viață
 • Asigurarea de studii 
 • Asigurarea de zestre
 • Asigurarea unit-linked

Corina Cornelia Baicu: +40740349416‬

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Asigurările de viață sunt la mare căutare în perioada aceasta de incertitudine”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.