[Video] Școala Online: Tutorial folosire Zoom pentru părinți, elevi și profesori

Școala online a început și momentan fiecare folosește ce soluție dorește pentru videoconferințe. Zoom este o alternativă la Google Meet, Google Hangouts sau chiar Skype.

Știu că la un moment dat se vorbea despre niște probleme de securitate, însă acele probleme de securitate din punctul meu de vedere țineau mai mult de utilizatori.

De exemplu, problemele constau în faptul că cei care inițiau videoconferințele nu mai puneau o parolă de acces. Astfel, cineva care se juca pe Zoom putea ghici din greșeală codul de link al unei videocoferințe, intra acolo neinvitat și făcea glume gen arătat fundul la cameră.

Același lucru se poate întâmpla și pe Google Meet, mai ales că Google Meet se folosește de obicei fără o parolă. Inițiatorul videoconferinței transmite linkul pe un grup, iar cine are linkul poate intra, deoarece nu i se solicită o parolă.

Pe Zoom, poți să pui o parolă grea și dacă chiar și așa va intra cineva neinvitat pe videoconferința ta este clar că un participant binevoitor a dat linkul și parola de acces fie pe diverse siteuri online (gen Reddit – pe sistemul, hai intrați azi aici la 12:00 să faceți o farsă la ora mea de mate – sunt mulți adolescenți cu glume din astea în program).

De asemenea, din ce am folosit până acum, mi se pare că Zoom se mișcă mult mai bine decât Skype, Google Meet sau Google Hangouts în videoconferințe cu mai mulți participanți.

De aceea, poate fi o soluție mai fiabilă pentru persoanele cu conexiuni mai slabe la internet, mai ales în mediul rural.

Tutorial Zoom pentru Părinți, Elevi și Profesori

Vă invit să urmăriți videoclipul de mai jos dacă doriți să vedeți pe scurt cum se folosește Zoom.

Recomandare Laptop Școala Online

Și pentru că în urma publicării acestui articol am avut una sau două întrebări în privat legate de ce laptop sau tabletă recomand pentru școala online, eventual un laptop ieftin pentru școala online sau o tabletă ieftină pentru școala online, am făcut update.

În primul rând, recomand laptop și nu tabletă. Pentru că vei face școala online de acasă, deci nu se pune așa mult problema portabilității. Apoi, vorbim despre faptul că în acest moment cu un laptop poți face mult mai multe decât cu o tabletă.

Plus că ecranul este mult mai mare și obosește mai puțin ochii decât un ecran mic, tastatura te ajută să scrii mai mult și mai repede, iar dacă copilul invocă faptul că vrea să se mai joace din când în când, un laptop suportă jocuri mai performante.

Am făcut o selecție de laptopuri potrivite pentru școala online, pentru videoconferințe și pentru proiecte de școală în general. Poți vedea selecția apăsând butonul de mai jos. De ales, alegi în funcție de bugetul tău.

Eu am făcut o selecție minimă care să includă măcar un SSD ca să nu îți vină să spargi ecranul laptopului când se va mișca foarte greu. Le-am pus în ordine ascendentă, de la cele mai ieftine opțiuni, la cele mai scumpe.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „[Video] Școala Online: Tutorial folosire Zoom pentru părinți, elevi și profesori”

  1. Personal nu am o incredere deosebita in ZOOM, prea multe semne de intrebare vizavi de securitatea lui si “probleme” privind siguranta datelor personale …

    P.S. Sincer sa fiu, pana la “covid19” nu am auzit niciodata de Zoom :) , dar de skype stiu “de cand lumea” !

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.